Προς το περιεχόμενο

Η Apple ίσως αντικαταστήσει τη θύρα ακουστικών στο iPhone 7 με μια ανανεωμένη Lightning θύρα


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η φημολογία γύρω από το iPhone 7 έχει ήδη ξεκινήσει, με την συνήθως αξιόπιστη ιστοσελίδα Mac Otakara να αναφέρει ότι το νέο iPhone ενδεχομένως να μην έχει την κλασσική θύρα ακουστικών 3.5mm, την οποία η Apple θα αντικαταστήσει με έναν νέο Lightning connector.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η ανανεωμένη Lightning θύρα θα έχει το ίδιο μέγεθος με αυτή που διαθέτουν ήδη τα iPhone και iPad της Apple και θα υποστηρίζει μια νέα γενιά ακουστικών μαζί με το πρότυπο DAC (digital to audio converter) για υποστήριξη με παλαιότερα ενσύρματα ακουστικά μέσω της γνωστής θύρας ακουστικών που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Φυσικά σ' αυτή την περίπτωση και κατά την πάγια τακτική της Apple, θα χρειαστεί ένας νέος αντάπτορας που θα μετατρέπει ένα βύσμα 3.5mm σε Lightning για την είσοδο του στη συσκευή.

 

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο iPhone θα είναι πιο λεπτό από το iPhone 6s, στα 6.1 χιλιοστά ενώ η Apple θα παρουσιάσει παράλληλα και μια νέα έκδοση των ακουστικών EarPod, κατάλληλα για τη νέα θύρα. Τον Ιούνιο του 2014, η Apple είχε εγκαινιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα τεχνικών προδιαγραφών για το iPhone (MFi) που απευθυνόταν σε όσους κατασκευαστές επιθυμούσαν να δημιουργήσουν ακουστικά για το iPhone και το iPad, που να συνδέονται όμως μέσω της θύρας Lightning, χωρίς μέχρι στιγμής να συναντήσει μεγάλη επιτυχία. Από τους ελάχιστους επώνυμους κατασκευαστές που κυκλοφόρησαν παρόμοια ακουστικά στο εμπόριο ήταν η Philips, παρουσιάζοντας τα μοντέλα Fidel M2L και Fidelio NC1L.

 

Η απόφαση της Apple ίσως έχει άμεση σχέση με μια άλλη πληροφορία που φέρει το iPhone 7 να είναι αδιάβροχο, ενώ το σίγουρο είναι ότι αναμένονται αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές που ακολούθησαν την απόφαση της εταιρείας το 2012 να αποσύρει τη 30pin θύρα έναντι του μικρότερου και γρηγορότερου Lightning connector.

 

Link.png Site: Macrumors

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα από τα μεγάλα προτερήματα του iPhone ήταν το 3.5mm jack, ειδικά την εποχή που όλοι οι κατασκευαστές πουλούσαν πανάκριβα hands free.

 

Δεν νομίζω ότι είναι θετική εξέλιξη.

  • Like 17
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσφατα αλλαξα απο android σε ios αν ισχυει το αρθρο με βλεπω να ξαναγυριζω σε android. 

Πάρα πολύ δυσνόητο το πόστ σου.......

Δεν εννοείς το προφανές ότι η επόμενη συσκευή θα είναι και πάλι android εαν η apple  αποφασήσει να το κάνει αυτό όχι.........

Εννοείς πως τη νύχτα θα στην αλλάξει κάποιος....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω πιστευω ποιο πολυ θα το κανει (αν το κανει) για να μην ταιριαζουν τα παλια ακουστηκα στα καινουρια iphone και το αντιστροφο.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως και να έχει όμως,σε περιορίζει. Δεν θα είσαι 'βουτάω ο,τι ακουστικά βρω,τα χώνω στο τηλέφωνο και είμαι οκ'. Ναι εντάξει,με τον ειδικό ανταπτορα θα παίρνει και τα κλασσικά. Αλλά τώρα...αλήθεια;;

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντι να πηγαινουμε σε εννοποιηση καποιων πραγματων και να ειναι universal παμε ξανα σε εποχες σνακαληψης του τροχου.

Ως τεχνικος που ειμαι το να εχουμε τοσους διαφορετικους κωδικους γα το ιδιο πραγμα με τρελενει. Δηλαδη γτ ρε παιδια να εχουμε διαφορετικα βυσματα για τα ακουστικα διαφορετικα βυσματα τροφοδοσιας διαφορετικα βυσματα δεδομενων κοκ. Ουτως η αλλως παντοτε θα υπαρχει το γνησιο και το μη γνησιο που θα κανει ακριβως την ιδια δουλεια

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλαξει δεν αλλαξει , την εβδομαδιαια της εμφανιση την εκανε στα τεχνολογικα "νεα" με του ψυλου το πηδημα .

 

χαρηκα πολυ ενα προσφατο επεισοδιο του south park που καυτηριαζει αυτην την τακτικη  ,τις επιδοτουμενες αναρτησεις  ( και το οτι πολοι νομιζουν οτι προκειται για ενημερωση ενω ειναι διαφημιση )

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άντε με το καλό κάποια στιγμή και φορτιστές που θα κουμπώνουν μόνο σε apple μπρίζες τοίχου... για να μάθουν και τα υπολοιπά γατάκια, ΤΙ πραγματικά είναι το innovation!

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολοενα και χειροτερεύει η apple, πραγματικα ειναι οτι να ναι,το 3,5mm jack ειναι το παν για ενα κινητό δηλ γιατι τωρα η apple να περιοριζει ποια τοσο πολύ ??

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...