Προς το περιεχόμενο

Ο Άρης βγαίνει σιγά, σιγά από την δική του εποχή των παγετώνων


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και αρκετό καιρό, γνωρίζουμε ότι πλανήτης Άρης έχει στην επιφάνεια του παγωμένο νερό. Η ανάλυση του νερού, αποτελεί παράγοντα κλειδί για να κατανοήσουμε πόσο έχει αλλάξει ο πλανήτης στο πέρασμα των χρόνων, ιδιαίτερα αν η παρουσία του νερού συνδεόταν κάποτε με την ύπαρξη ζωής.

Σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Κόκκινος Πλανήτης εξέρχεται αργά από μία δική του Εποχή των Παγετώνων, που τελείωσε πριν από περίπου 400 χιλιάδες χρόνια.

 

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science, επιβεβαιώνει αυτό που τα διάφορα μοντέλα είχαν προβλέψει χρόνια πριν, αλλά δεν ήταν δυνατό έως σήμερα να αποδείξουμε: ότι ο Άρης είχε αρκετούς παγετωνικούς εποχιακούς κύκλους στο παρελθόν.

 

Χρησιμοποιώντας το Mars Reconnaissance Orbiter, τον δορυφόρο της NASA που βρίσκεται σε τροχιά και είναι γεμάτος με όργανα παρατήρησης, οι ερευνητές ανέλυσαν τις εικόνες των παγωμένων πόλων του πλανήτη που έδωσαν τα ραντάρ (παρακολούθησαν την διάβρωση, τις επιπτώσεις των ανέμων αλλά και άλλα δεδομένα με αποτέλεσμα να μάθουν πως σχηματίστηκε και υποχώρησε στο πέρασμα του χρόνου ο πάγος) με αποτέλεσμα να έχουν στα χέρια τους ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε περίπου τελείωσε η πιο πρόσφατη εποχή των παγετώνων στο Κόκκινο Πλανήτη.

 

Εκτιμάται ότι η τελευταία αρειανή εποχή των παγετώνων τελείωσε πριν από περίπου 370 χιλ. με 400 χιλ. χρόνια περίπου.

 

Ο Κόκκινος Πλανήτης, αποτελεί ένα αξιοπρεπές εργαστήριο, αφού η μελέτη του κλίματος του, θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα την φυσική της κλιματικής αλλαγής και τον τρόπο που εξελίσσεται η υπερθέρμανση του πλανήτη μας (μην ξεχνάμε ότι ο Άρης είναι η κοντινότερος πλανήτης του ηλιακού συστήματος στον δικό μας και αυτός που μοιάζει περισσότερο με την Γη).

 

Link.png Site: Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικα οι Αρειανοι καινε πετρέλαιο.

 

Αν ο Αρης ξεκιναει να βγαινει απο την περιοδο παγετώνων εδω στη Γη τι θα γινει, θα μαζευουμε τα λαχανικα ετοιμα ψητα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νερακι και για τα παιδακια στην αφρικη και αλλου.. βρηκαμε??...

ε προφανώς πάσχουμε που πάσχουμε απο την σοβαρότατη ασθενια του υπερπληθυσμού.... να βοηθήσουμε κιόλας....

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Space is fake


Οποίος μου πει μετά από τόσα χρόνια διαστημικών προγραμμάτων και τόσα τρισεκατομμύρια δολάρια σε αυτά για έρευνες, ΕΝΑ πράγμα που επωφελήθηκε η ανθρωπότητα από αυτές τις έρευνες (πρακτικά και στο σήμερα και όχι υποθετικά στο μέλλον) θα του στείλω ένα μπισκότο αντικαταβολή στον χώρο του... Και όχι οι cgi εικονες και η επιστημονική φαντασία για ανόητους δεν συμπεριλαμβάνονται στην συνεισφορά για την ανθρωπότητα....


Και επειδή δεν βλέπω κανέναν να το βρίσκει, η απάντηση είναι ΤΑ ΧΡΙΤΣ ΧΡΑΤΣ που βάζανε στα παπούτσια αντί για κορδόνια... Μετά από τόσα χρόνια και τόσα Τρις αυτό μας έδωσαν.... Και άπλετο ψέμα και κοροϊδία βεβαίως...

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...