Προς το περιεχόμενο

Η Immersion σέρνει στο δικαστήριο την Apple για παραβίαση ευρεσιτεχνιών


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών απτικής ανάδρασης (haptic feedback) Immersion κατέθεσε αγωγή κατά των εταιρειών Apple και AT&T, για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Immersion κατηγορεί την Apple ότι οι συσκευές iPhone 6/ 6 Plus, iPhone 6s/ 6s Plus και Watch/ Watch Sport/ Watch Edition παραβιάζουν δύο από τις ευρεσιτεχνίες της. Πρόκειται για την ευρεσιτεχνία no. 8.619.051 με την ονομασία “Haptic Feedback System with Stored Effects” και no. 8.773.356 με την ονομασία “Method and Apparatus for Providing Tactile Sensations”. Τα iPhone 6s και 6s Plus, σύμφωνα με την Immersion παραβιάζουν και μία τρίτη ευρεσιτεχνία, την no.8.659.571 με την ονομασία “Interactivity Model for Shared Feedback on Mobile Devices”.

 

Όπως επισημαίνει το Apple Insider, οι συσκευές της Apple είχαν από πάντα συστήματα απτικής ανάδρασης, ωστόσο η Apple αναβάθμισε τις νέες συσκευές της και τις εφοδίασε με την “Taptic Engine”, για να τους δώσει χαρακτηριστικά 3D Touch/ Force Touch. Πέρα από την αγωγή, στην οποία η Immersion ζητάει αποζημίωση, η εταιρεία από την Καλιφόρνια υπέβαλε επίσης καταγγελία στην Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου (ITC) των ΗΠΑ, ζητώντας να απαγορευτεί η εισαγωγή και η πώληση των προϊόντων της Apple που παραβιάζουν τις ευρεσιτεχνίες της στην Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 

Το 2008, η Immersion και η Apple είχαν πολύ καλύτερες σχέσεις, και μάλιστα τότε είχαν ξεκινήσει να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες, ότι οι νέες συσκευές της Apple θα διέθεταν σύστημα απτικής ανάδρασης. Η Apple πάντως, δεν είναι η μοναδική εταιρεία που η Immersion αντιμετώπισε στο δικαστήριο. Η εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων haptic feedback έδωσε μάχη με την Microsoft το 2007 και το 2012 με τις Google/ Motorola.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως έχω ξαναπεί ο κλέφτης πάντα κλέφτης θα είναι!!!!!

Και όπως πάντα θα την γλιτώσει με λίγα εκατομμύρια!!!Αντί να της πούνε ότι αν ξανακλεψεις σου αφαιρούμε την άδεια να πουλάς!!!!

ΥΓ. Δεν κλέβει μόνο πατέντες αλλά και τους πελάτες της !!!!

Άξια ο μεγαλύτερος απατεώνας της σύγχρονης ιστορίας.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάπου έχουν μπλέξει...στην Αμερική με το τι είναι πατέντα.

Βεβαίως πρέπει να αντιληφθεί ο αναγνώστης τη σπουδαιότητα της πατέντας με το σύγχρονο πολιτισμό. Για παράδειγμα, η Γερμανία έχασε το πόλεμο αλλά όχι τις πατέντες. Και αυτές δίνουν λεφτά.

Μπορεί κάποιος να πάρει αναγνώριση για μέθοδο π.χ. ανάλυσης,αλλά αυτό δεν είναι βιομηχανική πατέντα. Βιομηχανική πατέντα είναι η σχετική με την τεχνολογία, που εφαρμόζεται σε πράγμα που παράγεται σε βιομηχανική κλίμακα.

Οι Αμερικανοί λοιπόν θεωρούν και τους αλγόριθμους ως τεχνολογία και για το λόγο αυτό μπορούν να πατενταριστούν. Η πατέντα περιγράφει την τεχνολογία επακριβώς, άρα την γνωστοποιεί. Ασφαλώς υπάρχουν πράγματα και διαδικασίες για την υλοποίηση μιας παραγωγής που κρατούνται μυστικά, δηλαδή χωρίς πατέντα. Να γιατί σου λένε ότι αν κάνεις reverse engineering σε πρόγραμμα σπας την άδεια χρήσης, δηλαδή δεν έχεις την άδεια ναχρησιμοποιήσεις ξανά το πρόγραμμα και σε ορισμένα μέρη θεωρείται παράνομο.

