Προς το περιεχόμενο

Γλώσσες προγραμματισμού


Mpampis06

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ορίστε δηλώστε τώρα όλοι εσείς ότι είστε κύρια Linux χρήστες, και ότι ουδέποτε είχατε προβλήματα. (όχι επειδή τα λύσατε, αυτό δεν μετράει, μιλάμε για γεγονότα, πριν πάρετε την τύχη σας στα χέρια σας).

Χωρίς παρεξήγηση, τι ακριβώς θες να πεις εδώ; Οτιδήποτε και αν βγάλει πρόβλημα είναι πατάτα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη το γενικεύεις.

Αλλά αν θες...

1. Για σκέψου να έχεις ένα αμάξι, να το χρησιμοποιείς και κάθε μήνα να έρχεται ο "αναβαθμιστής" να σου κάνει αναβάθμιση και εσύ για να το ξεκινήσεις πρέπει να το σπρώξεις γιατί όπως στο άφησε δεν ξεκινάει!

2.. Σκέψου τώρα να έχεις σε αυτό το αμάξι έναν ειδικό πίνακα οργάνων. και τώρα, με την αναβάθμιση, δεν δουλεύει όπως το περίμενες. Τι να κάνεις; Σε ποιον να απευθυνθείς; Σε αυτόν που σου λέει.."κοίτα σου έχω τα σχέδια, διαβάζεις, βρίσκεις που έχεις θέμα και το φτιάχνεις".

 

Στα Windows αν σου λένε ότι κάτι είναι συμβατό, είναι. Αν σου λένε ότι κάνει αυτό ή εκείνο, το κάνει. Είναι ένα τίμιο λειτουργικό. Το Linux σου λέει πάρε το κώδικα και φτιάξε το. Γίνονται αυτά τα πράγματα..Υπάρχει κανείς εδώ που μπορεί να βάλει χέρι στο Kernel, ή σε βιβλιοθήκες συνοδευτικές;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Σκέψου να έχεις ένα αμάξι και να μην ξέρεις να το οδηγας και να σου φταίει ο αέρας στα λάστιχα..

 

Δεν είχα ποτέ προβλήμα με τα λίνουξ και έκανα αναβαθμίσεις συνέχεια. Επίσης αν θες δεν αλλάζεις κερνελ και πιο σημαντικό δεν τα χρησιμοποιείς, λες ένα δεν μ'αρέσει σαν λσ και τελείωσες

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι έτσι το πράγμα. Εγώ θέλω να χρησιμοποιώ δυο πράγματα το kdenlive και το VirtualBox...

Αλλά μην κοιτάς την δική μου περίπτωση. Δες αν έχουν άλλοι θέμα. Δεν είmαι ο μόνος που "έχασε" το παραθυρικό περιβάλλον. Mε λίγο διάβασμα και αναζήτηση μέσω άλλου υπολογιστή, και μετά από δυο ώρες το έφτιαξα. Άλλοι δεν το φτιάχνουν, κάνουν φορματ και ούτε που θέλουν να το ξαναδούν, και πάνε αμέσως σε Windows. Το ότι κάτω από 2% παγκοσμίως χρησιμοποιεί Linux δεν σου λέει τίποτα;

 

https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Ξέρεις πόσα προβλήματα έχουν πολλοί με Windows? Κανείς αναβάθμιση και σου πηδάει το σύστημα.

 

Επίσης φεραρι υπάρχουν πολλοί λίγες μάλλον δεν θα Ναι καλές.

 

Κατάλαβε ότι τα Windows έχουν τέτοια ποσοστά Επειδή στις αρχές τους ο Βασίλης ήταν μάγκας και κατάφερε να γίνει μονοπώλιο. Επίσης Όπως σου έχω ξαναπεί το κάθε λειτουργικό είναι καλό σε κάποια πράγματα και κακό σε κάποια αλλά. Μάλλον Εσύ ξέρεις καλύτερα από όλους όσους δουλεύουν πάνω στο cyber security Και λενε λίνουξ λίνουξ λίνουξ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

M2000 λες συνεχεια για το οτι εγινε καποια αναβαθμιση και μετα δεν δουλευε το μηχανημα σου με linux.

