Προς το περιεχόμενο

Τώρα μπορείτε να "οδηγήσετε" στον Άρη, με τον Curiosity simulator της NASA


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλετε να εξερευνήσετε την επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη; Κανένα πρόβλημα, αφού η NASA δημιούργησε δύο interactive web εφαρμογές που σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε την επιφάνεια του Άρη από την άνεση του… καναπέ σας.

Και τα δύο νέα “παιχνίδια” της NASA θα σας δώσουν την ευκαιρία να πάρετε μία γεύση από την επιφάνεια του Άρη, αλλά από δύο διαφορετικές οπτικές. Με το Mars Trek, η προσέγγιση μοιάζει περίπου με αυτή του Google Earth, ξεδιπλώνοντας δεδομένα από περισσότερα από 50 χρόνια εξερεύνησης της NASA σε μία interactive τρισδιάστατη σφαίρα. Η εμπειρία είναι αρκετά βαθιά, με 2D και 3D views, χειριστήρια εμπνευσμένα από παιχνίδια και bookmarks που δείχνουν σημεία ενδιαφέροντος από προηγούμενες αποστολές της NASA. Μάλιστα, το Mars Trek προσφέρει τόση λεπτομέρεια που η NASA το χρησιμοποιεί για να εντοπίσει περιοχές που ενδεχομένως να είναι κατάλληλες για να προσεδαφιστεί το Mars rover το 2020.

 

Με το Experience Curiosity, ο χρήστης έχει περισσότερο προσωπική εμπειρία, αφού αναλαμβάνει να χειριστεί το τελευταίο rover της NASA. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν προσομοιωτή με χειροκίνητο έλεγχο κίνησης, πολλαπλές γωνίες θέασης ενώ προσφέρoνται και πληροφορίες για τις περιοχές του Κόκκινου πλανήτη που έχουν ήδη εξερευνηθεί.

 

Και τα δύο εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με οποιονδήποτε web browser. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε (εντελώς δωρεάν) και να παίξετε μαζί τους, εδώ και εδώ.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα προτιμούσα ένα πραγματικό βίντεο από το Άρη και όχι αυτό που μας έξειξε σε επιτάχυνση αλλά και ασπρόμαυρο, παρά το virtual reality και άλλες προσομοιώσεις..

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...