Προς το περιεχόμενο

Γλώσσες προγραμματισμού


Mpampis06

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μη το γενικεύεις.

Αλλά αν θες...

1. Για σκέψου να έχεις ένα αμάξι, να το χρησιμοποιείς και κάθε μήνα να έρχεται ο "αναβαθμιστής" να σου κάνει αναβάθμιση και εσύ για να το ξεκινήσεις πρέπει να το σπρώξεις γιατί όπως στο άφησε δεν ξεκινάει!

2.. Σκέψου τώρα να έχεις σε αυτό το αμάξι έναν ειδικό πίνακα οργάνων. και τώρα, με την αναβάθμιση, δεν δουλεύει όπως το περίμενες. Τι να κάνεις; Σε ποιον να απευθυνθείς; Σε αυτόν που σου λέει.."κοίτα σου έχω τα σχέδια, διαβάζεις, βρίσκεις που έχεις θέμα και το φτιάχνεις".

 

Στα Windows αν σου λένε ότι κάτι είναι συμβατό, είναι. Αν σου λένε ότι κάνει αυτό ή εκείνο, το κάνει. Είναι ένα τίμιο λειτουργικό. Το Linux σου λέει πάρε το κώδικα και φτιάξε το. Γίνονται αυτά τα πράγματα..Υπάρχει κανείς εδώ που μπορεί να βάλει χέρι στο Kernel, ή σε βιβλιοθήκες συνοδευτικές;

Αν μετά από update κάτι δεν παίζει, είσαι άμπαλος. Δεν το έχεις, γύρνα το σε windows. Πραγματικά, πιο απροβλημάτιστα updates από του Linux, δεν παίζουν. Ειδικά τα stable kernels.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα (πάντα). Εδώ το VirtualBox μάλλον τα χαλάει, και η κάρτα nvidia


Είπα να ρίξω μια ματιά στο Linux και ορίστε και άλλος πρόβλημα με την αναβάθμιση!

 

http://www.insomnia.gr/topic/610901-προβλημα-εκκινησης/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά, πιο απροβλημάτιστα updates από του Linux, δεν παίζουν.

Καλά μη το ξεφτιλίζουμε κιόλας.

Δεν ξέρω τι παίζει στα Windows, αλλά και μεις οι λινουξάδες, ουκ ολίγες φορές έχουμε κλάψει μετά από system upgrade (ανάλογα και τη διανομή πάντα).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην αφήσουμε το Thanos713 να σκάσει από το Popcorn.

@mentoras28

Τα δυο πρώτα τα προσπερνώ, είναι η ιδέα του καθένα σεβαστή..

Το βασικό είναι στο 2. Αν κάποιος θέλει να προγραμματίζει, άρα να μάθει μια γλώσσα, τότε η ασχολείται για την πλάκα του, και η Μ2000 του κάνει,( προσωπικη σου εκτιμηση που δεν συμφωνει πολυς κοσμος)  ή κάνει κάτι πιο σοβαρό, και ασχολείται με μια γλώσσα ΣΕ ΕΝΑ ΛΣ που χρησιμοποιεί ο κόσμος. (Στην Google χρησιμοποιουν custom version του ubuntu http://www.zdnet.com/article/the-truth-about-goobuntu-googles-in-house-desktop-ubuntu-linux/

Επισης σε ερευνα του SO  βγηκε οτι φετος το Νο1 OS που χρησιμοποιουν οι dev ειναι MAC και τριτο LINUX με περιπου 20 % και αν κοιταξεις την εξελιξη σε βαθος τετραετιας θα δεις οτι υπαρχει η ταση φυγης απο windows http://stackoverflow.com/research/developer-survey-2016#technology-desktop-operating-system

