Προς το περιεχόμενο

Οι μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνικές αυτόματης εκκαθάρισης εξτρεμιστικού περιεχομένου


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Internet όπως είναι το Facebook ή το YouTube και άλλες, χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα συστήματα εύρεσης και αφαίρεσης εξτρεμιστικού ή τρομοκρατικού περιεχομένου σύμφωνα με το Reuters.

Πριν οδηγηθούν σε τέτοια συστήματα, οι περισσότερες εταιρείες βασίζονταν σους χρήστες τους για να αναφέρουν εξτρεμιστικά ή βίαια βίντεο, τα οποία περνούσαν από αξιολόγηση και αφαιρούνταν από υπαλλήλους. Οι πηγές ωστόσο του Reuters δεν διευκρινίζουν τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων, ούτε αν παίζουν ρόλο στην διαδικασία άνθρωποι. Ωστόσο γίνεται κατανοητό, ότι η τεράστιες αυτές οντότητες χρησιμοποίησαν τις υπάρχουσες τεχνολογίες που διαθέτουν για να καθαρίζουν ιστοσελίδες για αναρτήσεις που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα, και τις διαμόρφωσαν για να κάνουν την συγκεκριμένη δουλειά.

 

Τα αυτοματοποιημένα αυτά συστήματα μπορούν να εντοπίζουν βίντεο με αποκεφαλισμούς, καθώς και βίντεο που υποκινούν την βία ή θέλουν να εξαπλώσουν κάποια εξτρεμιστική προπαγάνδα. Αυτό γίνεται με το να συγκρίνουν μοναδικά ψηφιακά αναγνωριστικά στα βίντεο ή αλλιώς “hashes” με μία βάση δεδομένων που περιέχει ήδη απαγορευμένο περιεχόμενο. Ένα καλό παράδειγμα για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας, είναι το πρόγραμμα ανίχνευσης παιδικής πορνογραφίας της Microsoft, με την ονομασία PhotoDNA.

 

Δεν είναι ξεκάθαρο πάντως πως οι εταιρείες κατάφεραν να δημιουργήσουν αυτή την τεράστια βάση δεδομένων, και αμφιβάλλουμε ότι θα ακούσουμε τις εταιρείες να αναφέρονται σε αυτήν. Οι πηγές του Reuters δεν θέλουν να πουν περισσότερα για αυτό, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να καταλάβουν οι τρομοκράτες πως λειτουργούν τα συστήματα μπλοκαρίσματος περιεχομένου. Επίσης υπάρχει η ανησυχία, ότι οι κυβερνήσεις θα ξεκινήσουν να πιέζουν τις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν τις τεχνολογίες τους για να λογοκρίνουν κριτικούς και αντιπάλους.

 

Οι Google, Facebook και Twitter και άλλες μεγάλοι παίκτες του κλάδου, συζήτησαν μεταξύ τους διάφορους τρόπους για να καταπολεμήσουν τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των φιλο-τρομοκρατικών αναρτήσεων και απόψεων στις ιστοσελίδες τους, κατά την διάρκεια μίας τηλεφωνικής συνδιάσκεψης τον περασμένο Απρίλιο. Το πρόβλημα μάλιστα έφτασε σε τέτοια επίπεδα, που το Twitter αναγκάστηκε να αποκλείσει 125 χιλιάδες χρήστες τον Φεβρουάριο. Ένας έφηβος μάλιστα καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση επειδή λειτουργούσε έναν φιλικό προς τον ISIS λογαριασμό στο Twitter.

 

Αν και καμία από τις εταιρείες δεν θέλησε να μιλήσει για την πρωτοβουλία, η υπεύθυνη του τμήματος Global Policy Management του Facebook, Monika Bickert αποκάλυψε -τουλάχιστον- ότι όλες οι εταιρείες συνεργάζονται. Έτσι, δήλωσε στο Reuters ότι “εξερευνούν μαζί με άλλους από την βιομηχανία τρόπους, που μπορούν να συνεργαστούν, για να αφαιρούν περιεχόμενο που παραβιάζει τις πολιτικές τους κατά της τρομοκρατίας”.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θεμα ειναι τι θεωρουν τρομοκρατια . γιατι στην ρωσια και στην τουρκια αν πεις κατι που δεν τους αρεσει σε λενε τρομοκρατει οποτε ;

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το θεμα ειναι τι θεωρουν τρομοκρατια . γιατι στην ρωσια και στην τουρκια αν πεις κατι που δεν τους αρεσει σε λενε τρομοκρατει οποτε ;

 

Στη ρωσια και στην τουρκια μπορει, αλλα στην Youtubiα και στην Facebookία το πολυ πολυ να λογοκρινουν καμια ρωγα , καναν θηλασμο κτλ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο θα το ελεγα λογοκρισια και λογικα ειναι.

βεβαια δεν βλεπω τετοιο υλικο οποτε για μενα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο.

φυσικα υπαρχουν αλλα καναλια που μπορουν να χρησιμοποιηθουν οποτε οσο το ιντερνετ παραμενει αναρχο, δεν εχω θεμα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιαυτο και τα τζιχαντια χρησιμοποιουνε κατα κορον το face το μπουκ και το twiter και ανεβαζουν τους αποκεφαλισμους στο youtube επειδη τα αυτοματα συστήματα μπλοκαρίσματος παπαριζονται. Κανα βυζο το banαρουν αμεσως.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η καλή μας η Ευρώπη, προμοτάρει όσο μπορεί το "hate speech".

 

Facebook, YouTube, Twitter and Microsoft sign EU hate speech code

 

Εξαιρετικός vlogger που μιλάει για ελευθερία, sjw, και υπολογιστές! Για το συγκεκριμένο θέμα, έχει πολύ δυνατό βίντεο.

 

EU, Facebook, YouTube, Twitter, Microsoft Threaten Free Speech

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πόσο μπροστά είμαστε στην Ελλάδα στο θέμα ελευθερίας!!! Εδώ όποιος κάνει δηλώσεις υπέρ του φασισμού ή της τρομοκρατίας μπαίνει στη Βουλή.

 

Επί του θέματος, όποια νομοθεσία ισχύει στον πραγματικό κόσμο, πρέπει να ισχύει και στο ιντερνετ. 

 

Είναι ανησυχητικό ότι έχουμε φτάσει στο σημείο οι τρολιές και τα hoaxes να θεωρούνται πλέον εγκυκλοπαιδικά δεδομένα και οι επιθέσεις και το bullying να είναι καθημερινό φαινόμενο.

 

Η λογοκρισία (ειδικά με αυτόματο και μη διαφανή τρόπο) δεν είναι η λύση γιατί θυμίζει πιο ανελεύθερες κοινωνίες τύπου Σ. Ενωσης ή Β. Κορέας.

 

Παρόλα αυτά όμως, η απόλυτη ελευθερία-αναρχία του internet έχει αποτύχει γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να την διαχειριστούν.

Αντί να επιλέξουν την μόρφωση, επιλέγουν οι ίδιοι το μίσος ή τα κουτσομπολίστικα ειδησιογραφικά με φωτογραφίες "διάσημων".

 

Για να προλάβω τους συνομωσιολόγους, πιστεύω ότι η σημερινή αποβλάκωση του άναρχου ιντερνετ, βολεύει περισσότερο τις κυβερνήσεις παρά η λογοκρισία του μίσους ή του γυμνού.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...