Προς το περιεχόμενο

Αυξάνονται οι χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην ΕΕ


Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, αυξάνεται ραγδαία σε ολόκληρη την Ευρώπη - όπως και ο αριθμός εκείνων που θεωρούν τις συσκευές αυτές "επικίνδυνες" - καθώς όλο και περισσότεροι ενήλικες επιθυμούν να το δοκιμάσουν.

Στην έρευνα, η οποία διεξήχθη από επιστήμονες του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των ενήλικων Ευρωπαίων που παραδέχθηκε ότι δοκίμασε ηλεκτρονικό τσιγάρο αυξήθηκε από 7,2% (2012) σε 11,6 (2014) και από αυτούς, ένας στους επτά περιγράφει τον εαυτό του ως σημερινό χρήστη.

 

Εν τω μεταξύ, κατά την ίδια χρονική περίοδο, το ποσοστό των ατόμων που θεωρούν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι επιβλαβές για τον οργανισμό αυξήθηκε από 27,1% σε 51,6%. Τα αποτελέσματα προήλθαν από παράλληλες μελέτες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2012/2014 και ρωτήθηκαν τουλάχιστον 1.000 άτομα σε κάθε ένα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

 

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Tobacco Control και σημειώνει ότι η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ποικίλλει από χώρα σε χώρα.

 

Η Γαλλία είχε τον υψηλότερο αριθμό χρηστών (21,3% του ενήλικου πληθυσμού είχε δοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο το 2014), ενώ η Πορτογαλία είχε το χαμηλότερο (5,7% το 2014). Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία από τις χώρες που παρουσίασαν σημαντική αύξηση, με το ποσοστό των ατόμων που είχαν δοκιμάσει αντίστοιχες συσκευές να έχει σχεδόν διπλασιαστεί, από 8,9% (2012) με 15,5% (2014).

 

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα στατιστικά αυτά στοιχεία επηρεάζονται από έναν σημαντικό αριθμό παραγόντων, όπως πχ. το κόστος των τσιγάρων και την επιβολή της απαγόρευσης του καπνίσματος. Επίσης, η πλειοψηφία των ανθρώπων που ανέφεραν ότι δοκίμασαν ηλεκτρονικό τσιγάρο ήταν ενεργοί καπνιστές, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών.

 

Η έρευνα αναδεικνύει και ανησυχίες ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως "προθάλαμος" για το κανονικό κάπνισμα, καθώς ενώ οι μη-καπνιστές έχουν λιγότερες πιθανότητες να δοκιμάσούν ένα κανονικό τσιγάρο, το ποσοστό των ατόμων (μεταξύ ενεργών καπνιστών) που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα αυξάνεται συνεχώς.

 

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 196
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και η προπαγάνδα συνεχίζεται.

 

edit: Υπάρχει και το παρακάτω στο Avaaz

 

https://secure.avaaz.org/el/petition/Alexis_Tsipras_Prothypoyrgos_Ellada_Na_min_perasei_to_nomoshedio_peri_atmosmatos_os_ehei/

Επεξ/σία από nikoskon
  • Like 16
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το 2016 θα ειναι η χρονια του..θα πεσουν να το φανε ολοι..μακαρι να βγει ζωντανο απο τα δοντια των καπνοβιομηχανιων..

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα είναι δυνατόν ποιος διαλέγει τα άρθρα και με ποια κριτήρια;;; ποια είναι αυτή η theverge??? Υπάρχει Έλληνας καρδιολόγος του Ωνασείου με πολλές έρευνες και διακρίσεις εδώ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και ένα αρθρο του δεν έχετε βάλει παρά βάζετε αρθρα του James Vincent....ποιός ειναι τουτος?

 

 

Link.png Site:

Επεξ/σία από gliogas
  • Like 28
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε θελω να λεω μεγαλα λογια, εγω ομως ειδα βελτιωση πηγαινοντας απο κανονικο τσιγαρο σε ηλεκτρονικο. Σταδιακα κατεβασα και τη νικοτινη σε πολυ χαμηλα επιπεδα.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

ειχα πει οτι το 2021-22 θα ειμαστε 50-50 με το κανονικο τσιγαρο.

Αν ζείτε ακόμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρω πολλά άτομα που έκοψαν το τσιγάρο, έπειτα από μετάβαση σε ηλεκτρονικό τσιγάρο, εντός ολίγων μηνών.

 

Όσο για τις έρευνες που πάνε να πείσουν πως είναι το τέλος του κόσμου αν γίνει κανείς χρήστης του (για να κόψει το κανονικό), άξιο το φακελάκι που πήρατε για να ... μας "διαφωτίσετε"!

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ζείτε ακόμη.

αυτο που μπαινει ο καθε wanabe τρολλερ , σε ενα τοπικ , και πεταει μια κοτσανα απο δω μεχρι εκει , εχει παραγινει.

 

χωρις να εχεις ιδεα. ιδεα ομως , λες πως θα πεθανουμε.

 

οτι νανε , εν ετη 2016..απλα τραγικο..

  • Like 22
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...