Το να μάθει να φτιάχνει εφαρμογές στο Linux...είναι τρίχες (για μένα έτσι, ο άλλος το βλέπει σοβαρό). Τα λεφτά είναι εκεί που πουλάνε τις εφαρμογές και στο linux είναι δωρεάν.(Και το GOOGLE , Facebok ( μπορω να πω ενα καρο site )  ειναι δωρεαν αλλα μια χαρα λεφτα βγαζει Επισης δεν ειναι ολες οι εφαρμογες δωρεαν στο Linux . )  Το μόνο που αποφέρει κέρδη είναι η τεχνική βοήθεια. ( Λαθος. Δες εδω ας πουμε η RED HAT πως βγαζει λεφτα http://www.effectuation.org/article/money-nothing-redhat-story )

)Άρα όταν λέω ότι έχει πρόβλημα το Linux και επίσης ότι λεφτά αποφέρει η τεχνική βοήθεια...πώς τα βλέπεις, δεν συνδυάζονται μεταξύ τους;

Μάγκες οι αλγόριθμοι έχουν πατέντες. Το τσάμπα δεν έχει τον πατενταρισμένο αλγόριθμο. Είναι β κατηγορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό. Αλλά δεν είναι παραγωγικό. Ο καλός αλγόριθμος βγάζει καλό και γρήγορο αποτέλεσμα. (Αυτο που λες βασιζεται καπου η το έχεις βγαλει απο το κεφαλι σου???)

Όσο για την Μ2000,

αυτή είναι έργο ζωής. δεν με δίδαξε κανείς να γράφω γλώσσες προγραμματισμού. Ασχολία. Άμα αρέσει σε άλλους οκ. Όταν (που δεν το κάνω πια) δώσω ένα script σε Μ2000 για ένα αλγόριθμο, δεν διαφημίζω τη γλώσσα, αλλά δείχνω ότι για να μάθεις κάτι μια απλή γλώσσα σε βοηθάει, και μπορείς να διαβάσεις και να τον μεταγράψεις αλλού. Ο καλός προγραμματιστής μπορεί να μεταγράψει κώδικα. Πολλές φορές μου έχει τύχει να πάρω κώδικα από άλλη γλώσσα και να την χρησιμοποιήσω στη γλώσσα που γράφω.

Συμμετέχω στο φόρουμ συζητώντας όχι βρίζοντας. Κάποιοι εδώ δεν διαχειρίζονται το θυμό τους, για τους λόγους που αυτοί ξέρουν. Δεν θα πάω με τα νερά τους. Αν δεν αντέχουν συζητήσεις, να πάνε βόλτα, να πάρουν αέρα.

@Elorant,

δεν τα ξέρω όλα, αλλά έχω χρόνια στην πλάτη και έχω δει πολλά. Οπότε μάθαινε και αν ξέρεις και πέντε παραπάνω μαγκιά σου, θα ξέρεις και αυτά και περισσότερα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτυχία, έχουμε νέο Kernel! (ομολογώ η δεύτερη συνεχόμενη...οι προηγούμενες με παίδεψαν)

@mentoras28

Με μπέρδεψες...μπορεί να έχεις δίκιο. Αλλά άμα λέμε για custom εκδόσεις λειτουργικού τότε έχουμε φύγει μακριά από το budget του μέσου χρήστη/προγραμματιστή.  (φαντάσου να γράφεις πρόγραμμα και να λες στον πελάτη σου ότι τρέχει σε custom έκδοση μόνο)

Για το θέμα της πατέντας τι δεν καταλαβαίνεις; Θα πλήρωνε κάποιος την πατέντα για υποδεέστερο αλγόριθμο από έναν free;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@M2000
Σορρυ αλλά επειδή μπορεί να διαβάζουν και άτομα που να μην ξέρουν τι γίνεται είναι κρίμα να παίρνουν τόσο λάθος πληροφορίες.

Αυτά που λες για το linux, με κάθε καλή διάθεση και σεβασμό, είναι 100% λάθος.
Σε φάση, πιο λάθος δε γίνεται. 


 

ή κάνει κάτι πιο σοβαρό, και ασχολείται με μια γλώσσα ΣΕ ΕΝΑ ΛΣ που χρησιμοποιεί ο κόσμος.

