Προς το περιεχόμενο

Editorial: Πώς κρίνουμε την επιστροφή της Nintendo το 2017;


Ocelote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και ξαφνικά, κατά τη διάρκεια μίας μάλλον τυπικής ενημέρωσης επενδυτών, η Nintendo ήρθε να ταράξει τα νερά της βιομηχανίας του gaming, ανακοινώνοντας τρόπον τινά την επόμενη οικιακή της κονσόλα!

Ο λόγος για το NX το οποίο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μοιράστηκε η εταιρεία από το Κιότο με τους επενδυτές της –και ολόκληρο τον πλανήτη ακολούθως- θα λανσαριστεί τον προσεχή Μάρτιο, χάνοντας έτσι τα φετινά Χριστούγεννα, περίοδο που αρκετοί στοιχημάτιζαν πως η Ninty θα έριχνε στην αγορά τη νέα της κονσόλα. Το σύστημα που επί του παρόντος είναι γνωστό με το κωδικό όνομα NX δεν βρίσκεται στην E3, εκεί όπου η Nintendo θα είναι παρούσα με μόλις ένα playable παιχνίδι, το επερχόμενο The Legend of Zelda, όχι για το NX αλλά για το Wii U. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας εξετάσουμε τα –λίγα- υπάρχοντα δεδομένα.

 

Το NX κυκλοφορεί βάσει προγραμματισμού της Nintendo τον Μάρτιο. Η εταιρεία θα δώσει το “παρών” στην E3 σε ενάμιση μήνα από τώρα αλλά δεν πρόκειται να το έχει μαζί της. Από πλευράς hardware δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, προφανώς, όμως δεν ξέρουμε και πότε καλά-καλά θα γίνει αυτό –η επίσημη παρουσίαση δηλαδή του NX από τη Nintendo. Η τελευταία θα έχει μαζί της στην Ε3 το επόμενο παιχνίδι της σειράς Zelda το οποίο θα κυκλοφορήσει στο NX και το Wii U.

 

Η playable έκδοση που θα βρίσκεται στο εκθεσιακό κέντρο του Λος Άντζελες θα είναι αυτή του Wii U. Αυτά ήταν τα όσα ανέφερε στην έκθεσή της η ιαπωνική εταιρεία αναφορικά με το επερχόμενο, νέο σύστημά της. Όπως πάντα όμως, υπάρχουν και ορισμένα εξίσου ενδιαφέροντα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε εξετάζοντας τα παραπάνω συναρτήσει κάποιων ακόμα δεδομένων και αυτό θα κάνουμε ευθύς αμέσως!

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Επιτραπέζιο ή φορητό σύστημα;

 

Με τη Nintendo να τηρεί σιγή ιχθύος τους τελευταίους μήνες ως προς τη θρυλούμενη –μέχρι και λίγες ώρες πριν- νέα της κονσόλα, είχαν προκύψει ορισμένες φήμες που την ήθελαν να είναι φορητή, handheld! Είχαν-δεν είχαν βάση οι συγκεκριμένες, το γεγονός πως ένας εκ των σημαντικότερων “launch” τίτλων, το Zelda, θα κυκλοφορήσει και στο Wii U, μας επιτρέπει να εικάσουμε πως αφ’ ενός το NX θα είναι τουλάχιστον το ίδιο ισχυρό με τον προκάτοχό του (όχι ότι συνιστά επίτευγμα κάτι τέτοιο…) και αφ’ ετέρου θα προσφέρει μία, σε γενικές γραμμές, παρεμφερή εμπειρία. Μπορεί να μην ξέρουμε με τι χειριστήριο, σε τι ανάλυση και άλλα τέτοια, όμως η λογική λέει πως πρόκειται για ακόμα μία οικιακή κονσόλα.