1) Τοσοι εδω σου λενε (και εγω μαζι) οτι ποτε δεν ειδαμε τετοια συμπεριφορα. (Μηπως εκανες κατι λαθος? Δεν ειναι κακο σε ολους συμβαινει)

2) Στα windows οταν εγινε αναβαθμιση στα 10 δεν αναγνωριζε μια εξωτερικη καρτα γραφικων . Οποτε με την λογικη σου windows=πατατα.

 

Λες συνεχεια για το ποσοστο χρηστων linux οτι ειναι κατω απο 2% .

1) Στην πληροφορικη ισχυει ο κανονας right tool for the right job.

2) Θεωρεις τον εαυτο σου coder οποτε τι σχεση εχει ενα στατιστικο που περιλαμβανει χρηστες που με το ζορι αναγνωριζουν την διαφορα αναμεσα σε ποντικι και οθονη?

3) Σκεψου λιγο τι λεφτα εχουν πεσει σε marketing απο του διαφορες κατασκευαστες ΛΣ.

4) Σκεψου λιγο ποσοι θα ζημειωθουν οικονομικα αν τα linux γινουν το κυριαρχο λειτουργικο.

5) Αν το ποσοστο χρησης ενος προγραμματος, λειτουργικου, γλωσσας  framework , whatever ειναι δεικτης ποιοτητας , τοτε σκεψου τι ειναι η Μ2000 που γραφεις 10+ χρονια.

 

 

Λες συνεχεια για το πως εκανες αυτο στην Μ2000 και πως χειριζεται το δεινα η Μ2000.

1) Αν θελαμε να το μαθουμε θα μπαιναμε στο thread η στο site σου

2) Οταν καποιος ρωταει κατι για την C περιμενει μια απαντηση που θα τον βοηθησει που θα εχει να κανει με την C. Αν εσυ του δωσεις κωδικα για Μ2000 βοηθαει οσο θα βοηθαγε και αν του εδινε ο sundance  σε LOLCODE. :-)

 

 

Τελος οταν τοσοι χρηστες εδω μεσα εχουν φτασει στα ορια τους, ενω δεν εχουν δειξει τετοια συμπεριφορα ενγενει, προσωπικα θα με εκανε να αναθεωρησω καποιες αποψεις μου. ( εκτος αν τρολαρω οποτε θα ειμαι μια χαρα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Παραφράζοντας μια διάσημη φράση του Asimov θα έλεγα, όσοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ενοχλούν τον Μ2000 που τα ξέρει όλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην αφήσουμε το Thanos713 να σκάσει από το Popcorn.

@mentoras28

Τα δυο πρώτα τα προσπερνώ, είναι η ιδέα του καθένα σεβαστή.

Το βασικό είναι στο 2. Αν κάποιος θέλει να προγραμματίζει, άρα να μάθει μια γλώσσα, τότε η ασχολείται για την πλάκα του, και η Μ2000 του κάνει, ή κάνει κάτι πιο σοβαρό, και ασχολείται με μια γλώσσα ΣΕ ΕΝΑ ΛΣ που χρησιμοποιεί ο κόσμος.

Το να μάθει να φτιάχνει εφαρμογές στο Linux...είναι τρίχες (για μένα έτσι, ο άλλος το βλέπει σοβαρό). Τα λεφτά είναι εκεί που πουλάνε τις εφαρμογές και στο linux είναι δωρεάν. Το μόνο που αποφέρει κέρδη είναι η τεχνική βοήθεια. Άρα όταν λέω ότι έχει πρόβλημα το Linux και επίσης ότι λεφτά αποφέρει η τεχνική βοήθεια...πώς τα βλέπεις, δεν συνδυάζονται μεταξύ τους;

Μάγκες οι αλγόριθμοι έχουν πατέντες. Το τσάμπα δεν έχει τον πατενταρισμένο αλγόριθμο. Είναι β κατηγορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό. Αλλά δεν είναι παραγωγικό. Ο καλός αλγόριθμος βγάζει καλό και γρήγορο αποτέλεσμα.

Όσο για την Μ2000,

αυτή είναι έργο ζωής. δεν με δίδαξε κανείς να γράφω γλώσσες προγραμματισμού. Ασχολία. Άμα αρέσει σε άλλους οκ. Όταν (που δεν το κάνω πια) δώσω ένα script σε Μ2000 για ένα αλγόριθμο, δεν διαφημίζω τη γλώσσα, αλλά δείχνω ότι για να μάθεις κάτι μια απλή γλώσσα σε βοηθάει, και μπορείς να διαβάσεις και να τον μεταγράψεις αλλού. Ο καλός προγραμματιστής μπορεί να μεταγράψει κώδικα. Πολλές φορές μου έχει τύχει να πάρω κώδικα από άλλη γλώσσα και να την χρησιμοποιήσω στη γλώσσα που γράφω.

