Προς το περιεχόμενο

Νέο πρωτότυπο Drone για την υπηρεσία Prime Air της Amazon, υπόσχεται παραδόσεις σε χρόνο ρεκόρ


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Δεκέμβριο του 2013, η Amazon εντυπωσίαζε με την ανακοίνωση του Prime Air, ενός νέου τρόπου παράδοσης παραγγελιών με τη χρήση drones σε χρόνο μικρότερο των 30 λεπτών, ένα project το οποίο κατά την εταιρεία δε θα αργούσε να γίνει πραγματικότητα.

Δύο χρόνια μετά, η Amazon έχει να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο με ένα νέο βίντεο αλλά και παρουσιάζοντας το τελευταίο πρωτότυπο drone το οποίο θα είναι «ένα από τα πολλά» που κατά την εταιρεία θα είναι υπεύθυνα για παραδόσεις προϊόντων. Στο εντυπωσιακό νέο βίντεο, ο πρώην παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear, Jeremy Clarkson, μας δίνει μια εικόνα για το μέλλον που οραματίζεται η Amazon, και το οποίο κατά τον παρουσιαστή δεν είναι καθόλου μακρυά. Στο σενάριο που εκτυλίσσεται, μια έκτακτη παραγγελία από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon, φτάνει στις αποθήκες της εταιρείας με το δέμα να εισάγεται στο drone πολύ γρήγορα. Στη συνέχεια το drone απογειώνεται ξεκινώντας το ταξίδι προς τις συντεταγμένες που αντιστοιχούν στο σπίτι που πρέπει να παραδοθεί το δέμα. Η εμβέλεια του drone φτάνει τα 24 χιλιόμετρα ενώ η ταχύτητα του είναι εντυπωσιακή αφού μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 88 χλμ/ώρα.

 

Κατά την προσέγγιση του σπιτιού, το drone της Amazon ερευνά τον περίγυρο για τον κατάλληλο χώρο προσγείωσης και παράδοσης του δέματος, εντοπίζοντας την ειδική σήμανση που έχει αφήσει από πριν ο καταναλωτής. Όπως αναφέρει η Amazon, το Drone που εμφανίζεται στο βίντεο είναι ένα από τα πολλά τα οποία δοκιμάζει η εταιρεία, με στόχο τη δημιουργία πολλαπλών μοντέλων ανάλογα τις συνθήκες και την περιοχή με το συγκεκριμένο να είναι κατάλληλο για αγροτικές και ημιαστικές περιοχές.

 

 

Τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει η Amazon είναι ακόμη πολλά ενώ για την ώρα η εταιρεία δε δίνει κάποια νέα πληροφορία για το πότε θα γίνει εμπορικά διαθέσιμη η υπηρεσία, με την άδεια πτήσης από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των Η.Π.Α (FAA), να εκκρεμεί.

 

Link.png Site: Amazon

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά για εταιρικές παραδόσεις με συγκεκριμένα τακτικά δρομολόγια, όχι για οικιακές τόσο πολύ μιας και είτε δεν θα μπορούν να προσγειωθούν σωστά τα drones και θα φεύγουν είτε θα γίνουν στόχοι του καθένα που θέλει να κλέψει το πακέτο που μεταφέρουν!!! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δύσκολο εγχείρημα για οικιακούς χρήστες. θεωρώ κάτι τέτοιο εφικτό μόνο με πολύ έξυπνο λογιγισμικό τίγκα στους αλγορίθμους ή μόνο με τεχνητή νοημοσύνη.Άσε που θα πρέπει η amazon να ανοιξει παντού παραρτήματα. μόνο για εταιρικούς πελάτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οπως ελπιζω να καταλαβαινετε , οι λυσεις αυτες , δεν ειναι για τα κελια των πολυκατοικιων .

περα απο την υποκλιση στον καταναλωτικο μαζοχισμο . 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ομάδα που το σκέφτηκε και το ανέπτυξε είναι παντελώς εκτός πραγματικότητας.

 

Είναι τόσα πολλά τα αρνητικά αλλά και τα εμπόδια που θα βρεί μπρόστά του κάτι τέτοιο που ούτε για αστειο δεν θα έπρεπε να το παρουσιάσουν.

 

Πολύ σωστά ειπώθηκε οτι δεν κάνει για οικιακή χρήση αλλά και φυσικά ουτε για εταιρική.Πέρα απο τα τόσα εμπόδια που δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω υπάρχει και περιορισμός όγκου και βάρους. Εις το πηλίκο : Μπαρμπυτσαλα !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάχνω εδώ και ώρα στο Amazon για drone hunting gear και δε βρίσκω τίποτα. Γιατί; :P

 

Σύγκρουση συμφερόντων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...