Προς το περιεχόμενο

Τα παιχνίδια των Χριστουγέννων (ή αλλιώς με τι θα “λιώσετε” τις γιορτές)


Ocelote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χριστούγεννα. Η εποχή του ελεύθερου χρόνου: σχολεία και σχολές κλείνουν, εταιρείες υπολειτουργούν αφού το μισό προσωπικό βρίσκεται φυσικά σε άδεια και το άλλο μισό νοητά ενώ όλοι τρέχουν να πάρουν εκείνη την άδεια που τους έχει ξεμείνει απ’ το υπόλοιπο έτος.

Μολονότι λοιπόν υπάρχουν αρκετές επιλογές για όσους θέλουν, στην κυριολεξία, να το ρίξουν έξω, η οικιακή ψυχαγωγία εξακολουθεί να έχει την τιμητική της εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε μαζευτεί παρεάκι σε κάποιο σπίτι και με την απαραίτητη συνοδεία βρώσιμων και ποτών, αλκοολούχων ή μη, να διασκεδάσετε παίζοντας σε κάποια κονσόλα.

 

Προς τι αυτή η εισαγωγή; Με τα φετινά Χριστούγεννα να είναι προ των πυλών (δυο βδομάδες έμειναν!), είπαμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε ένα… “cross check” στον εξοπλισμό και τη βιβλιοθήκη τίτλων σας εν όψει εορτών –και του ελεύθερου χρόνου που λέγαμε πιο πάνω. Βρείτε την κατηγορία στην οποία ανήκετε και πάρτε ιδέες σχετικά με τους τίτλους που θα μπορούσατε να επιλέξετε για τις εβδομάδες που έρχονται. Κάντε την έρευνα αγοράς σας, βρείτε τα παιχνίδια και τα αξεσουάρ που σας λείπουν και… δώστε του να καταλάβει –κι αν έχετε έξτρα προτάσεις, μη διστάσετε να τις συμπληρώσετε στα σχόλια για να τις δουν κι οι υπόλοιποι!

 

Σημείωση: οι προτάσεις μας δεν αφορούν μόνο κυκλοφορίες του 2015 αλλά και παλαιότερων ετών. Σε όλους έχει τύχει να αφήσουν “διαμαντάκια” να περάσουν απαρατήρητα…

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

The lone wolf

 

Λάτρης των single player τίτλων, δεν αρέσκεται να παίζει με άλλους, είτε τοπικά, είτε online. Δεκτά τα πάντα όλα. Παιχνιδάκια δράσης λοιπόν για να τα δώσει όλα και να χαθεί στους μαγικούς τους κόσμους. Αν ψάχνουμε ανοιχτό κόσμο και ελευθερία κινήσεων, Grand Theft Auto V και Metal Gear Solid V: The Phantom Pain αποτελούν εξαίρετες λύσεις. Τα τελευταία δύο Far Cry είναι ενδιαφέρουσες επιλογές όπως επίσης και τα πάντα κλασσικά Assassin’s Creed και Batman: Arkham. Για κάτι πιο “stealthy” θα πάμε σε Thief και Hitman: Absolution, το Fallout 4 αν και RPG συστήνεται “hands down” ενώ περνώντας σε πιο “κινηματογραφικές” κυκλοφορίες, λέμε “ναι” σε Uncharted: The Nathan Drake Collection, τα δύο πρόσφατα Tomb Raider, The Last of Us και Beyond: Two Souls. Όσοι έχετε υπομονή, μπορείτε να δοκιμάσετε το Bloodborne ή τα Dark Souls.

 

Η casual παρέα

 

Εδώ μιλάμε για παρέα, οπότε τα single player τα ξεχνάμε. Η πιο πετυχημένη επιλογή εξακολουθεί να παραμένει και φέτος το Buzz: Παγκόσμιο Κουίζ του 2009! Είναι για PS3 και θα το βρείτε δύσκολα, όμως, πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο. Εναλλακτικά δοκιμάστε και το Buzz: Μουσικό Κουίζ. Από εκεί και πέρα, λύσεις για σίγουρη ψυχαγωγία είναι τίτλοι με τον Mario όπως τα Mario Kart (Mario Kart Wii στο Wii και Mario Kart 8 στο Wii U) και Super Mario 3D World (Wii U) επίσης. Μπορείτε να επενδύσετε ακόμα σε κάποιον τίτλο LEGO ή τα πρόσφατα Rayman (Legends και Origins), ενώ και τα fighting games (Ultra Street Fighter IV, Mortal Kombat X) είναι “ευκολάκι” φτάνει να είστε ΟΚ με τη βία.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Ο έτοιμος για τα Λιμανάκια

