Προς το περιεχόμενο

Ανακοινώθηκε το Raspberry Pi Zero με κόστος μόλις $5


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και αρκετό καιρό το Raspberry Pi αποτελεί σπουδαίο εργαλείο για modders και την βάση για πολλά DIY projects επειδή είναι ένας μικρός, εύκολα προγραμματιζόμενος και κυρίως οικονομικός υπολογιστής.

Με κόστος περίπου $20-$35 ανάλογα το μοντέλο, είναι ένας από τους φθηνότερους υπολογιστές που μπορεί κάποιος να αγοράσει σήμερα. Και αν θελήσεις κάτι ακόμα πιο οικονομικό; Από ότι φαίνεται, η εταιρεία κατάφερε να κάνει πραγματικότητα κάτι που παλαιότερα έμοιαζε απίθανο, να προσφέρει έναν υπολογιστή με κόστος μόλις $5.

Το Raspberry Pi Zero, όπως είναι η ονομασία του, βασίζεται στον ίδιο επεξεργαστή που βασιζόταν το Raspberry Pi 1, δηλαδή τον Broadcom BCM2835, αν και τώρα είναι 40% ταχύτερος. Επίσης διαθέτει 512MB LPDDR2 RAM, microSD slot για storage, mini-HDMI που “βγάζει” 1080p στα 60fps, microUSB για data και τροφοδοσία, έναν ελεύθερο 40-pin GPIO header καθώς και έναν ελεύθερο header για composite video. Με διαστάσεις μόλις 65 x 30 x 5mm είναι το μικρότερο Raspberry Pi που έχει κατασκευαστεί.

 

Το ιδιαίτερα μικρό και οικονομικό Raspberry Pi Zero μπορεί και τρέχει με σχετική άνεση το Raspbian, μία έκδοση Linux που είναι βελτιστοποιημένη για το Raspberry Pi, και εφαρμογές όπως τις Scratch, Minecraft και Sonic Pi.

 

 

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Προς το παρόν απο πουθενά. Παντού sold out είναι...

 

Χαθηκε ο κόσμος να βάλουν ένα Ethernet? ας το έδιναν σε διπλάσια τιμή... 

Μηπως υπαρχει καμια πατεντα του στυλ microusb to ethernet; Παντως οντως ας προσθεταν +5 δολλαρια και να εβαζαν πανω κατι για ιντερνετ. Μια χαρα προταση ειναι ομως για πολλους και ετσι οπως εχει

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το λειτουργικό είναι σε Micro sd και τροφοδοσία πέρνει από την micro usb, με ένα φορτιστή κινητού. έχει πολύ μικρή κατανάλωση.

 

Εννοείται ότι εξαντλήθηκε αμέσως.

 

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-zero/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μας έχει ήδη όλους στο ψάξιμο!

 

Πιστεύω πως δεν είμαστε μακριά απο μια έκδοση των 15$-20$ του pi zero μαζί με ένα κέλυφος/πληκτρολόγιο αλά ZX Spectrum. Κάτι δικό του σε σχεδιασμό πάνω στις γραμμές των "όλα σε ένα" παλιών home, ώστε να αποτελέσει μια όμορφη κατηγορία ξανά όπως τότε. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...