Προς το περιεχόμενο

Οι μολύνσεις crypto-ransomware άγγιξαν επίπεδα επιδημίας


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από ότι φαίνεται οι επιθέσεις crypto-ransomware δεν φαίνεται να μειώνονται. Σύμφωνα με τους αριθμούς που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρεία κυβερνοασφαλείας Kaspersky Lab, περισσότεροι από 700 χιλιάδες χρήστες μολύνθηκαν από τέτοιου είδους malware μέσα σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με την έκθεση της Kaspersky Lab (στην οποία μαθαίνουμε για την εξέλιξη του crypto-ransomware από το 2014 έως σήμερα) από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2016, οι υπόλογιστές 718.536 ανθρώπων μολύνθηκαν με crypto-ransomware, και επομένως τα αρχεία τους κρυπτογραφήθηκαν και κρατήθηκαν σε ομηρία με αντάλλαγμα λύτρα σε bitcoin.

 

Πρόκειται για αριθμό, πεντέμισι φορές υψηλότερο από τον αριθμό των μολύνσεων στο διάστημα 2014-2015, όταν εντοπίστηκαν 131.111 περιστατικά. Μάλιστα, η Kaspersky Lab για να εκφράσει την ανησυχία της, περιγράφει τον αριθμό των μολύνσεων ως “επιδημία”.

 

Οι χώρες που επηρεάζονται συχνότερα από τέτοιου είδους περιστατικά είναι η ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ιταλία, με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να έχουν την μερίδα του λέοντος στις επιθέσεις υψηλού προφίλ. Στην Γερμανία μάλιστα, είχαμε περιπτώσεις επιθέσεων από κυβερνοεγκληματίες σε δίκτυα Νοσοκομείων.

 

Αν και υπάρχουν πολλά “στελέχη” που μπορούν να μολύνουν τους χρήστες, το Cryptowall σύμφωνα με την Kaspersky Lab παραμένει ιδιαίτερα κοινό και αποτελεσματικό και είναι υπεύθυνο για το 58,84% των επιθέσεων crypto-ransomware. Τα εργαλεία TorrentLocker και CTB-Locker είναι υπεύθυνα για το 1,25% και 1,60% των επιθέσεων.

 

Το κακό της υπόθεσης είναι ότι ολοένα και περισσότεροι πληρώνουν τα λύτρα, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μία έξαρση στο underground οικοσύστημα για εργαλεία ransomware.

 

Link.png Site: DigitalTrends

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα οι πωλησεις antivirus πανε απ το κακο στο χειροτερο.

Το σεναριο οτι οι επιχειρησεις antivirus μοιραζουν αν οχι κατασκευαζουν ιους σε ολη του τη δοξα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...