 

Εδώ οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες μιας που έχουμε να κάνουμε με λάτρεις της ταχύτητας και ιππότες της ασφάλτου. Τα Χριστούγεννα θα μπορούσαν να εξελιχθούν στην τέλεια ευκαιρία να ξαναζήσετε την εμπειρία που μπορεί να σας προσφέρει το κάθε Forza: Forza Horizon & Horizon 2 και Forza Motorsport 5 & 6. Για κάτι λίγο πιο εναλλακτικό δοκιμάστε Need for Speed: Rivals και Need for Speed, The Crew και Driveclub. Προσδοκίες βέβαια δεν θα πρέπει να έχετε για κανένα απ’ αυτά. Αν διαθέτετε κονσόλα προηγούμενης γενιάς, ψάξτε και βρείτε τα Burnout Paradise και Split/Second: μιλάμε για τελίκιασμα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διασκέδαση…

 

Οι χορευταράδες

 

Παρεάκι και πάλι, μόνο που αυτή τη φορά με… περισσότερες ορέξεις. Για ‘σας, η κατηγορία των rhythm games ισοδυναμεί με παράδεισο! Ξεκινάτε με τα Just Dance σε κάθε τους εκδοχή: 2014, 2015, 2016 και Disney Party 2 θα σας φτάσουν μια χαρά. Λίγο παλιό αλλά εξίσου κλασσικό, το Michael Jackson: The Experience. Για εκείνους που είναι περισσότερο… της πίστας, υπάρχει το Singstar Ultimate Party ενώ περνώντας στις πιο “hardcore” προτάσεις, εκείνες με όργανα δηλαδή, συναντάμε τα Guitar Hero Live και Rock Band 4. Ίδιο κόνσεπτ με διαφορετική όμως υλοποίηση, οι δύο προαναφερθέντες τίτλοι θα σας δώσουν την ευκαιρία να “τα σπάσετε” στο σπίτι, μικροί και μεγάλοι. Αν θέλετε πάντως να ζήσετε την πλήρη εμπειρία του Rock Band 4, βγάλτε μεγάλο μπάτζετ…

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

“Τα ντώσει μπέναλτι το Εργκοτέλη”

 

Τα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης διακόπτονται τα Χριστούγεννα και ευτυχώς που υπάρχει και η Πρέμιερ Λιγκ να κρατά ψηλά τη σημαία. Τι γίνεται όμως στον υπόλοιπο χρόνο; Για εσάς τους φόλα ποδοσφαιρόφιλους, τα κουκιά είναι μετρημένα: FIFA 16, PES 2016, άντε και κάνα Football Manager 2016 και… αυτό ήταν όλο. Φροντίστε να ανανεώνετε συχνά μόνο τα ρόστερ των ομάδων. Εμείς πάντως θα σας προτείνουμε να δώσετε μια ευκαιρία και στο FIFA Street 4 του 2012 και να χαλαρώσετε, απολαμβάνοντας την ενασχόληση μαζί του. Κι αν μπουχτίσατε με το ποδόσφαιρο, κάντε την εναλλαγή στο μπάσκετ δοκιμάζοντας το NBA 2K16, το καλύτερο αθλητικό παιχνίδι που κυκλοφορεί στην αγορά ανεξαρτήτως αθλήματος.

 

ΕΥΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ

 

Για τους πιο “μιλιτέρ” τύπους, έχουμε διάφορες προτάσεις. Το Call of Duty: Black Ops III αν και έχει χάσει την αίγλη των προκατόχων του (Call of Duty Ghosts, Call of Duty: Advanced Warfare) αποτελεί στανταράκι και από εκεί και πέρα έχουμε αρκετές αξιόλογες προτάσεις με πρώτες και καλύτερες τα Battlefield: Hardline και Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege. Ρίξτε μια ματιά σε λίγο παλαιότερους τίτλους όπως τα Wolfenstein: The New Order, Titanfall, Rising Storm, Crysis 3, Metro: Redux (περιλαμβάνει τα Metro 2033 και Metro: Last Light) καθώς επίσης και στο καλύτερο πιθανότατα FPS που έχουμε δει τελευταία, το Battlefield 4 –για κάτι πιο άναρχο, δοκιμάστε το Dying Light και το λίγο παλαιότερο Homefront.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Ο μεσαιωνικός

 

