Προς το περιεχόμενο

Νέος αλγόριθμος για αυτόνομα αυτοκίνητα αναγνωρίζει τους πεζούς στον δρόμο


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σαν Ντιέγκο, ανέπτυξαν ένα σύστημα ανίχνευσης πεζών για έξυπνα οχήματα και αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα που διακρίνει τους πεζούς σε πραγματικό χρόνο με εντυπωσιακή ακρίβεια.

Χρησιμοποιώντας μοντέλα deep learning και τεχνολογία computer vision, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα σύστημα που ανιχνεύει πεζούς με ρυθμό 2 με 4 καρέ το δευτερόλεπτο – σχεδόν τόσο καλά όσο το ανθρώπινο μάτι. Για να επιτευχθεί αξιόπιστη ακρίβεια σε αυτό τον ρυθμό και σε πραγματικό χρόνο, ο αλγόριθμος φιλτράρει περιοχές που δεν ανιχνεύεται ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα τα κτίρια ή τον ουρανό.

 

Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Nvidia να ασχοληθεί με την τεχνολογία των έξυπνων αυτοκινήτων και το ενδιαφέρον της Google στις τεχνολογίες αυτό-οδήγησης, είναι μόνο θέμα χρόνου να εισέλθουν στην ζωή μας τα έξυπνα και αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα, οπότε τέτοιοι αλγόριθμοι ανίχνευσης θα παίξουν κρίσιμης σημασίας ρόλο στην διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας στους δρόμους.

 

Ο επικεφαλής του εγχειρήματος, καθηγητής Nuno Vasconcelos, λέει πως εκτός από τα έξυπνα οχήματα, η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και σε συστήματα αναγνώρισης εικόνων και video.

 

 

Link.png Site: TheNextWeb

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για όλα αυτά που ανησυχείτε δεν χρειάζεται γιατί έχει την τεχνολογία deep learning και θα προσαρμοστεί με τον καιρό ανάλογα. Μετά οι ερευνητές θα εξετάζουν το φαινόμενο της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα!

Εντυπωσιάστηκα που ήταν ηλεκτρολόγοι μηχανικοί και όχι τίποτα άλλοι 'κομπιουτεράδες'

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αναγνωρίζει τους πεζούς στον δρόμο... ΛΟΛ..

 

στο 00:26 οτι βλεπει καδους ταχυδρομειου σαν ανθρωπους μονο εγω το ειδα:

 

ΛΟΛ

 

 

Έχουν κρυφτεί κάποιοι μέσα. Μιλάμε για απίστευτη τεχνολογία με x-rays...

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο, θα τους παραδεκτώ πραγματικά όμως αν καταφέρουν να βγάλουν αλγόριθμο που να ξεχωρίζει Έλληνες ντελιβεράδες που οδηγούν παπιά ή scooter και να προβλέπει τις κινήσεις τους στο δρομο ώστε να τους αποφεύγει.

 

Θυμίζω για όσους δεν γνωρίζουν ότι Έλληνας ντελιβεράς είναι αυτός που υποχρεούται για να αξίζει τον τίτλο του να ισχύουν τα παρακάτω:

 

1 Oδηγεί με ένα ή λιγότερα χέρια,

2 Αψηφεί κάθε είδους απαγορευτικό σε δρόμο ή πεζοδρόμιο, εννοείται ότι έχει πάντα προτεραιότητα έναντι όλων (περιλαμβάνονται στη λίστα ακόμα και οι ταξιτζίδες),

3 Τον καφέ του ή το αφέψημα του το πίνει πάνω στο όχημα του την ωρα που οδηγεί (ενίοται και το κολατσιό του αλλά δεν είναι υποχρεωτικό)

4 Το κινητό του απαγορεύεται να συνδιαστεί με bluetooth (είναι ζήτημα τιμής αφού δεν είναι δύσκολο να κρατάς κινητό και να μιλάς την ώρα που οδηγάς)

5 ενά σπασμένο φανάρι μπρος ή πίσω στο όχημα επιβάλεται (πόσα φώτα χρειάζεσαι να έχεις για να σε δουν άσε που οι δρόμοι έχουν φώτα μην είμαστε και υπερβολικοί)

6 Κράνος (Τι είναι αυτό? τρώγεται? δεν το έχουμε στο μαγαζί)

7 Λωρίδα αλλάζουμε όποτε γουστάρουμε, το ίδιο ισχύει για αναστροφές, σταμάτημα, παρκάρισμα. Έτσι και βγάλει κάποιος φλας για ένα από τα άναφερόμενα απλά δεν είναι ντελιβεράς ή διαγράφεται δια παντώς από το σύλλογο σε περίπτωση που μαθευτεί (Έχουν αυστηρούς κανόνες στο σύλλογο δεν παίζουν με τόσο σοβαρές περιπτώσεις). Κάποιοι για να είναι σίγουροι τα αφαιρούν ή τα σπάνε μην τυχόν και τα ανάψουν κατα λάθος και αμαυρωθεί το όνομα τους.

 

Υ.Π. Κάποια από τα παραπάνω μπορούν να συνδιαστούν πχ κολατσιό με ομιλία στο τηλέφωνο και καφέ (πάντα την ώρα που οδηγεί έτσι)

  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...