 

Εκ των ουκ άνευ θα πρέπει να θεωρείται και η προσπάθεια της Nintendo να καινοτομήσει με το NX. Εννοείται πως δεν γνωρίζουμε τον τρόπο, ωστόσο είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι πως η Ninty θα επιχειρήσει να εισάγει νέα στοιχεία στη λεγόμενη “εμπειρία gameplay” που θα προσφέρει η επόμενη κονσόλα της. Με το Wii έμαθε στον κόσμο, παίκτες και μη, το motion gaming. Με το Wii U προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την εξοικείωση του κοινού με την οθόνη αφής, έστω κι αν εκ του αποτελέσματος ενδεχομένως ο τρόπος που το έκανε να μην ήταν ο ενδεδεδειγμένος. Να ξαναδοκιμάσει την τύχη της με ένα χειριστήριο με οθόνη αφής αλλά με διαφοροποιημένο κόνσεπτ; Να έχει ετοιμάσει κάτι άλλο; Ποιος ξέρει…

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Τα Amiibo δεν πάνε πουθενά

 

Στην έκθεσή της, η Nintendo αναφέρθηκε εκτενώς και στα Amiibo, τον “άσο” που έβγαλε από το μανίκι της το 2014 “εξομαλύνοντας” σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση την τελευταία διετία. Θα ήταν τρέλα το NX να μην τα υποστηρίζει οπότε θα θεωρήσουμε δεδομένο πως θα αποτελέσουν αν μη τι άλλο έναν τρόπο τινά συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο Wii U και τη διάδοχη κατάσταση. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας δε τα περί καινοτομίας, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Nintendo καταφέρει να “μπλέξει” στην εμπειρία gameplay που θα προσφέρει το NX της τα Amiibo και αν ναι, με ποιον τρόπο θα το κάνει.

 

Ακόμα ένα στοιχείο που εκτός απροόπτου θα… θυμίζει στη Ninty την υπάρχουσα κατάσταση, είναι η συμφωνία της με τη DeNA αναφορικά με το λανσάρισμα τίτλων της σε mobile συσκευές και την υποστήριξή τους μέσω μίας πλατφόρμας. Αυτή η πλατφόρμα θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να γίνει για τη Nintendo, ό,τι είναι το PSN για τη Sony και το Xbox LIVE για τη Microsoft: ένα δίκτυο, ένα hub που θα συνδέονται οι συσκευές της και το οποίο θα προσφέρει στους πελάτες της –ήτοι, τους παίκτες- μια σειρά διαφόρων υπηρεσιών. Κακά τα ψέματα, η Nintendo δεν διαθέτει την εμπειρία που απαιτείται για να χτυπήσει τις δύο μεγάλες της αντιπάλους με ένα δίκτυο τεχνικά ανώτερο των δικών τους, οπότε τυχόν “συνδρομή” της DeNA θα μπορούσε να αποβεί σημαντική.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Καλά… Χριστούγεννα

 

Κάτι που σίγουρα εγείρει ερωτηματικά, είναι η περίοδος που, σύμφωνα με τη Nintendo, θα λανσαριστεί παγκοσμίως το NX. Όχι Σεπτέμβριο, όχι Χριστούγεννα αλλά Μάρτιο, Μάρτιο του ’17, τουτέστιν σε 11 μήνες από σήμερα. Χαρακτηριστική καθυστέρηση ή προσεκτική προετοιμασία; Αν και ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει την κατάσταση υπό το δικό του πρίσμα, η δεύτερη περίπτωση μοιάζει να είναι περισσότερο βάσιμη. Στο Κιότο αποφάσισαν να “κάψουν” μια περίοδο που παραδοσιακά τα πάνε καλά, τα Χριστούγεννα, προκειμένου να προετοιμαστούν καταλλήλως: να ενημερώσουν σταδιακά το κοινό, να κλείσουν συμφωνίες με “third-party” εταιρείες, να εξασφαλίσουν ότι η παραγωγή θα καλύψει τη ζήτηση και φυσικά να μαρκετάρουν τη νέα τους κονσόλα όπως μόνο εκείνοι γνωρίζουν.

