Προς το περιεχόμενο

Οι δοκιμές με αυτο-οδηγούμενα ταξί ξεκινούν στην Ιαπωνία από το 2016


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα είναι μερικά χρόνια μακριά από το να γίνουν μέρος της καθημερινότητας μας, έτσι; Όχι και στην Ιαπωνία.

Η εταιρεία Robot Taxi ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2016 θα ξεκινήσει πιλοτικά την λειτουργία ρομποτικών αυτοκινήτων ταξί. Η εταιρεία θα προσφέρει αυτοοδηγούμενα οχήματα για να μεταφέρει 50 πολίτες στην περιφέρεια Kanagawa, λίγο έξω από το Τόκιο. Τα ταξί θα μεταφέρουν τους πελάτες από το σπίτι τους σε καταστήματα και πίσω, αν και στην θέση του οδηγού θα κάθεται και ένας άνθρωπος, για να μην πάει στραβά το παραμικρό.

 

Αν το πιλοτικό πρόγραμμα αποδειχτεί επιτυχημένο, η εταιρεία Robot Taxi θα ξεκινήσει να προσφέρει κανονικά υπηρεσίες από το 2020. Η ιδέα, τουλάχιστον αρχικά είναι να τα ταξί να κινούνται σε διαδρομές που δεν υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες καθώς και για να μεταφέρουν τουρίστες σε αξιοθέατα.

 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video, οι επιβαίνοντες του ταξί δεν είναι νεαροί, αλλά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που θέλει να κάνει την βόλτα του. Η Ιαπωνία, αν δεν γνωρίζατε, έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ηλικιωμένων ανθρώπων στον κόσμο –όπως και η Ν. Κορέα- και το 33% του πλυθυσμού της έχει ξεπεράσει το 60ο έτος ηλικίας. Ως εκ τούτου υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την φροντίδα και την εξυπηρέτηση αυτών των πολιτών, και για αυτό το κράτος προσπαθεί να αναπτύξει ρομποτ καθώς και ανάλογες υπηρεσίες για να διευκολύνει την ζωή τους. Σε αυτό περιλαμβάνονται και συσκευές iPad που έχει επιμεληθεί η IBM, και οι οποίες βοηθούν τους ηλικιωμένους πολίτες της Ιαπωνίας να οργανώνουν την φαρμακευτική αγωγή τους, την άσκηση και τα ψώνια τους. Επίσης γίνονται και άλλες προσπάθειες, με ρομπότ που μπορούν να μεταφέρουν όσους έχουν κινητικά προβλήματα από το ένα μέρος στο άλλο κ.ά.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Καταλαβα..Σε περιπτωση δηλαδη που δεν εχεις να πληρωσεις θα σε κυνηγαει ολο το Skynet.. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν έρθει Ελλάδα δεν θέλω να σκέφτομαι την ταλαιπωρία που περάσαμε τότε με το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί. . Φαντάσου με αυτό τι θα κάνουν. .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Γιατί δεν βγαίνουν είδηση τα αυτο-οδηγούμενα λεωφορεία που ξεκίνησαν ήδη πιλοτικά στα Τρίκαλα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έρχονται τα ρομπότ και μας παίρνουν τις δουλειές..

ετσι και αλλιώς για να επιβιώσει το είδος μας χωρίς να κόψει την τεχνολογία θα πρεπει να μιοθει ο παγκόσμιος πληθυσμός ένα 80%

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε σεις!!!Ρε γι αυτό δε θέλω να σχολιάζω!!!!

Ρε δε φτάνει που θα μειωθούν τα ατυχήματα, δε φτάνει

που οι μοτοσυκλετιστές θα πηγαίνουν ήρεμα στη δουλειά τους γιατί δε θα βρίζονται στους δρόμους με τους ταρίφες, δε φτάνει που η γιαγιούλα θα παραγγέλνει ταξί ευκολα και γρήγορα απ το ipad της, θα δημιουργηθούν και τόσες θέσεις εργασίας στα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων(στην κίνα και στην κορέα βέβαια, αλλά όλοι αδέρφια είμαστε) κι εσείς αμέσως να κράξετε ρε!!! :D  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τους λαγνους τις τεχνολογιας να ξερουν οτι,στο μακρινο μελλον θα υπαρξει προβλημα καθως οι νεες θεσεις εργασιας που θα δημιουργηθουν λογω εξελιξης της τεχνολογιας(τεχνικος ρομποτ κλπ)θα ειναι λιγοτερες απο τις θεσεις εργασιας που θα καλυφθουν απο τα ρομποτ και ετσι θα υπαρξει προβλημα ανεργιας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...