Άρα ενώ την πατέντα την χειρίζεται ο κατασκευαστής για γνωστοποίηση και ανάλογα για αγωγές, για τα μυστικά, δηλαδή τα εκτός πατέντας, βάζει το κράτος να κάνει διακρατικές συμφωνίες για να του φυλάξει το πλεονέκτημα. Έτσι έγινε με το κλείδωμα των DVD αλλά αυτός που το έσπασε, δεν το έκανε για να πλουτίσει, δεν αντέγραψε τον κώδικα που χρησιμοποιούν τα DVD αλλά έδωσε το τρόπο στους πάντες για να τα σπάσουν. Δεν του έκαναν τίποτα αλλά τον έτρεξαν στα δικαστήρια...για να τρομάξουν πιθανόν άλλους πονηρούς...

 

Αν δεν υπήρχαν οι πατέντες δεν θα υπήρχε μεταφορά γνώσης. Η διατήρηση της πατέντας με το καιρό γίνεται ακριβή και υπάρχει μέγιστη διάρκεια. Ισχύει ένας κανόνας που λέει ότι αν πάρουμε μια πατέντα και την αναπτύξουμε σε επτά σημεία, τότε έχουμε νέα πατέντα..και δεν έχει απαιτήσεις ο κάτοχος της παλιάς. Έτσι αναγκάζονται οι εταιρείες να επενδύουν στην ανάπτυξη και να ανανεώνουν τις πατέντες.

Δείτε όμως και κάτι ακόμα.Όλες οι πατέντες δίνονται για χρήση με το ανάλογο αντίτιμο. Πωλούνται επιχειρήσεις για τις πατέντες τους.

 

Στο θέμα με την Apple, αν δείξει αυτή ότι έχει πατέντα με επτά τουλάχιστον διαφορές, δεν έχει θέμα.Αλλά μπορεί να δείξει ότι το δικό της πράγμα είναι κατώτερο αυτού που έχει πατεντάρει ο άλλος, άρα δεν είναι το ίδιο πράγμα!

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως έχω ξαναπεί ο κλέφτης πάντα κλέφτης θα είναι!!!!!

Και όπως πάντα θα την γλιτώσει με λίγα εκατομμύρια!!!Αντί να της πούνε ότι αν ξανακλεψεις σου αφαιρούμε την άδεια να πουλάς!!!!

ΥΓ. Δεν κλέβει μόνο πατέντες αλλά και τους πελάτες της !!!!

Άξια ο μεγαλύτερος απατεώνας της σύγχρονης ιστορίας.

post-282951-0-01139100-1455450420_thumb.png

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@andreas314p υπάρχουν και μερικοί σαν εσενα σε αυτόν τον κόσμο που ζουνε το δικό τους ρεαλισμό, ξέρεις τι είναι τα patent trolls? Επίσης το τι έκλεψε και ο κολλητός του Jobs στις μέρες δοξες του το ξέρεις; Και ναι μιλάω για την μαμά Microsoft,έχεις ψαξει επίσης το τι κλεψανε samsung, xiaomi, asus, hp και μαζι το υπόλοιπο silicon Valley? Το θεμα είναι ο νόμος με τις πατέντες στην Αμερική και όχι το ποιος έκλεψε τι, γιατί κανείς τους δεν είναι αθώος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά αφαιρεί πατέντες και μετά πληρώνει, τώρα καταλάβαμε γιατί όλες οι τεχνολογίες της δεν ήταν μοναδικές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι θέμα η ομοιότητα, αφού οι πατέντες δημοσιεύονται, άρα μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει και αν δει ότι του κάνει να ζητήσει την άδεια χρήσης της στο τελικό προιόν.

Το θέμα είναι στην διαφορά, να αποδείξει ο θιγμένος ότι η όποια τροποποίηση της πατέντας δεν διαφέρει αρκετά από αυτήν, άρα να θεωρείται σωστή η απαίτηση για πληρωμή άδειας.

 

Αυτό που κλέβουν δεν είναι η πατέντα, αλλά το μυστικό, το χωρίς πατέντα επίτευγμα, που δεν το δημοσιεύουν για να κρατήσουν την εξέλιξή του στα χέρια τους. Μιλάμε για βιομηχανική κατασκοπία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...