Προς το περιεχόμενο

10χρονος ανακαλύπτει σοβαρό bug στο Instagram και ανταμείβεται με $10.000 από το Facebook


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολλές εταιρείες μεταξύ των οποίων και το Facebook, προσφέρουν διάφορα χρηματικά ποσά σε όσους ανακαλύψουν bugs σε κάποιο από τα προϊόντα τους.

Αν και πολλές ιστορίες για ανακάλυψη διαφόρων προβλημάτων ασφαλείας, έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια, η ιστορία του Jani από τη Φινλανδία είναι διαφορετική όχι επειδή ανακάλυψε ένα πολύ σοβαρό bug, αλλά επειδή είναι μόλις 10 ετών. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mashable, ο Jani κατάφερε να βρει τρόπο διαγραφής σχολίων που πραγματοποιούνται σε λογαριασμούς στο Instagram, κάτι που του απέφερε 10.000$, ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που διαθέτει το Facebook σε παρόμοιες περιπτώσεις.

 

Σε συνέντευξη του, ο Jani εξηγεί ότι το σφάλμα που βρήκε, του επέτρεπε να διαγράψει οποιοδήποτε σχόλιο σε οποιοδήποτε λογαριασμό, προχωρώντας μάλιστα σε ζωντανή δοκιμή. Σύμφωνα με τον πατέρα του. ο Jani και ο δίδυμος αδερφός του έχουν ανακαλύψει και άλλα προβλήματα ασφαλείας σε διάφορες ιστοσελίδες κατά το παρελθόν, όμως καμία δεν ηταν τόσο σοβαρή προκειμένου να δικαιολογήσουν ένα χρηματικό έπαθλο.

 

Τα τελευταία στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει το Facebook, αναφέρουν ότι το πρόγραμμα ανταμοιβής εύρεσης bug που υπάρχει σε ισχύ τα τελευταία χρόνια, έχει λάβει περισσόερες από 13.000 αναφορές μόνο μέσα στο 2015. Από αυτές, οι 526 θεωρήθηκαν έγκυρες, με το Facebook να καταβάλλει 936.000 δολάρια σε 210 ερευνητές, κάτι που αντιστοιχεί σε 1780 δολάρια ανά αναφορά.

 

Link.png Site: Mashable

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οταν εισαι μικρος τα ψαχνεις γιατι αφιερωνεις πολυ χρονο. Ειδικα τα νεα παιδια που απο 2-3 χρονων παιζουν με tablets, smartphones κτλπ.

Εγω οταν επαιζα παιχνιδια στο playstaion εψαχνα για bugs και glitches για να γελασω αλλα τα ονομαζα "μαλακία του παιχνιδιου" μην ξεροντας τον ορο bug! :-D

  • Like 21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10χρονος ψαχνει για τρουπες και ανταμοιβεται.

Αισχος.

Που παααμε? Ρε που παααμε?

 

Τα "παντελωνιασε" ο πατερας, να φανταστω.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπραβο του και μπραβο στους γονεις που κατευθυνουν σωστα τα παιδια αφου ετσι κι αλλιως ολα τα παιδια ειναι καρφωμενα με το βλεμμα σε ενα ταμπλετ με η χωρις λογο και αιτια

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αισχρά ψέμματα από την υποτιθέμενη «πηγή»...

 

...Έλληνας είναι ο πιτσιρικάς, απαχθείς από φινλανδικό κύκλωμα αμέσως μετά την ανακάλυψή του, προκειμένου να τού κλέψουν οι ξένοι τη δόξα. Να τα λέμε αυτά συνέλληνες! Ψαχτείτε...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...