Προς το περιεχόμενο

Η Airbus "Light Rider" είναι η πρώτη 3D-printed μοτοσυκλέτα


Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φαίνεται πως η ευρωπαϊκή βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών Airbus αποφάσισε να αφήσει για λίγο τα αεροπλάνα και να ασχοληθεί με την κατασκευή ενός “επίγειου” οχήματος, εν ονομάτι Light Rider.

Η θυγατρική της Airbus, APWorks GmbH, εδρεύει στην Γερμανία και ειδικεύεται στην κατασκευή ρομποτικών συστημάτων και εξαρτημάτων σε 3D εκτυπωτές από ένα ειδικό κράμα που ονομάζεται Scalmalloy - το οποίο συνδυάζει το χαμηλό βάρος του αλουμινίου με την αντοχή του τιτανίου.

 

Η ηλεκτρική μοτοσικλέτα Light Rider κατασκευάστηκε στα εργαστήρια της APWorks σε εκτυπωτή τριών διαστάσεων και το σασί της, ιδιαίτερα ανθεκτικό στην διάβρωση, αποτελείται από χιλιάδες λεπτές στρώσεις αυτού του υλικού (πάχους 60 microns).

 

Προκειμένου το συνολικό βάρος να μην ξεπεράσει τα 35 κιλά, η APWorks επέλεξε το χωροδικτύωμα του οχήματος να είναι κούφιο, γεγονός το οποίο απέφερε εξοικονόμηση βάρους της τάξεως του 30% (σε σχέση με αντίστοιχα ηλεκτροκίνητα δίκυκλα) αλλά η πολυπλοκότητα κατασκευής του δεν επέτρεπε σε καμία περίπτωση να εφαρμοστούν οι πιο “παραδοσιακές” μέθοδοι - με τις οποίες κατασκευάζονται σχεδόν όλες οι εμπορικές μοτοσυκλέτες.

 

Η μέγιστη ταχύτητα της Light Rider είναι τα 80 km/h ενώ - καθότι ηλεκτροκίνητη και ελαφριά - μπορεί να αγγίξει τα 0-40 km/h σε τρία δευτερόλεπτα. Επειδή όμως όλα έχουν ένα αντίτιμο, η αυτονομία της δεν ξεπερνά τα 37 km, περιορίζοντας τη χρήση της στο αυστηρά αστικό περιβάλλον.

 

Η Airbus δήλωσε πως θα παραχθούν μόνο 50 αντίτυπα και θα πωλούνται στην διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των €50.000 έκαστο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να την προπαραγγείλουν (www.lightrider.apworks.de) καταβάλλοντας το ποσό των €2.000.

 

Link.png Site: AirbusGroup

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Rok Shox ανάρτηση... και τιμόνι από ποδήλατο με 205mm δισκόπλακα επιπλένω Rox Shox πίσω ανάρτηση επίσης που βρίσκεις σε ακριβά ποδήλατα mtb... Τελικά ένα ακριβό ποδήλατο με έξτρα μοτεράκι σε τιμή ευκαιρίας μόλις 50.000 ευρώ. 

  • Like 21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανένα λειτουργικό κομμάτι δεν "εκτυπώθηκε", μα κανένα.

Ποια η διαφορά αν αντί για το φαντασμαγορικό χωροδικτύωμα, είχαν φτιάξει ένα απλό τυπικό σκελετό τρίγωνο όπως τα πανίσχυρα ΜΤΒ καταβάσεων? Δε θα κόστιζε 50.000...

Κρίμα όταν πλασσάρονται ως εξέλιξη της τεχνολογίας το μάρκετινγκ της φουτουριστικής εμφάνισης και της δήθεν καμπύλης ντεπόζιτου μπροστά απ' τη σέλα. Καραγκιοζιλίκια για να βγάλουν λεφτά.

 

Ας "τύπωναν" αυτό:

 

chopper_style_bike_from_1977.jpg

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα η αυτονομία των 37 km μέσα στην πόλη μου φαίνεται αρκετή, αλλά η τιμή ...παράλογη !!!

 

Εμένα πάλι καθόλου, εκτός κι αν δουλεύεις 10' απ'το σπίτι σου και το 'χεις μόνο γι αυτή τη χρήση. Αν μένεις όμως Άγιο Στέφανο και δουλεύεις Πειραιά (όπως ο γείτονάς μου);

 

Το θεωρώ άχρηστο όχημα, με όλη τη σημασία της λέξης, ακόμα κι αν δεν λάβω υπόψιν μου τα $50.000 που ζητάει.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πάντως αν την χρησιμοποιούσες στο "αυστηρά αστικό κέντρο" της Θεσσαλονίκης και ας πούμε ότι για παράδειγμα την κλείδωνες κάπου στο κέντρο τότε θα έκανε τα 0-5km σε τρία δευτερόλεπτα.... συγκεκριμένα προς την κατεύθυνση του δενδροποτάμου ;P

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι είναι πρωτότυπο όχημα, με πρωτότυπο σχεδιασμό, κατασκευή και κατασκευασμένο από advance super-light υλικά, που ουσιαστικά είναι το μέλλον σε μοτοποδήλατα, ποδήλατα, σασί αυτοκινήτων κλπ, σκόπιμα το παραβλέπεται όταν το κράζετε για την τιμή? Δεν είναι για να το πουλά ο ποδηλατάς της γειτονιάς (ακόμη).

Ο άλλος πάνω το συγκρίνει με ποδήλατο ατσάλινου σωληνοσκελετού. Τεχνολογία είναι και ευτυχώς αναπτύσσεται.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε είστε καλά? Τι συγκρίνετε με ποδήλατα και λέτε για τιμές κτλ. Οι άνθρωποι έβγαλαν ένα πρωτότυπο που δεν θα βγει ποτέ παραγωγή μόνο για να δείξουν ότι στον μέλλον τα πλαίσια θα εκτυπώνονται με 3D εκτυπωτές με μεγάλα οφέλη στην εξοικονόμηση βάρους και αντοχή υλικών.

 

Τι τσαμπουνάτε τιμές και λέτε έχει 50000 ευρώ κτλ. Το συγκεκριμένο απλά είναι μια διαφήμιση της τεχνολογίας 3D εκτυπωτών και παρουσίασης της προόδου που έχει γίνει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...