 

Με άλλα λόγια, “καίνε” το ’16 στοχεύοντας σε ένα δυνατό ’17, καλώς εχόντων των πραγμάτων με ένα άρτιο, σύγχρονο σύστημα, με δυνατό lineup από “first & third-party” τίτλους και USP ικανά να χαρίσουν στην εταιρεία και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Οπότε; Ραντεβού στην Ε3;

 

Αμέσως μετά τα μαντάτα από την ενημέρωση της Nintendo, το ενδιαφέρον για τη φετινή E3 αυξήθηκε κατακόρυφα αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι εκεί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του συστήματος της Nintendo. Γιατί όμως η Ninty να βασιστεί ξαφνικά σε μία έκθεση που τα τελευταία χρόνια περιφρονούσε σταθερά; Και εφ’ όσον δεν πάρει καν μαζί της το NX στο Λος Άντζελες, μια πιθανή ανακοίνωσή του δεν θα μοιάζει ημιτελής; Δηλαδή ποιος ο λόγος να στηθούν τόσοι δημοσιογράφοι σε μία αίθουσα για να παρακολουθήσουν μια παρουσίαση για μια καινούρια κονσόλα όταν δεν θα μπορούν καν να τη δουν εκ του σύνεγγυς;

 

Κι αν όχι στην E3, τότε πότε; Σίγουρα όχι σε κάποιο από τα δύο ευρωπαϊκά events (gamescom, Paris Games Week) μιας που κανένα από αυτά δεν έχει το “ειδικό βάρος” που απαιτεί η επίσημη πρώτη ολόκληρης κονσόλας. Ένα σχετικά ακραίο σενάριο αφορά το Tokyo Game Show του Σεπτεμβρίου, όμως τα δύο βασικά μειονεκτήματά του (αφορά κατά βάση τους Ιάπωνες και, οριακά, τους Ασιάτες και διεξάγεται στην αρχή της πιο “φορτωμένης” από πλευράς κυκλοφοριών περιόδου του χρόνου) δεν του δίνουν ουσιαστικές ρεαλιστικές πιθανότητες. Ως εκ τούτου, αν έπρεπε να “ποντάρουμε” σε μία μορφή παρουσίασης για το NX, τα λεφτά μας θα πήγαιναν μάλλον σε ένα event της Nintendo ειδικά για την περίσταση, κάπου μέσα στο καλοκαίρι ή, οριακά, ακριβώς πριν την E3.

 

Βέβαια με δεδομένο ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στη Nintendo (θυμηθείτε όλα όσα συνέβησαν το ’15…), μην αποκλείετε τυχόν εκπλήξεις. Όπως και να ‘χει, με το NX να ανακοινώνεται επίσημα πλέον και τη Sony να φέρεται να δουλεύει πάνω στο PS4.5, οι προσεχείς μήνες προμηνύονται αν μη τι άλλο ενδιαφέροντες. Με μία καινούρια κονσόλα προ των πυλών και μία νέα εκδοχή μίας ήδη υπάρχουσας να ακούγεται εντόνως, το τοπίο στην αγορά του gaming δύσκολα θα παραμείνει ως έχει. Έρχονται ανακατατάξεις και κάτι μας λέει ότι θα είναι εφάμιλλες με εκείνες του 2012…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

99% θα είναι underpowered. 99% θα φάνε τα μούτρα τους πάλι και θα το πάρουν μόνο οι nintentards :P

 

Μας τρολλαρει θα το παρουσιάσει στην Ε3

 

Η nintendo σνομπάρει την Ε3 τα τελευταία 3-4 χρόνια. Οπότε το σενάριο να τρολλάρει δεν παίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν υπαρξει πραγματικη υποστηριξη multiplatform παιχνιδιων εχε καλως.

