Προς το περιεχόμενο

Τέλος στο photobombing βάζει η Adobe με το Monument Mode


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πόσες φορές έχει τύχει να έχετε βγάλει μία φωτογραφία που σας άρεσε πολύ, αλλά αναγκαστήκατε να την στείλετε στον κάδο ανακύκλωσης επειδή “την χαλούσε” ένα άτομο, ένα αυτοκίνητο ή κάποιο αντικείμενο που δεν προσέξατε ή πόσες φορές τραβήξετε μνημεία ή τοποθεσίες στις διακοπές σας ανάμεσα σε πλήθη τουριστών που θα θέλατε να είχαν... διακτινιστεί;

Δεν θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο αν μπορούσατε να αφαιρέσετε ότι δεν σας αρέσει από την φωτογραφία σας εύκολα και απλά; Η Adobe παρουσίασε πρόσφατα στο συνέδριο MAX 2015 ένα εργαλείο με την ονομασία Monument Mode, το οποίο για την ώρα βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, και που σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από τις φωτογραφίες σας αυτοκίνητα, άτομα ή άλλα αντικείμενα με ένα απλό κλίκ.

 

Το Monument Mode χρησιμοποιεί έναν ειδικό αλγόριθμο ο οποίος διαχωρίζει κινούμενα από στατικά αντικείμενα, οπότε αν κάποιος βαδίσει μπροστά από τον φακό σας την πλέον ακατάλληλη στιγμή, μπορείτε εύκολα να κάνετε την απαραίτητη επεξεργασία και να απαλλαχτείτε από την παρουσία του. Το λογισμικό, που η Adobe ονομάζει “Artificial Intelligence Engine” στην πραγματικότητα συλλαμβάνει κινούμενη εικόνα, και απομακρύνει τα κινούμενα αντικείμενα για να δημιουργήσει την λήψη που πραγματικά θα θέλατε να κρατήσετε στην μνήμη της συσκευής σας.

 

Η εταιρεία δεν μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία, ωστόσο πολλοί φωτογράφοι θα περιμένουν με ανυπομονησία να διατεθεί για να το εκμεταλλευτούν. Πέρα από το Monument Mode, η Adobe παρουσίασε και άλλα εργαλεία που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, όπως την δυνατότητα προσθήκης προοπτικής στις φωτογραφίες, για την δημιουργία τρισδιάστατων πορτραίτων από επίπεδες φωτογραφίες που θα μπορούν να εκτυπωθούν κ.ά.

 

 

Link.png Site: Engadget

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά αυτό δεν το έκανε η samsung σε ένα από τα παλιά της κινητά; Note 3 ή S5? Ακριβώς ίδια τεχνική! Σίγουρα 2 χρόνια πριν!

Ακριβώς αυτό έχω βάλει στο link παραπάνω. S4, note 3 και μετά. Από το 2013

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμενω ποσα χρόνια να βγει το αντίστροφο για βίντεο... δηλαδή να σβήνει τη σταθερή εικόνα και κρατάει αυτή που κινήτε.... ουσιαστικά να σβήνει το μπακρουντ χωρίς green screen....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...