Προς το περιεχόμενο

Νέο "spin-off" για Hewlett Packard Enterprise, διαχωρίζεται από το ΙΤ Services


Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το 2014, η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι χωρίζεται σε δύο ξεχωριστές εταιρείες, την Hewlett Packard Enterprise, για την πώληση συστημάτων (servers) και την παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και την HP Inc, για την πώληση "εμπορικών" PCs και εκτυπωτών.

Όταν ολοκληρώθηκε η διάσπαση, τον περασμένο χρόνο, χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας και σήμερα, η Hewlett Packard Enterprise με αιφνίδια ανακοίνωση της προαναγγέλει μία νέα διάσπαση (spin-off), αυτή του τμήματος ΙΤ Services.

 

Το τμήμα, το οποίο είχε συσταθεί το 2008 με την εξαγορά της εταιρείας EDS (έναντι 14 εκατομμυρίων δολαρίων), θα συγχωνευθεί με την Computer Sciences Corp (CSC) και θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας νέας εταιρεία, υπό την εμπορική ονομασία SpinCo.

 

H Διευθύνων Σύμβουλος της HPE, Meg Whitman, θα είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SpinCo, καθώς η νέα εταιρεία θα ανήκει κατά το ήμισυ στον αμερικανικό κολοσσό, ενώ στη θέση του CEO θα καθίσει ο Mike Lawrie, Διευθύνων Σύμβουλος της CSC.

 

Η συμφωνία θα εξοικονομήσει στην HPE το ποσό του 1 δισ. δολαρίων (καθώς θα αποφευχθούν μεγάλα επιχειρησιακά κόστη) και οι μέτοχοι θα έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν μετοχές και στις δύο εταιρείες, η αξία των οποίων εκτιμάται αυτή τη στιγμή στα 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα και λόγω της επικείμενης συγχώνευσης, θα τους παραχωρηθούν μετοχικά κεφάλαια ύψους 1.5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ στα βιβλία της SpinCo θα μεταφερθεί αυτόματα ένας χρέος ύψους 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Η Whitman ανακοίνωσε ότι το 60% του προσωπικού του τμήματος με "φτηνότερα" εργατικά χέρια, από την Κόστα Ρίκα, τις Φιλιππίνες, τη Βουλγαρία, και την Ινδία, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την κερδοφορία, καθώς τα ετήσια έσοδα του κινούνται πτωτικά τα τελευταία χρόνια - τα οποία αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Ο Mike Lawrie εκτιμά ότι η νέα εταιρεία θα έχει έσοδα περίπου 26 δισεκατομμύρια δολάρια και 5.000 πελάτες σε 70 χώρες. Η ΗΡΕ θα συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητες της και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2017.

 

Link.png Site: ArsTechnica

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...