Με τον Πήτερ Τζάκσον να μην έχει άλλη βασισμένη στο έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν ταινία στα σκαριά, πρέπει να βρείτε ένα γερό υποκατάστατο. Ευτυχώς υπάρχουν κάμποσοι τίτλοι μεσαιωνικής φαντασίας, RPG ως επί το πλείστον, που θα σας ταξιδέψουν στους κόσμους τους και δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από οποιονδήποτε άλλον εκτός του The Witcher 3 –καλό θα ήταν να έχετε παίξει και τα δύο προηγούμενα. Συνεχίζουμε με Dragon Age: Inquisition (επίσης φροντίστε να έχετε παίξει τα άλλα δύο) και κάνουμε διάλειμμα με το action Middle-earth: Shadow of Mordor. Τα Divinity: Original Sin – Enhanced Edition και Pillars of Eternity είναι παιχνίδια που θα σας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο ενώ αν τυχόν δεν έχετε αφιερώσει τριψήφιο αριθμό ωρών στο Skyrim, ήρθε η ώρα να το κάνετε.

 

“A long time ago in a galaxy far, far away…”

 

Χριστούγεννα και Star Wars ισοδυναμούν με συνδυασμό που… σκοτώνει. Αν λοιπόν δείτε το The Force Awakens δυο-τρεις φορές αλλά δεν γίνει κάτι και η δίψα σας για… sci-fi παραμείνει άσβεστη, ευκαιρία να δώσετε και στα videogames μια ευκαιρία. Κατ’ αρχάς έχουμε το Battlefront, έναν από τους καλύτερους τίτλους για φέτος. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να καταφύγετε είτε στο μέτριο The Force Unleashed II, είτε στο The Old Republic που έτσι και δεν παίζετε MMO, θα σας αφήσει παγερά αδιάφορους. Μια σούπερ πρόταση θα ήταν η τριλογία των Mass Effect που είναι εξίσου sci-fi και ποιοτικά εξαιρετική –και κατά πάσα πιθανότητα θα σας κρατήσει απασχολημένους ως το Πάσχα.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Ο “φέρτε πίσω το WoW”

 

Θυμάστε εκείνες τις παλιές, καλές εποχές που έβγαιναν πεντέξι MMO τον μήνα; Ε, πάνε αυτά, πέρασε η μόδα… Ευτυχώς όμως υπάρχει ακόμα ζωή στον πλανήτη των διαδικτυακών παιχνιδιών: μετά από μια δεκαετία, το World of Warcraft εξακολουθεί να κυριαρχεί, έστω και με πεσμένα νούμερα, έναντι του ανταγωνισμού. Βέβαια το να παίξει κανείς έναν τίτλο με διψήφια χρόνια ζωής δεν είναι ό,τι πιο σώφρον αλλά WoW είναι αυτό. Εμείς πάντως θα ποντάραμε στο Destiny, τον τίτλο που εξελίσσει το κόνσεπτ των MMO, ανανεώνεται διαρκώς και αποκτά καινούριο περιεχόμενο. Αν θέλετε κάτι πιο “κλασσικό”, θα πάτε στα Guild Wars 2, The Elder Scrolls Online, RuneScape και Neverwinter. Δυνατό online διαθέτουν επίσης τα Halo 5 και Hearthstone αν και δεν πρόκειται φυσικά για MMO.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ατιμο το τζαμπε του μηνα

απο xbox live το

van helsing

 

χαζο,κλωνος,αλλα απλο κ γρηγορο

μεχει ρημαξειι

 

χαχα

 

το παρον  ποστ ζητω απο τον mod να το κρυψει

απο τις κοπελες μας

παντοφλαα χαχαχαχ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η μισή αλήθεια του άρθρου ειναι στη πρώτη παράγραφο.. Αν είσαι μαθητής ή φοιτητής είναι τρομερή εποχή.. Πρέπει να σε πονεσουν οι αντίχειρες, τέλος!

Καθώς εάν είσαι στη κατηγορία εταιρία, δεν έχει πλάκα. Όταν αμελείς μια εργασία, ένα διάβασμα, εκτιμάς αλλιώς τη ζωή.. που χάνεις σε μια πίστα

Α και αναλόγως την ηλικία, επιβάλλονται είτε κάλαντα είτε λοκομοντο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λεω να το ξεκινησω πριν βγει το επομενο expansion.

warlords-of-draenor-1440x900.jpg

Αααχ μη μιλας για WoW κουμπαρε γτ εχω αφησει μια μικρη περιουσια στην Blizzard τοσα χρονια που παιζω. Παντως ναι να το ξεκινησεις. Ειμαι απο τους λιγους που δεν το αφησαν και απλα περιμεναν να φυγει απο το τελμα στο οποια εχει πεσει

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...