Προς το περιεχόμενο

Η Foxconn αντικαθιστά 60.000 εργάτες με ρομποτικά συστήματα


Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H Foxconn, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών στον πλανήτη, ετοιμάζεται να αντικαταστήσει 60.000 εργάτες με ρομποτικά συστήματα, τα οποία θα εκτελούν επαναλαμβανόμενες, αυτοματοποιημένες εργασίες.

H είδηση δημοσιεύτηκε στην South China Morning Post, συνοδευόμενη από τις δηλώσεις εκπροσώπου του τμήματος παραγωγής της κινεζικής εταιρείας, Xu Yulian, ο οποίος επισημαίνει ότι η εταιρεία μείωσε το εργατικό δυναμικό της από τα 110.000 στα 50.000 χάρη στην εισαγωγή των ρομπότ.

 

Τα 60.000 άτομα είναι αδιαμφισβήτητα ένας τρομαχτικός αριθμός, αλλά για τα δεδομένα της Foxconn, η οποία προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες μεγάλων εταιρειών σε παγκόσμια κλίμακα, όπως η Apple (της οποίας είναι και ο μεγαλύτερος προμηθευτής), τα χρονικά περιθώρια παραγωγής και τα κατασκευαστικά κόστη βρίσκονται συνεχώς υπό ασφυκτικές πιέσεις - οδηγώντας σε ανάλογες εξελίξεις.

 

Ο Yulian συνεχίζει, αναφέροντας ότι η εταιρεία του σκοπεύει να επεκτείνει τη χρήση των ρομποτικών αυτών συστημάτων, σε μία προσπάθεια να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία παραγωγής σε μεγαλύτερο βαθμό και να δεσμεύσει το εργατικό δυναμικό σε πιο σημαντικά σημεία, όπως τον έλεγχο ποιότητας, την έρευνα και την ανάπτυξη.

 

Οι οικονομολόγοι, ωστόσο, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, για την δραστική μείωση των θέσεων εργασίας και την αντικατάστασή ανθρώπων από ρομπότ, αν και ακόμα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ένας υπάλληλος με ένα ρομποτικό σύστημα αξίας 35.000 δολαρίων - το οποίο είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό, δουλεύει περισσότερες ώρες, χωρίς λάθη και το κυριότερο: δεν διαμαρτύρεται.

 

Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ναι έρχεται στην Ελλαδα. Σε πρώτη φάση θα αντικατασταθούν οι πωλητριες των φούρνων και μετά οι σερβιτόροι..????

  • Like 20
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ αυτό θέλω για το μέλλον... Κανείς να μην κάνει χαμαλοδουλειές...Τώρα μένει να διεκδικήσουμε να έχουμε όλοι τα απαραίτητα για να ζήσουμε καλά...

  • Like 13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Καταλαβαίνετε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον !!!

Όχι, δεν καταλαβαίνουν φίλε. Κάποιοι μάλιστα θα χαρούν. Κάποιοι νομίζουν πως θα είναι αραχτοί και θα τα έχουν έτοιμα στο μέλλον. Δεν κατάλαβαν πως θα είναι πλέον περιττοί και αν τους επιτρέψουν να υπάρχουν θα τρέχουν να προλάβουν πριν το αυτόματο μαζέψει τα σκουπίδια για να έχουν κάτι να φάνε.

Βλέπω πανηγύρια κάτω από ειδήσεις τύπου: "Αυτόματα θα έρχονται τα τρόφιμα", "θα περπατάς και στα μάτια σου θα βλέπεις που μπορείς να ψωνίσει", "πλέον δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι, το κάνουμε εμείς για εσένα"

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...