Προς το περιεχόμενο

Παρουσίαση DOOGEE Y100 PRO VALENCIA 2


p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρουσίαση DOOGEE Y100 PRO VALENCIA 2
 



ZXZjWSF.jpg
 

Θα την χαρακτήριζα περισσότερο παρουσίαση παρά review, διότι το δεύτερο θα με έκανε αυτομάτως reviewer, κάτι που σίγουρα δεν είμαι! Ας αφήσουμε όμως τις ψυχολογικές αναλύσεις και ας περάσουμε γρήγορα στην παρουσίαση μιας όμορφης συσκευής, η οποία έρχεται από την κίνα (Desinged in Hong Kong - Made in China) και ονομάζεται DOOGEE Y100 PRO VALENCIA 2. Το όνομα της μάρκας με δυσκόλεψε λίγο, και αυτό διότι άλλοι το προφέρουν ντούτζι, άλλοι ντάοτζι, άλλου ντούγκι κοκ. Ακούγοντας όμως πολλά βίντεο στο youtube και στοχεύοντας σε ασιάτες ομιλητές κατέληξα ότι κατά την γνώμη μου προφέρεται Nτόουτζι (με κινέζικη προφορά, κάτι που θεωρώ πιο σωστό).
 


 


Εξωτερικά βλέπετε ένα όμορφο μαύρο κουτί με μια μια φωτογραφία από το πίσω μέρος της συσκευής, περιμετρικά τα Logo της εταιρίας και πίσω τα χαρακτηριστικά τα οποία και θυμίζω γρήγορα:
 
Band 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 900/1900/2100MHz
4G: FDD LTE B1/3/7/20
Sim Card Dual SIM Card Dual Standby (One Micro SIM Card)
 
OS Android 5.1
CPU MTK6735, 64bit quad core
GPU Mali-720
ROM 16GB
RAM 2GB
Display Size 5.0Inch IPS OGS 2.5D Corning Gorilla Glass
Resolution 1280 x 720 pixels
Card Extend Support TF card up to 128GB extended
Camera Dual Cameras, 5.0MP(interpolation 8.0MP) front camera, 13.0MP Sony sensor back camera with flashlight and auto focus, 80° wide-angle 5-element lens

 
και τιμή γύρω στα 110€ εάν το πάρετε από την κίνα ενώ γύρω στα 179€ αν το προμηθευτείτε από την Ελλάδα (μέχρι πριν λίγες μέρες το βρίσκατε 169€ στο skroutz).
 

 

Photos Inside

 

 


RJaVhxI.jpg

mSfze5X.jpg

s9Zgxs0.jpg

 


 
Ανοίγοντας το κουτί συναντάμε την συσκευή, τον Ευρωπαϊκό φορτιστή, μια έξτρα ζελατίνα (η συσκευή φοράει ήδη ζελατίνα), ακουστικά, μια hard back cover θήκη και το usb καλώδιο. (πλήρες πακέτο που δεν του λείπει τίποτα) Η μπαταρία του ήρθε τοποθετημένη στο σώμα της συσκευής.
 

Photos Inside

 

 


As0BadC.jpg


g3Lt9rM.jpg

1qsP59q.jpg

RxneRbW.jpg

ZP7UC04.jpg

hsrNkkl.jpg

KhCVMWu.jpg

0pr0G9D.jpg

Bpn2JX0.jpg

5GtONaB.jpg

RtYlIDg.jpg

 


 
Το DOOGEE Y100 PRO αφήνει μια αίσθηση πολυτέλειας στο χέρι, πρόκειται για μια σχετικά βαριά συσκευή ενώ το μέγεθος της είναι αντίστοιχο με το Xiaomi MI4 μου. Τέλος τα bezel της θα τα χαρακτήριζα καλά για τα δεδομένα της συσκευής. Το πίσω κυρτό καπάκι της συσκευής δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ενός unibody μεταλλικού smartphone, έτσι όπως το είχε αρχικά διαφημίσει η DOOGEE δηλαδή, αλλά απέχει κατά πολύ. Πρόκειται για καλής ποιότητας πλαστικό που μοιάζει σαν βουρτσισμένο αλουμίνιο.
 
