Προς το περιεχόμενο

Terry Myerson: Η δέσμευση της Microsoft με τα Windows 10 Mobile είναι μακροχρόνια


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα εσωτερικό σημείωμα του Terry Myerson εστάλη σε στελέχη και συνεργάτες της Microsoft και το μήνυμα είναι σαφές: Η Microsoft παραμένει αφοσιωμένη στα ARM-based κινητά Windows και στην πλατφόρμα Windows 10 Mobile.

Με τις πωλήσεις των smartphones Lumia να μειώνονται τρίμηνο με το τρίμηνο, είναι πράγματι δύσκολο να αισθάνεται κάποιος αισιόδοξος για την πλατφόρμα. Εξάλλου, το τελευταίο τρίμηνο η Microsoft πούλησε μόλις 2,3 εκατομμύρια κινητά Windows, κάτι που μεταφράζεται σε εντυπωσιακή πτώση 73% από έτος σε έτος.

 

Στο email του, ο Terry Myerson της Microsoft γράφει:

 

“Αντιλαμβάνομαι ότι ακούτε ανησυχίες από ορισμένους εταίρους σχετικά με την δέσμευση της Microsoft στον χώρο των κινητών. Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής:

Είμαστε δεσμευμένοι στο να προσφέρουμε τα Windows 10 σε φορητές συσκευές με μικρές οθόνες που τρέχουν σε επεξεργαστές ARM.Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης της επόμενης γενιάς προϊόντων μας και θα ήθελα να επιβεβαιώσω την δέσμευση μας στα Windows 10 Mobile.

Πιστεύουμε στην αξία που έχει το προϊόν αυτό για τους εταιρικούς πελάτες μας και πρόθεση μας είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πλατφόρμα των Windows 10 Mobile για πολλά χρόνια. Έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας συσκευών για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, τόσο από την Microsoft όσο και από εταίρους OEM που θα πωλούν επίσης με διευρυμένη γκάμα φορητών συσκευών που θα βασίζεται σε αυτή την πλατφόρμα”.

 

Από το email του, γίνονται επίσης κατανοητά ορισμένα πράγματα, όπως ότι η Microsoft δεσμεύεται στην κατασκευή συσκευών με επεξεργαστές ARM, κάτι που ενδεχομένως να είναι άσχημα νέα για όσους ήλπιζαν ότι πρόκειται να στοιχηματίσει στα x86 κινητά Windows. Επίσης, κάνει κατανοητό, ότι οι εταιρικοί πελάτες και οι επαγγελματίες είναι προτεραιότητα για την Microsoft, και εκεί αναμένεται να στρέψει την προσοχή της.

 

Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν είναι παράδοξο από την στιγμή που σκοπεύει, σύμφωνα με φήμες, να παρουσιάσει τρία Surface phones στις αρχές του 2017.

 

Link.png Site: Neowin

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

im on a highway to hell...

 

δλδ τα surface phones θα ειναι ακριβα τηλεφωνα και τιποτε παραπανω. το εχω ξαναγραψει αλλα μαλλον θα γινουμε μαρτυρες της μεγαλυτερης τεχνολογικης αποτυχιας ever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσοι λέτε ότι το surface phone θα πάει χάλια, εδώ θα είμαστε.

Το surface phone με τον Α ή Β τρόπο θα τρέχει desktop apps και το ίδιο θα κάνουν και τα κινητά που θα έχουν υποστήριξη για αυτό το feature.

Και όλα αυτα με τα Windows 10 Redstone 2.

Η αγορά των καθαρών smartphone είναι εκτός από κορεσμένη και τερματισμένη από features. Οι χρήστες θέλουν κάτι παραπάνω από smartphone. Όσοι δεν το έχετε καταλάβει, δείτε το που το πάει η Google με τα apps του store να τρέχουν σε chromebook, και το continuum της Microsoft.

Η κούρσα του τηλεφώνου υπολογιστή έχει ξεκινήσει. Αυτοί που ξέρουν, έχουν καταλάβει ότι γίνεται μια προεργασία και στις 2 εταιρείες με την microsoft να έχει πιάσει το νόημα λίγο νωρίτερα και να μην έχει σκοπό να χάσει το τραίνο αυτή την φορά.

Απλά βλέπετε πτώση στις πωλήσεις γιατί η Microsoft  κάνει προσέγγιση μέσω της αλλαγής του Desktop λειτουργικού της πρώτα που έχει το 90%. Η google κάνει την προσέγγιση μέσω του τηλεφώνου που έχει το 80%. Στο ίδιο σημείο θα συναντηθούν και οι δύο. Ο νικητής δεν θα είναι ούτε αυτός που έχει το desktop τώρα ούτε αυτός που έχει το τηλέφωνο. Θα είναι αυτός που θα ενώσει τους 2 κόσμους καλύτερα.

 

ΥΓ. Για όσους πουν ότι το τηλέφωνο είναι τηλέφωνο και ο υπολογιστής, υπολογιστής, θα τους θυμίσω ότι πριν 10 χρόνια το ίδιο λέγανε και για τις κάμερες και τα τηλέφωνα.

Desktops apps ειναι οι x86?
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τους δινω ακομη 2 χρονακια με τη ARM υποστηριξη στα windows!

Μετα θα αναγκαστουν να αρχισουν να δινουν αδειες για x86 soc στα windows smartphone και εκει θα "πεθανει" μια και καλη η ARM για οποιοδηποτε κατηγορια και συσκευη που θα τρεχει windows λογισμικο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...