Προς το περιεχόμενο

H Google πουλάει την Boston Dynamics στην Toyota


Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπό τον ιδιοκτησιακό καθεστώς της Toyota θα τεθεί - όπως φαίνεται - η εταιρεία ερευνών και ανάπτυξης ρομποτικών συστημάτων Boston Dynamics, την οποία είχε εξαγοράσει η Alphabet (Google) το 2013 έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πώληση της Boston Dynamics ήρθε στο προσκήνιο πριν από λίγο καιρό, όταν υψηλόβαθμα στελέχη της Alphabet διαπίστωσαν ότι οι υλοποιήσεις της πρώτης δεν απέφεραν τα προσδοκώμενα, αμφισβητώντας την ικανότητα της εταιρείας να μπορέσει να δημιουργήσει πραγματικά έσοδα μέσα από τις έρευνές της - ειδικά μετά την απόφαση του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος δεν προχώρησε την παραγγελία των ρομποτικών “σκυλιών” της εταιρείας, περιγράφοντας τα ως “θορυβώδη και αργοκίνητα”.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, Amazon και Toyota, επεξεργάζονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μία ενδεχόμενη εξαγορά της Boston Dynamics.

 

 

Η πρώτη για τη βελτίωση των αυτόνομων διαχειριστικών της συστημάτων και την ενίσχυση του τμήματος έρευνας των drones ενώ η δεύτερη, η οποία πρόσφατα επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο τμήμα ρομποτικής έρευνας του Gill Pratt (CEO, Toyota Research Institute), μία ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στη ρομποτική “επανάσταση”.

 

Πηγές της ιστοσελίδας Tech Insider αναφέρουν ότι η ζυγαριά "γέρνει" μάλλον προς την πλευρά της ιαπωνικής φίρμας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "το μελάνι στα συμβόλαια έχει σχεδόν στεγνώσει".

 

Τα υπόλοιπα προγράμματα ρομποτικής έρευνας θα απορροφηθούν από το τμήμα "X" της Google.

 

Link.png Site: BusinessInsider

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απογοήτευση που κοιτάει το προσωρινό κέρδος και όχι μακροπρόθεσμα αν και η Toyota ίσως να έχει περισσότερη εμπειρία με την ρομποτική. Επίσης η εταιρεία πλέον λέγεται Alphabet και όχι Google.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μεγάλη απογοήτευση, ήλπιζα ότι ο μεγάλος κακός του μέλλοντος που θα εξουσίαζε τους ανθρώπους μέσω των διαβολικών ρομπότ της θα ήταν ο Γούγλης αλλά τελικά παίζει να είναι η ΤΟΥΟΤΑ!!! :P

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αργοκίνητα και θορυβώδη?

 

Μα δε τα πετάς στον πόλεμο έτσι. Το σκηνοθετείς λιγο.

Π.χ.

Είναι βράδυ.

Οι αντίπαλοι έχουν ταμπουρωθεί σε λαγούμι/σπηλιά.

Τεράστια ηχεία παίζουν αποκοσμους ήχους. Προβολείς πολυχρωμοι πάνω σε πλατφόρμα που μοιάζει με UFO.

Η πόρτα ανοίγει.

Κατεβαίνουν 3-4 τέτοια ρομπότ. Κατευθύνονται προς τούς εχθρούς.

Τα βλέπουν. Και χεζουν μεντες. Όπου φύγει-φυγει.

Κι οι όμηροι είναι ασφαλείς. Ούτε τουφεκιά δε θα πέσει.

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Alphabet παίρνει την τεχνογνωσία στις εταιρίες που εξαγοράζει (βλέπε Motorola) και εφόσον δεν είναι κερδοφόρες τις δίνει όσο όσο. Το κοινό σε Motorola και boston dynamics είναι ότι οι πατέντες τους περιλαμβάνουν στρατιωτικά project . Οπότε τι μπορεί να ετοιμάζει η Alphabet ...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνώμη μου είναι ότι η Google γιγαντώθηκε πάρα πολύ και σιγά σιγά παθαίνει "Microsoft" δλδ χάνει τον βηματισμό της κυρίως στην προθυμία της να ρισκάρει σε καινοτομίες και πλέον το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να διατηρεί τα κέρδη της.

Μακροπρόθεσμα αυτή η τακτική δεν βγαίνει ποτέ σε καλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...