Η μπροστά όψη του DOOGEE Y100 PRO είναι αρκετά όμορφη, ενώ θετικότατη εντύπωση μου έκανε η 2.5D Gorilla Glass IPS OGS (one glass solution) οθόνη του. Την βρήκα αρκετά φωτεινή, με άμεση απόκριση και πολύ καλά χρώματα. 
 
 

Photos Inside

 

 


lO36tWb.jpg

cIaBty7.jpg

GQBQQbH.jpg

amrjbOP.jpg

QyOMRbl.jpg

mDHEtEN.jpg

9sjrhpL.jpg

gEieg6D.jpg

JDjXXfq.jpg

vkXhEYp.jpg

G6B4fBr.jpg

FkjTpEG.jpg

D9tlbYE.jpg

kPtxvGT.jpg

FZbwY7t.jpg

7yHLXzj.jpg

Sj6ES02.jpg

k9dlDt7.jpg

JJLiu6w.jpg

4zyN4pp.jpg

fjIKwUg.jpg

foKLmaW.jpg

D8ybdgP.jpg

 



Οι κάμερες δεν μου άφησαν την καλύτερη εντύπωση και πολύ αμφιβάλω ότι η πίσω κάμερα είναι 13mp με SONY sensor. Συμπεριφέρεται σαν μια 8mp interpolated στα 13mp. Επίσης, μαζί με τις κάμερες στην μετριότητα κινήθηκαν το ηχείο και η μπαταρία. Το ηχείο υπολείπεται σε ένταση αλλά η καθαρότητα του είναι ικανοποιητική. Η μπαταρία ενώ μετρά 2.200mAh χωρητικότητα (μερικές πηγές την αναφέρουν ως 1.800mAh) θα βγάζει δύσκολα την μέρα αν δεν αφήσετε την συσκευή από τα χέρια σας. 

 

Photos Inside - Camera Samples

 

 


2WPwdUI.jpg

1G0629Z.jpg

dSeSg8B.jpg

nRTQfF9.jpg

PsA0PPL.jpg

b6DEFPU.jpg

kMOyqZV.jpg

BXZ594h.jpg

NmLsPQL.jpg

 

 

 

Front Camera Sample


wPXOa0P.jpg
 



Στην αντίπερα όχθη, θετικότατη εντύπωση μου έκανε το SOC, όπου έχει ταχύτητα λειτουργίας στα 1.0GHz και η σχεδόν καθαρή Android 5.1 εγκατάσταση που βρίσκεται μέσα στην συσκευή. Μάλιστα την τέταρτη μέρα μου ήρθε και ένα OTA update με fixes! Επίσης, όπως προείπα μου άρεσε πολύ η οθόνη, και η στιβαρή κατασκευή που δεν δημιούργησε κανένα τριγμό στις 5 μέρες έντονης χρήσης που έκανα. 
 
Κλείνω την μικρή περιγραφή μου, λέγοντας ότι αν είχα στην διάθεση μου τα χρήματα που ζητάει το DOOGEE Y100 PRO VALENCIA 2 και ήμουν διατεθειμένος να κάνω συμβιβασμό στην κάμερα και την μπαταρία θα το προτιμούσα. Αν όμως θέλετε ένα smartphone που θα λειτουργεί ως φωτογραφική μηχανή για εσάς τότε πρώτον ίσως δεν θα βρείτε σε αυτά τα χρήματα και δεύτερον πιθανώς υπάρχουν συσκευές με καλύτερη κάμερα.
 
Τέλος, να ευχαριστήσω το κατάστημα Gearbest.com για την γρήγορη αποστολή της συσκευής. 
 
Στα Spoiler θα βρείτε φωτογραφίες. Σύντομα θα ακολουθήσει ένα ακόμα video με την συμπεριφορά της συσκευής καθώς και 5 ακόμα λέξεις που θα το περιγράφουν.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Επεξ/σία από p_under
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρασαν λίγες μέρες αλλά δεν σας ξέχασα! 