...

 

Το να μάθει να φτιάχνει εφαρμογές στο Linux...είναι τρίχες (για μένα έτσι, ο άλλος το βλέπει σοβαρό). Τα λεφτά είναι εκεί που πουλάνε τις εφαρμογές και στο linux είναι δωρεάν.

...
 

Και τα δύο παραπάνω βασίζονται σε μια εικόνα που έχεις για το ποια είναι η χρήση ΛΣ στον κόσμο και τι είδους εφαρμογές γράφονται κατα κύριο λόγο στον κόσμο η οποία είναι ελλιπής και λάθος. 

 

Λοιπόν ας κάνω μια προσπάθεια.

 

Για αρχή το λίνουξ μεσουρανεί στους servers. Και όχι οι servers δεν είναι κάτι γυμνό όπως έγραψες. Απλά δεν έχουν GUI. Εκτός απο το GUI όμως υπάρχουν εκατομμύρια άλλα πράγματα.

 

Επίσης στο λινουξ αυτή τη στιγμή που μιλάμε αναπτύσσονται όλα τα state-of-the-art πράγματα. Σε σχέση με cloud, big data, virtualization, ,containers (φαντάζομαι δε ξέρεις καν τι είναι αυτό), IT automation software (όπως το ansible), microservices και πολλά πολλά άλλα.

 

 

Αρά η εικόνα που έχεις πως το λογισμικό που γράφεται σήμερα είναι GUI/desktop εφαρμογές για τον Τάκη Α.Ε. που παρήγγειλε για την εταιρεία του είναι... πως να σου πω... το 0.1% του κώδικα που γράφεται σήμερα παγκοσμίως. Υπάρκτο ποσοστό. Μπορεί να δουλέψει κάποιος για αυτό το ποσοστό. Αλλά αφάνταστα μικρό σε σχέση με το σύνολο του λογισμικού που αναπτύσσεται σήμερα.

 

Btw επειδή είπες το -επίσης λάθος- "Τα λεφτά είναι εκεί που πουλάνε τις εφαρμογές και στο linux είναι δωρεάν.", πρέπει να διαβάζεις να καταλάβεις τι γίνεται με το open source και πώς βγαίνουν λεφτά. Έχει αλλάξει ο τρόπος, δεν είναι οτι δεν υπάρχουν λεφτά. Ίσα ίσα.

 

Για παράδειγμα, εγώ (όπως και πολλοί πολλοί άλλοι) πληρώνομαι για να γράφω c++ για linux.

 

 

Μάγκες οι αλγόριθμοι έχουν πατέντες. Το τσάμπα δεν έχει τον πατενταρισμένο αλγόριθμο. Είναι β κατηγορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό. Αλλά δεν είναι παραγωγικό. Ο καλός αλγόριθμος βγάζει καλό και γρήγορο αποτέλεσμα.

Εδώ πραγματικά δεν έχω τι να σου πώ.

 

Καλά που δεν έχεις εικόνα για το τι γίνεται στο open source. Αλλά αυτά τα συμπεράσματα είναι τόσο λάθος που μου δίνεις την αίσθηση ότι δε τα βασίζει κάπου. Απλά τα φαντάζεσαι και τα λες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν φαντάζομαι καθόλου φίλε μου. Έχω δουλέψει επαγγελματικά και μη προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφίας και βίντεο. Έχω αγορασμένες άδειες (έχω τα πακέτα κανονικά με το κουτί τους, και άλλα βέβαια που αγοράστηκαν online), και μοιράζομαι εδώ συμπεράσματα που έβγαλα από αυτά.  Ασφαλώς αυτά είναι desktop εφαρμογές. Στον επαγγελματικό χώρο, δεν κυριαρχούν τα desktop;