 

Επισης μην ξεχναμε οτι τα ps4 Και XboxOne ειναι και αισθητα φθηνοτερα πλεον αρα μεγαλη προσοχη στα specs/δυνατοτητες και κυριως στην τιμη.

 

Πανω απο 300ευρω day one αγορα με specs χειροτερα του ps4=απογοητευση.

 

Οσο για το παραπανω οτι υπαρχει ενδιαφερον τους επομενους μηνες και καλα λογω ps4.5 και ανακοινωσεων,διαφωνω καθετως.

 

Καλα και ποιοτικα παιχνιδια,και κατα προτιμηση νεα Ip, θελουμε να βλεπουμε/μαθαινουμε.

 

μετα τον Αυγουστο του Deus Ex και το Σεπτεμβριο του Final Fantasy το χαος.Αντε να βγει κανενα call of duty/battlefield παλι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

99% θα είναι underpowered. 99% θα φάνε τα μούτρα τους πάλι και θα το πάρουν μόνο οι nintentards :P

 

 

 

Η nintendo σνομπάρει την Ε3 τα τελευταία 3-4 χρόνια. Οπότε το σενάριο να τρολλάρει δεν παίζει.

Οι "Nintentards" (απο που βγαίνει ο όρος βασικά; ) αγόρασαν το ,οντως, underpowered Wii που έκανε πλακα στις πωλησεις μεταξύ 2006-2013;
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μονο σιγουρο ειναι οτι multiplatform και amiibo(τουλαχιστον στο βαθμο που τα εχει προωθησει ως τωρα στο wii U και η κονσολα πασχει απο ξηρασια τιτλων φετος)δεν πανε μαζι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι "Nintentards" (απο που βγαίνει ο όρος βασικά; ) αγόρασαν το ,οντως, underpowered Wii δηλαδή που έκανε πλακα στις πωλησεις μεταξύ 2006-2013;

Τουλαχιστον αυτο ειχε λογικη τιμη για τα specs του και ειχε και ποικιλια exclusive τιτλων με αποκορυφωμα βεβαια τα Metroid Trilogy,Super mario galaxy και Xenoblade εκτως αλλων. Το Wii U που και πισω στις πωλησεις ειναι,και κοστιζει τα ιδια(και σε καποιες περιπτωσεις και ακριβοτερα)απο τις αλλες δυο κονσολες πλεον τι να πει κανεις???

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμένω το comeback της Nintendo καιρό τώρα. Μόνο αυτή βγάζει πραγματικές "κονσόλες" και πρωτοπορεί, οι άλλοι κάνουν low end PCs με custom OS και τίποτα άλλο.

εάν παρουσιάσει κάτι πραγματικά αξιόλογο και λάβει σωστή υποστήριξη από 3rd party developers τότε θα κάνει αρκετές πωλήσεις

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι "Nintentards" (απο που βγαίνει ο όρος βασικά; ) αγόρασαν το ,οντως, underpowered Wii που έκανε πλακα στις πωλησεις μεταξύ 2006-2013;

 

To wii έκανε τόσες πωλήσεις γιατί το αγόρασαν οι casual gamers και οι νοικοκυρές λόγω motion controls. Αποτέλεσε την αρπαχτή του αιώνα :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To wii έκανε τόσες πωλήσεις γιατί το αγόρασαν οι casual gamers και οι νοικοκυρές λόγω motion controls. Αποτέλεσε την αρπαχτή του αιώνα :P

 

ουτε εμένα μου άρεσε ποτε το Wii.

δεν με ενδιαφέρει ποιοι το πήραν.

 

το αποτέλεσμα μετράει. underpowered και υπερεπιτυχημενο.

 

το μονο μείον είναι πως σήκωσε μυτη η Νιντέντο εκτοτε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμένω spec τύπου ps 4.5 και παρόμοια τιμή, στο 400αρι...

 

Πιστεύω ότι η ninty θα πάει προς το vr αυτήν την γενιά.

 

Για να δούμε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...