Προς το περιεχόμενο

Η Apple ετοιμάζει τον ανταγωνιστή των Amazon Echo και Google Home


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με μία αναφορά του The Information, η Apple εργάζεται πάνω σε δύο τολμηρές νέες κινήσεις για να διευρύνει την στρατηγική της που σχετίζεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η Apple καταρχήν αναμένεται να “ανοίξει” την Siri σε τρίτους developers, ώστε η ψηφιακή βοηθός της να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες εφαρμογές, πέρα από τις δικές της. Περισσότερο πάντως ενδιαφέρον φαίνεται να έχει η δεύτερη κίνηση της Apple, που είναι η παρουσίαση ενός νέου έξυπνου Bluetooth speaker, που δεν διαφέρει και πολύ από εκείνα της σειράς Echo της Amazon ή από το Google Home.

 

Επομένως, αναμένεται να διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και να είναι Siri-powered, ώστε ο χρήστης του να μπορεί να χρησιμοποιήσει για να ακούει μουσική, να μαθαίνει τις τελευταίες ειδήσεις, να ρωτάει για τον καιρό αλλά και για άλλα πράγματα που έχουν σχέση με το έξυπνο σπίτι (π.χ θα μπορεί να ζητήσει από την Siri να ανάψει τα φώτα κ.ά).

 

Σύμφωνα με την πηγή του The Information, η Apple εργάζεται πάνω στην συγκεκριμένη συσκευή, καιρό πριν η Amazon ανακοινώσει το Echo. H Τεχνητή Νοημοσύνη, αποτελεί ένας τομέας που οι ανταγωνιστές της Apple έχουν εστιάσει εδώ και αρκετό καιρό. Οι Google, Amazon, Facebook και Microsoft έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά στην Τεχνητή Νοημοσύνη, με στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα της εμπειρίας με τους ψηφιακούς βοηθούς τους. Η Siri από την άλλη, έχει παραμείνει μάλλον στάσιμη και με περιορισμένες δυνατότητες σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

 

Βεβαίως, η Apple παραμένει όπως συνηθίζει σιωπηλή σχετικά με τα νέα της projects ενώ δεν γνωρίζουμε τα σχέδια της πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Περισσότερα πάντως αναμένεται να μάθουμε από την εταιρεία πάνω στο θέμα στο επερχόμενο WorldWide Developers Conference.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελίκα όλοι την Apple ακολουθούν. Και ο κάθε fanboy βλέπει μονο όσα θελει να δει.

 

Ενημερωτικά για τους προκατειλημμένους, G4 εχω.

"Έγκυρες" πηγές.

Και είπαμε πως "ανέπτυξαν" μόνοι τους την Siri.

Είπαμε πως Apple = Οινοβεϊσιον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η νηνεμία που επικρατεί (δηλαδή στασιμότητα) στα smartphone προμηνύει μια μεγάλη τεχνολογική καταιγίδα στον τομέα του Internet of Things: έξυπνες οικοσυσκευές, έξυπνα αυτοκίνητα κοκ. Τα smartwatch ήταν μια προσπάθεια να ανασάνει λίγο η αγορά των κινητών (που απέτυχε). Παιχνίδι θα κάνουν τώρα οι 3 μεγάλοι: Microsoft, Google, Apple. Και το πλεονέκτημα το έχει προφανώς η Apple αφού έχει ένα ενιαίο οικοσύστημα -iOS + MacOs σε μεγάλο ποςοςτό συσκευών που το τρέχουν απροβλημάτιστα κι όχι μπακατέλες όπως οι αντίπαλοι.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πως ακριβώς θα ανάβει τα φώτα χωρίς να υπάρχει κάποια διεπαφή με αυτά (π.χ. WiFi-bulbs, Instabus, κλπ); Εκτός κι αν σκοπεύει να διεισδύσει και σ' αυτή την αγορά. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...