Φυσικά αν άλλος έχει διαφορετικές εμπειρίες αυτό δεν είναι λάθος μου. Δεν μπορεί ο καθένας να έχει εμπειρίες σε όλα. Να γιατί συζητάμε. Το ότι αναφέρθηκες σε containers (δεν γνωρίζω σε ποιο concept αναφέρεσαι), σημαίνει ότι υπάρχουν και άλλα που εσύ γνωρίζεις, και μοιράζεσαι μαζί μας. Δεν είναι λάθος ο κάθε άλλος, αλλά δεν γνωρίζει όλες τις πλευρές. Αυτά που γράφω είναι από τις εμπειρίες μου. Κάποιος άλλος θα γράψει τις δικές του. Υπάρχει μία και μοναδική αλήθεια; Ναι μόνο για αυτόν που τα έχει δει όλα...και ακόμα δεν βρέθηκε αυτός ο άνθρωπος.

Γι 'αυτό όταν συζητάμε πρέπει να καταλαβαίνουμε τι είναι άποψη, μια όψη της πραγματικότητας που δεν την έχει ο καθένας μας. Π.χ. αν σου πω ότι το αυτόματο αμάξι μου είναι τοπ, και εσύ δεν έχεις οδηγήσει ποτέ αυτόματο, θα πεις ότι έχεις ακούσει ότι δεν έχουν επιδόσεις τα αυτόματα (λέμε τώρα), αλλά αυτό δεν είναι επιχείρημα πάνω στην εμπειρία. Η ορθή απάντηση είναι ότι, φίλε δοκίμασα αλλά δεν μου άρεσε. Δηλαδή παραθέτουμε το τι μας άρεσε και τι όχι, σε πράγματα που έχουμε κοινές εμπειρίες. Αν δεν έχουμε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε.

Για τα προγράμματα γραφικών ασφαλώς υπάρχουν πατέντες. Άνοιξε το photoshop και δες έναν αριθμό πατεντών που αναφέρει. Οι πατέντες είναι δημοσιευμένες. Αυτός είναι ο σκοπός της πατέντας, να δημοσιεύεται ώστε αν κάποιος θέλει να βγάλει κάτι καλύτερο να δει επακριβώς πως ορίζεται το άλλο και να κάνει με μερικές παραλλαγές την επόμενη έκδοση. Δηλαδή την επόμενη έκδοση δεν την έχει ήδη πατεντάρει η επιχείρηση που έχει τη τρέχουσα (εννοείται), αλλά έχει το πλεονέκτημα, όταν δημοσιεύσει την πατέντα, να έχει φθάσει πολύ κοντά στην επόμενη έκδοση και να προλάβει τους όποιους άλλους.

 

Θυμίζω την πατέντα των Gif αρχείων, που δεν μιλάμε για αλγόριθμο αλλά για τρόπο συμπίεσης φωτογραφίας πάνω στο διαδίκτυο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

@ilias95, mentoras28, moukoublen και λοιποί.

 

Ο Μ2000 είναι άσχετος και εξυπνάκιας. Αγνοήστε τον. Το παλικάρι δεν παλεύεται. Οποιοσδήποτε έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να κάνει λογική συζήτηση μαζί του έχει φάει τα μούτρα του. Μιλάμε για άτομο που γράφει ακόμα κώδικα σε VB6. Δεν έχει πάρει χαμπάρι τι έχει συμβεί στο IT την τελευταία εικοσαετία και γι αυτό λέει διαρκώς ανοησίες και άκυρα πράγματα. Αφήστε τον στη μιζέρια του. Μην προσπαθείτε να αντιπαραθέσετε επιχειρήματα. Δεν παίρνει από λόγια.

 

Αφού οι mods δεν κάνουν τίποτα για να τον μαζέψουν ας κάνουμε εμείς. Μαζικό ignore και με τις υγείες του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κανόνας του Elorant για τη συζήτηση. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας αγνοήστε τον. Ασφαλώς αν δεν θες να συμμετάσχεις στη συζήτηση την αγνοείς. Το να λες στους άλλους τι να κάνουν τους υποτιμάς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά βάθος δεν είναι ένας δικτακτοράκος του φόρουμ, και τον καταλαβαίνω απόλυτα όταν δεν τα βγάζει πέρα στη συζήτηση.