Σήμερα, όπως σας είχα υποσχεθεί, θα σας δείξω λίγο καλύτερα πως λειτουργεί η συσκευή με νέο βίντεο:

 

Στο επόμενο spoiler ακολουθούν φωτογραφίες από benchmarks. Την αρχή κάνει το κλασικό CPU-Z με αναλυτικές πληροφορίες για την συσκευή. Δυστυχώς δύο πράγματα δεν μου άρεσαν, πρώτα το 32bit λειτουργικό και στην συνέχεια η έλλειψη βασικών sensors.

 

 

CPU-Z

ZM59vI9.png

 

z8gJ1xD.png

 

cnygRUx.png

 

LYlenRg.png

 

 

Ακολουθεί το παραδοσιακό Antutu, στην έκδοση v5.7.1 όπου η συσκευή απέδωσε 20.342 marks και ας μου επιτραπεί να το χαρακτηρίσω παραπάνω από καλό για το συγκεκριμένο SOC που λειτουργεί στο μόλις 1GHz. Επίσης στο spoiler θα βρείτε το Antutu HTML τεστ και το τεστ σταθερότητας, το οποίο μας δείχνει ότι η συσκευή είναι αρκετά ποιοτική και δεν ζεσταίνεται καθόλου. (η δοκιμή έγινε σε χώρο με air-condition με θερμοκρασία δωματίου ~24 βαθμούς)

 

 

Antutu

TVOGuN4.png

 

YQX8xgp.png

 

nJmhvsz.png

 

Kzwno5D.png

 

 

Τέλος, στο κεφάλαιο των benchmarks δίνουν τα Geekbench 3 και το 3DMark Ice Storm.

 

 

Geekbench 3

7VLUZwk.png

 

x1aeCWG.png

 

om8FXcW.png

 

iq5j8Fc.png

 

2Z8of8D.png

3DMark Ice Storm

MgiSX3A.png

 

KtDg4zB.png

 

z33IlSO.png

 

9SdInws.png

 

 

 

 

Αφού κράτησα στην κατοχή μου την συσκευή για περίπου μια βδομάδα και αποχωρίστηκα το αγαπημένο μου MIUI, θα ήθελα να κλείσω με την συγκεντρωτική εμπειρία που μου άφησε το DOOGEE Y100 PRO Valencia 2. Αρχικά η εξωτερική εμφάνιση, παρέα με την αίσθηση που δίνει στο χέρι είναι πολύ καλή και δεν φοβήθηκα λεπτό μήπως μου γλιστρήσει, όπως μου έχει συμβεί με άλλες συσκευές με glossy πίσω καπάκι (Mi4 γκουχ γκουχ). Στην συνέχεια, ζήλεψα την άριστη εμπειρία που αφήνει η 2.5D Gorilla Glass οθόνη και θα σίγουρα η επόμενη μου συσκευή θα ήθελα να έχει αντίστοιχο φινίρισμα.

 

Το SOC δεν με πρόδωσε σε καθημερινές εργασίες και δεν ένιωσα ότι η συσκευή έχει "lag". Οφείλω όμως να πω ότι δεν παίζω καθόλου παιχνίδια και να επισημάνω ότι αν κάποιος ψάχνει για παιχνιδομηχανή με κυβικά σε μορφή smartphone, τότε το νέο DOOGEE Y100 PRO Valencia 2 δεν είναι και το πιο κατάλληλο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σας απογοητεύσει σε πιο προσγειωμένα παιχνίδια!

 

Τέλος, τα μόνα μελανά σημεία είναι η μικρή μπαταρία του, αν και περιμένω λίγο ακόμα χρόνο ενεργής οθόνης, όταν αυτή "στρωθεί" για τα καλά και ίσως για τα δικά μου αυτιά το σχετικά αδύναμο μεν, καθαρό δε ηχείο. Όσο για την κάμερα, την οποία είχα κακολογήσει στο αρχικό μου ποστ, δείχνει σημάδια βελτίωσης έπειτα από ένα ΟΤΑ update που έγινε την τέταρτη μέρα χρήσης της συσκευής.

 

Θέλω να ευχαριστήσω όσους αφιέρωσαν τον χρόνο τους, διαβάζοντας την παρουσίαση του DOOGEE Y100 PRO Valencia 2, και ιδιαίτερες ευχαριστίες να στείλω το κατάστημα Gearbest που μου έστειλε άμεσα την συσκευή.

 

Εις το επανιδείν!

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...