Συμμετέχω στο φόρουμ συζητώντας όχι βρίζοντας. Κάποιοι εδώ δεν διαχειρίζονται το θυμό τους, για τους λόγους που αυτοί ξέρουν. Δεν θα πάω με τα νερά τους. Αν δεν αντέχουν συζητήσεις, να πάνε βόλτα, να πάρουν αέρα.

@Elorant,

δεν τα ξέρω όλα, αλλά έχω χρόνια στην πλάτη και έχω δει πολλά. Οπότε μάθαινε και αν ξέρεις και πέντε παραπάνω μαγκιά σου, θα ξέρεις και αυτά και περισσότερα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

@Μ2000

Κάποιος που απορρίπτει ένα ολόκληρο οικοσύστημα με επιχειρήματα της πλάκας είναι προφανές πως δεν θέλει να μάθει, αλλά να κάνει τον έξυπνο. Το γιατί κάποιος στα 50 του θέλει να κάνει τον έξυπνο σε ανθρώπους που δεν γνωρίζει είναι μια άλλη ιστορία. Υποθέτω νοιώθεις μειονεκτικά που έχεις μείνει με τη Basic του 1995 και ο μόνος τρόπος να έρθεις στα ίσα σου είναι να μας κατεβάσεις όλους στο επίπεδο σου. Γι αυτό διαρκώς απαξιώνεις τεχνολογίες, είτε πρόκειται για τη C# και το .NET, είτε για το Linux, είτε για την Python κ.ο.κ.

 

Μέχρι ένα σημείο ψαρώναμε και προσπαθούσαμε να κάνουμε λογική συζήτηση μαζί σου με επιχειρήματα. Πλέον δεν χρειάζεται. Είναι προφανές σε όλους ότι δεν έχεις διάθεση για συζήτηση. Απλά ψάχνεις για επιβεβαίωση γιατί σε έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις. Σου ‘χω νέα. Δεν πρόκειται να πάρεις επιβεβαίωση από εδώ μέσα. Το μόνο που θα πάρεις από εδώ είναι οίκτο και χλεύη. Στο είπαν και άλλοι πριν αλλά δεν το κατάλαβες. Ξεφτιλίζεσαι διαρκώς με αυτά που λες. Το ότι δεν το καταλαβαίνεις ή τουλάχιστον δεν μετριάζεις κάπως την παπαρολογία μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα και μετά να επανέλθεις, είναι ενδεικτικό ανθρώπου με μηδενική αξιοπρέπεια. Κι οι άνθρωποι που δεν έχουν αξιοπρέπεια συνήθως δεν έχουν και πολύ νιονιό.

 

Προσωπικά δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ μαζί σου στο μέλλον γιατί πολύ απλά σε λυπάμαι. Είσαι μια τραγική φιγούρα ενός ανόητου και ξεροκέφαλου ανθρώπου με τον οποίο όσο καλή διάθεση και να έχει κάποιος είναι αδύνατο να επικοινωνήσει. Δεν ξέρω πως σε ανέχονται στο περιβάλλον σου αλλά για να περνάς όλη τη μέρα σου εδώ μέσα μάλλον φαντάζομαι την απάντηση. Όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα δεν υπάρχει λόγος για νεύρα. Μόνο στοργή και κατανόηση.

 

Καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις. Υποθέτω αν σε πετύχω πουθενά το 2025 ακόμα με τη Basic θα ασχολείσαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Μάγκες οι αλγόριθμοι έχουν πατέντες. Το τσάμπα δεν έχει τον πατενταρισμένο αλγόριθμο. Είναι β κατηγορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό. Αλλά δεν είναι παραγωγικό. Ο καλός αλγόριθμος βγάζει καλό και γρήγορο αποτέλεσμα.

 

Black-Guy-Meme-Question-Marks-Que-18.gif

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά σίριαλ έχει γίνει!

To 2025 όλοι εδώ σήμερα θα είναι κολλημένοι με τεχνολογία δεκαετίας. Δεν αλλάζουν τα πράγματα.

Θα με θυμηθείτε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...