Δύο άτομα που έχουν σπουδάσει το ίδιο αντικείμενο σαφώς πέρα από τη γνώση του αντικειμένου, έχουν μια κοινή γλώσσα, και αντίληψη θεμάτων που αφορά αυτό. Αν τώρα συζητούν άτομα που δεν έχουν αυτή τη κοινή γλώσσα, υπάρχει θέμα.

Τον ενδιαφέρει μας είπε οι λύσεις σε ζητήματα. Ναι οι λύσεις οφείλουν να είναι λύσεις και όχι απόψεις. Να δουλεύουν.

Όταν κάποιος ζητάει εδώ με ποιες γλώσσες να ασχοληθεί, τότε δεν ζητάει λύση σε πρόβλημα, αλλά να ακούσει απόψεις και επιχειρήματα, για να σκεφτεί καλύτερα. Πράγματι κανείς εδώ δεν ξέρει αν αύριο βγει η Χ γλώσσα και θάψει όλες τις άλλες. Πώς θα προτίνει εκείνο που δεν γνωρίζει την ύπαρξή του; Άρα δεν μπορεί να το παίξει Πυθία, δεν υπάρχει λύση, μόνο πρόταση.

Στις προτάσεις που δόθηκαν αναφέρθηκα και ιδιαίτερα στο linux, απαξιώνοντάς το εκ των πραγμάτων, όχι επειδή την βρίσκω. Θα ήθελα καλύτερο το Linux, και σίγουρα βελτιώνεται. Όπως έγραψα λείπει ένα σταθερό Api, με παράθυρα. Αν κάνω λάθος δείξτε το. Να το διορθώσω.

 

Όσο για την Vb6 νομίζω ότι είναι μια πολύ ζωντανή γλώσσα, που υποστηρίζεται σε Windows 10. Συνεχίζω ένα έργο από vb5, μετά σε Vb6, σε διάστημα 17 ετών (άφησα μια δεκαετία, γιατί πίστευα ότι δεν υπήρχε μέλλον, και δεν είχα χρόνο, οπότε μιλάμε για 7 χρόνια εργασίας).

Με τη vb6, σταματάς το πρόγραμμα, γράφεις κώδικα και συνεχίζεις. Αυτό δεν γίνεται αλλού, με το τρόπο της vb πάντα. Πας πίσω στο stack, και βλέπεις τα πάντα. Μιλάμε για γλώσσα με αντικείμενα. Το προσόν της. Δεν άλλαξε από το 1998. Το μειονέκτημα; Είναι 32bit, θα έπρεπε να βγάλουν μια 64bit. Θα το κάνουν κάποια στιγμή. Σε ταχύτητα η Vb6 είναι εφάμιλλη με τη c. Μάλιστα στον compiler του λες να μην κάνει έλεγχο στους δείκτες πινάκων, όπως γίνεται στη c. Τεχνολογίες ActiveX είναι συμβατές με την vb6, και μάλιστα δημιουργεί ActiveX αντικείμενα. Πχ το Word είναι ActiveX αντικείμενο και μπορεί η Vb6 να το ελέγχει, σε όλες τις εκδόσεις της. Δυστυχώς λόγω άδειας δεν δίνει δικαίωμα για open source εφαρμογές, αν χρησιμοποιείς τα γραφικά αντικείμενά της. Να γιατί έφτιαξα δικά μου. Υπάρχει και το RC5 που χρησιμοποιεί το cairo, ανώτερο σύστημα, πιο πλούσιο.

Φυσικά για Web εφαρμογές πας σε κάτι άλλο, πχ javascript.

Υπάρχουν μεν πολλές γλώσσες, αλλά θα έχουν διάρκεια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...