Προς το περιεχόμενο

Η Google θα ενημερώνει τους χρήστες του Chrome για ύποπτες ιστοσελίδες


Perambulator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε δημοσίευση στο blog της, η Google ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου όταν έρχονται σε επαφή με παραπλανητικές ιστοσελίδες, οι οποίες μπορεί να προσπαθήσουν να τους εξαπατήσουν με ψεύτικες διαφημίσεις.

Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που εντοπίζει ύποπτο ενσωματωμένο περιεχόμενο, παραδείγματος χάρη μια διαφήμιση που παρουσιάζεται με τη μορφή συνδέσμου, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες του χρήστη, η Google θα προειδοποιεί τους χρήστες με μια σελίδα που θα τους υπογραμμίζει ότι η ιστοσελίδα στην οποία προσπαθούν να μεταβούν είναι επικίνδυνη.

 

Η ίδια η Google αναφέρει ότι η παραπάνω προειδοποίηση θα πραγματοποιείται για περιεχόμενο που προσπαθεί να προβληθεί ως αξιόπιστη πηγή, ή που επιχειρεί να πείσει τον χρήστη να κάνει μια ενέργεια, που θα έκανε μόνο σε έναν αξιόπιστο ιστότοπο.

 

Το εν λόγω εγχείρημα αποτελεί μέρος του προγράμματος ασφαλούς περιήγησης της Google, το οποίο αναβαθμίστηκε τον Νοέμβριο για να προστατεύει τους χρήστες από ύποπτο περιεχόμενο. Η λειτουργία ασφαλούς περιήγησης είναι προεπιλεγμένη για τους χρήστες στον Google Chrome.

 

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαι πολύ επιφυλακτικός για την εν λόγο υπηρεσία. Ενώ θεωρητικά θα προστατεύσει τους χρήστες μπορεί να φτάσουμε στο σημείο να μπλοκάρει σελίδες που θεωρεί απλά "καχύποπτες". 

 

Πριν το καταλάβεις το μήνυμα αυτό θα βγαίνει, εκτός των άλλων, σε σελίδες τύπου youtube to mp3 και άλλες υπηρεσίες που δεν συνάδουν με τα συμφέροντα της Google και του κάθε συνεργάτη της.

  • Like 18
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κανει ηδη αυτο και ειναι πολυ ενοχλητικο. Εχω βαρεθει ολες τις μορφες προειδοποιησεων που αποσκοπουν στο να προστατεψουν τους ανιδεους και ριχνουν την εμπειρια χρησης των πιο σχετικων στο πατωμα. Η ιστορια που ξεκινησε με το windows UAC ηδη απο τα Vista εχει εξαπλωθει παντου, στο τελος δε θα σε αφηνουν καν να κανεις κατι που ισως ειναι επικυνδινο (ηδη πρεπει να κανεις 5 click για να βρεις πως θα "αγνοησεις" τα μυνηματα) και στο τελος και οι "ασχετοι" δε θα μαθουν ποτε 5 βασικα πραγματα γιατι θα στηριζονται σε αυτες τις "προστασιες"...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κάποιος θέλει να γίνει καχύποπτος ξέρω γω, μπορεί να το προσπελάσει αυτό το μέτρο;

 

 

Απενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμάμαι ότι μπλόκαρε ιστοσελίδες με κακόβουλο λογισμικό οπότε τώρα νομίζω ότι επεκτείνει την ασφάλεια...μακάρι να το δούμε στην πράξη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο λόγος που σταμάτησα το chrome ειναι αυτός...με τρομάζει η ιδέα η Google να αποφασίζει ποιος ειναι καλός και ποιος ειναι κακός...υπάρχουν αλλά προγράμματα που το κάνουν καλύτερα απο το προγραμμα πλοήγησης...που ξέρω εγώ πως θα εξελιχθεί αυτό;τι θα αποφασίσει η Google και η καθε Google τι ειναι κακο και τι ειναι καλό...τι πληροφορία θα μας έρθει και τι οχι...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...