Προς το περιεχόμενο

Η γρήγορη φόρτωση ιστοσελίδων από την Google έρχεται το 2016


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον περασμένο μήνα, η Google παρουσίασε το project «Accelerated Mobile Pages» (AMP), το οποίο στοχεύει στη μείωση του χρόνου φόρτωσης των ιστοσελίδων σε φορητές συσκευές, ο οποίος αποτελεί ένα από τα βασικά παράπονα των χρηστών.

Μάλιστα, η Google δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του project θα γίνουν εμφανή στις αρχές του επόμενου έτους. Επιπλέον, ανέφερε τον βασικό σκοπό για τον οποίο υλοποιεί το συγκεκριμένο project, ο οποίος δεν είναι άλλος από τις διαφημίσεις. Συγκεκριμένα, βασικοί συνεργάτες της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι το ίδιο το Adsense της Google, το Outbrain και η AOL.

 

Χάρη στο AMP λοιπόν θα μειωθεί η κατανάλωση δεδομένων και ο χρόνος φόρτωσης των σελίδων, όπως αναφέρθηκε όμως, η Google έχει όφελος από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Για την ακρίβεια, προσπαθεί να περιορίσει τη χρήση των ad-blockers, τα οποία περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τα έσοδά της από διαφημίσεις. Επιπλέον, τα ad-blockers ενισχύθηκαν πρόσφατα, καθώς η Apple πρόσθεσε υποστήριξη για τα εν λόγω plug-ins στο Safari στο iOS 9.

 

Βασικός λόγος για τον οποίο αρκετοί χρήστες καταφεύγουν σε ad-blockers είναι ότι, σε αρκετές ιστοσελίδες, οι διαφημίσεις καταναλώνουν ίδιο ή ακόμη και μεγαλύτερο ποσοστό δεδομένων από το ίδιο το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Παραδείγματος χάρη, η ιστοσελίδα New York Times δήλωσε ότι η κεντρική της σελίδα φορτώνει σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα με το ad-blocker «Purify» εγκατεστημένο στο iPhone. Ακόμη, η κεντρική σελίδα ενός άλλου ιστότοπου, διαθέτει 15 MB διαφημίσεων και μόλις 4 MB περιεχομένου.

 

Η Google διαβεβαίωσε τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων ότι οι μετρήσεις επισκεψιμότητας, τα αναλυτικά διαγράμματα και άλλα σημαντικά δεδομένα αναφορικά με τις διαφημίσεις δεν θα επηρεαστούν. Εντούτοις, δεν έχει προσδιορίσει ακόμη με ακρίβεια τον βαθμό στον οποίο το AMP θα περιορίσει την κατανάλωση δεδομένων, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τις διαφημίσεις των ιστοσελίδων.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μη ξεχνατε ομως οτι με τις διαφημισεις συντηρειται το καθε site..

 

Με εξαιρεση βεβαια τα site οπου εχουν:

- χρηση >1 διαφημιστικου δικτυου (ειναι υπερβολη).. 

- οι pop-up/under διαφημισεις (ακομα χειροτερα)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άμα έκαναν τα banner δαιφημίσεων οπικά όμορφα ναι δένει με το site και καταργήσουν τις pop-up διαφημίσεις που αλλού πατάς και αλλού πετάει παράθυρο, τοτε ναι κανένα πρόβλημα να πετάξω το ad-blocker.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θέλουμε διαφημίσεις, πόσο μάλλον με το ζόρι. Με ad block πρόγραμμα μια χαρά γρήγορα φορτώνουν τα πάντα

 

Τι πρόγραμμα και πως το βάζουμε σε Android συσκευή; Please help me bros!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ας βγάλουν τις υποχρεωτικές διαφημίσεις που πρέπει να τις δεις για να δείς το βίντεο,τα ενοχλητικά παραθυράκια κλπ και να τις κάνουν πιο σωστές τις διαφημίσεις για να μην βάζουμε adblock! 

εντάξει να βάλετε διαφημίσεις αλλά όχι ξεφτύλα να πληρώνουμε mb για να βλέπουμε τις μπούρδες έλεος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ας βγάλουν τις υποχρεωτικές διαφημίσεις που πρέπει να τις δεις για να δείς το βίντεο,

καμιά λύση γι' αυτό έχουμε; δεν παλεύεται πραγματικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρα είναι τα διαφημιστικά.. Δίνουν τη δυνατότητα ενα σωρο χρησιμα πράγματα να είναι δωρεαν, με αντάλλαγμα να τα βλέπει ο μέσος χρηστης.. Ο προχωρημένος (10%) και θα τα εχει ολα τσαμπα, και δε θα τα βλεπει.. :)

Οταν σιγα σιγα εμφανίζονται τροποι να μη τα βλέπει ουτε ο μεσος χρήστης, τα πράγματα θα ζορισουν για ΟΛΟΥΣ οποτε δεν είναι καλο.

Δεν περασαν 2-3 μηνες που "προφητευα" οτι δε θα βγαλει χρόνο το popcorn time, γιατι μεχρι και η κουτση μαρια το ειχε μαθει, οπότε θα το κλεισουν για ΟΛΟΥΣ.. Επιβεβαιωθηκα νωρίτερα απο οτι υπολογιζα, και δεν ειναι η πρώτη φορα..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ad-block δεν το βάζουμε γιατί μας ενοχλούν οι διαφημίσεις, αλλά γιατί υπάρχουν σε βάρος της περιήγησής μας. Αν έβαζαν απλές διαφημίσεις, ή ακόμα καλύτερα "ΑΝ ΔΕΝ ΦΌΡΤΩΝΑΝ ΠΡΏΤΑ ΑΥΤΈΣ!!!", αλλά μετά το φόρτωμα του κυρίως περιεχομένου, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα.

Γιατί να μην δεις κάτι που μπορεί να σε ενδιαφέρει;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...