Προς το περιεχόμενο

Η Humai επιθυμεί να μεταφέρει τη συνείδηση των ανθρώπων σε τεχνητά σώματα μετά τον θάνατό τους


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα από τα ερωτήματα της ανθρωπότητας είναι εάν οι εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας θα καταφέρουν ποτέ να νικήσουν τον θάνατο.

Μια εταιρεία από την Αυστραλία, η Humai, θέλει να δώσει απάντηση στο εν λόγω ερώτημα. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ψάχνει τρόπο να μεταφέρει τη συνείδηση ενός ανθρώπου σε τεχνητό σώμα μετά τον θάνατό του.

 

Σύμφωνα με τον CEO, Josh Bocanegra, η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και νανοτεχνολογία για να αποθηκεύσει δεδομένα αναφορικά με τον τρόπο ομιλίας, τον τρόπο συμπεριφοράς, τις νοητικές διεργασίες καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του σώματος ενός ατόμου.

 

Τα δεδομένα αυτά θα κωδικοποιηθούν με τη χρήση διαφόρων αισθητηριακών τεχνολογιών και, στη συνέχεια, θα τοποθετηθούν σε ένα τεχνητό σώμα μαζί με τον εγκέφαλο του θανόντος. Μάλιστα, ο Bocanegra συμπλήρωσε ότι, με τη χρήση κλωνοποίησης, θα πραγματοποιείται η αποκατάσταση του εγκεφάλου καθώς ωριμάζει.

 

Σε συνέντευξή του στο Australian Popular Science, ο Bocanegra δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν να συλλέγουν δεδομένα για τα άτομα χρόνια πριν από τον θάνατό τους μέσω διαφόρων εφαρμογών που έχουν αναπτύξει. Μετά τον θάνατό τους, η εταιρεία θα καταψύξει κρυογονικά τους εγκεφάλους τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας και να τοποθετηθούν σε τεχνητά σώματα.

 

Οι λειτουργίες του τεχνητού σώματος θα ελέγχονται μέσω των σκέψεων, εφόσον θα πραγματοποιείται μέτρηση των εγκεφαλικών κυμάτων. Ακόμη, η Humai θα αξιοποιεί τη νανοτεχνολογία και την κλωνοποίηση προκειμένου να αποκαθιστά τα κύτταρα και να αντιμετωπίζει τη γήρανση του εγκεφάλου.

 

Ο Bocanegra, όντας αισιόδοξος, πιστεύει ότι η εταιρεία του θα μπορέσει να «αναστήσει» τον πρώτο άνθρωπο στα επόμενα 30 χρόνια. Προς το παρόν, η Humai αποτελείται από τέσσερα άτομα, ωστόσο σκοπεύει να προσλάβει και άλλους στο ερχόμενο διάστημα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές από τις δηλώσεις της Humai είναι ασαφείς, ως ένα βαθμό, και επίσης, για να πραγματοποιήσει το εν λόγω εγχείρημα, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε επιστημονικές εξελίξεις που θα γίνουν μελλοντικά.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: TechSpot

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν βρουνε πού ακριβως εδρευει η συνειδηση και τι ακριβως ειναι, τοτε ναι, θα το καταφερουν. αλλα αναρωτιεμαι αν πραγματικα μπορει να μεταφερθει ή αν ειναι κατι που χαρακτηριζει μονοσημαντα την καθε υπαρξη!

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι να πεις ...ένας τέλειος τρόπος να μαζέψεις λεφτά από πλούσιους κάνοντας τούς να νομίζουν ότι κάποια μέρα θα ξαναζήσουν.

 

δεν είναι για να ξαναζήσουν οι πλούσιοι, αλλά για να έχουν δίπλα τους οι ζωντανοί, ανθρώπους που (αδικα?)  έχουν χάσει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρελή ιδέα κ μακάρι να το καταφέρει η ανθρωπότητα στο μέλλον.
Βέβαια το να "ζήσουν" χμμ οκ είναι μια άλλη υπόθεση
εφόσον τα συναισθήματα για παράδειγμα έχουν άμεση σχέση με τα χημικά που εγκρίνει ο εγκέφαλος μας , χωρίς αυτή τη χημεία του ανθρώπινου σώματος πως θα μπορούσε να είναι κάτι παραπάνω απο ρομπότ? θα είχε καμία σχέση με τον άνθρωπο που ήταν πριν ? θα νιώθει συμπόνια για τους ανθρώπους και τα άλλα πλάσματα? πως? με κώδικες και αλγόριθμους?μπορεί πραγματικά να ρυθμιστεί κάτι τόσο πολύπλοκο ?   ποιος ηθικός κώδικας θα μπει μπροστά σε περίπτωση που έχει να κάνει μια επιλογή που ίσως γλυτώσει ή σκοτώσει κάποιον άλλο άνθρωπο ? Πιστεύω πως ακόμα και αν βρουν τρόπο να το κάνουν απο το σημείο εκείνο θα πάρει πολλές δεκαετίες μέχρι να γίνει στην πράξη πέρα απο πειραματικά και αν. Φυσικά εμείς δεν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο. 
 

 

συμπόνι
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...