Προς το περιεχόμενο

Αυτό είναι το "παλαβό" άρθρωμα μνήμης 128GB της Samsung


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί να μοιάζει με ένα τυπικό άρθρωμα DRAM, αλλά με μία προσεκτικότερη ματιά θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα module μεγέθους 128GB που θα έκανε… πύραυλο σχεδόν οποιοδήποτε PC.

Δυστυχώς, θα παραμείνει για λίγο καιρό ακόμη στα... όνειρα μας, αφού το νέο άρθρωμα της Samsung έχει σχεδιαστεί για επιχειρησιακής κλάσης διακομιστές, και δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την κατασκευαστική μέθοδο “through silicon via” της Samsung, που επιτρέπει την σύνδεση των chips μνήμης κάθετα χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια που περνούν μέσα από οπές και όχι με τον παραδοσιακό τρόπο wiring που χρησιμοποιείται σε όλα τα συμβατικά memory modules. Η εταιρεία κατάφερε με αυτό τον τρόπο να “στοιβάξει” περισσότερη ποσότητα μνήμης στον ίδιο χώρο, δημιουργώντας τρισδιάστατες στοίβες.

 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η εταιρεία κατάφερε να χωρέσει 144 συνολικά chips των 4GB σε 36 συσκευασίες για να προσφέρει ένα άρθρωμα μνήμης 128GB, που είναι και το μεγαλύτερο στον κόσμο και ιδιαίτερα γρήγορο (2400Mbps). Η Κορεάτικη εταιρεία δεν ανακοίνωσε το κόστος του.

 

Link.png Site: Gizmodo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

H μνήμη είναι φτηνή πλέον.

Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια το 1999 μετά τους σεισμούς στην Taiwan που τα 128 Μbyte από 30.000 δραχμές σε έξι μήνες είχαν πάει 100.000 δραχμές.

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...