Προς το περιεχόμενο

Η Canon ανακοίνωσε την EOS 5D Mark IV με αισθητήρα 30,4 Megapixels και video 4K


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η γνωστή και δημοφιλής εταιρεία ανακοίνωσε επιτέλους την νέα EOS 5D Mark IV, μία επαγγελματική DSLR που απευθύνεται σε φωτογράφους, αλλά και σε κινηματογραφιστές.

Η πολυαναμενόμενη ναυαρχίδα της Canon, εξοπλίζεται με ένα ολοκαίνουριο αισθητήρα full-frame CMOS στα 30,4 Megapixels που συνοδεύεται από τον επεξεργαστή εικόνας DIGIC 6+. Η EOS 5D Mark IV εξοπλίζεται με δυνατότητα λήψης video ανάλυσης 4K στα 23,98, 24, 25 και 30fps καθώς και με σύστημα αυτόματης εστίασης 61 σημείων, WiFi και NFC. Επίσης διαθέτει ενσωματωμένο digital lens optimizer και υποστηρίζει ISO από 100 έως 32.000.

 

Όπως συμβαίνει και με τις 7D Mark II και 80D, η νέα EOS 5D Mark IV ενσωματώνει το σύστημα Dual Pixel CMOS AF, που αποτελεί trademark της εταιρείας, και το οποίο θα αποτελέσει εξαιρετική βοήθεια για να έχετε σωστά εστιασμένα τα αντικείμενα καθώς τραβάτε video. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα EOS 5D Mark IV τραβάει 4K σε DCI (4096 x 2160 pixels) και όχι σε UHD (3840 x 2160 pixels) όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Nikon D5.

 


gallery_286955_3264_81081.jpg

 


Όσον αφορά στην οθόνη αφής, ο χρήστης έχει στην διάθεση του ένα full interface που δεν περιορίζεται σε video-only mode όπως στην περίπτωση της 1D-X Mark II. Η νέα υψηλών επιδόσεων κάμερα της Canon υποστηρίζει continuous shooting mode στα 7 fps, διαθέτει GPS και δέχεται κάρτες μνήμης τύπου SD όσο και του τύπου CompactFlash. Φυσικά, είναι ανθεκτική στο νερό και στην σκόνη.

 

Η νέα Canon EOS 5D Mark IV θα κυκλοφορήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου με τιμή $3499 μόνο για το σώμα και με τιμή $4399 σε kit με τον φακό EF24-70mm f/4L. Στα τέλη Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσεις σε kit με τον φακό EF24-105mm f/4L IS II USM το οποίο θα κοστίζει $4599.

 


gallery_286955_3264_230344.jpg

 


Link.png Site: Engadget


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε δολλάρια.μάλιστα οπότε στην Ευρώπη θα κοστίζει τουλάχιστον 3700.για προπαραγγελια που διάβαζα στην Γερμανία θα στοιχίζει 4000 ευρω έγραφε σε κάποιο site.αν είναι έτσι ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υψηλη τιμη, ομως το κοινο στο οποιο απευθυνεται θα κανει αποσβεση των χρηματων του γρηγορα.

Η τιμη εχει παραμεινει στα ιδια επιπεδα που βγαινει καθε φορα η 5D , ενω περιμεναμε οτι θα ειναι πανω απο 3500$ ετσι οπως εχει παει το δολλαριο , η λιρα κλπ ... Για Ελλαδα λογικα θα ειναι απο 3600 euro και πανω ... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναρωτιέμαι τί πραγματικά προσφέρει για να αξίζει η αγορά της ιδιαίτερα για κάποιον που έχει το προηγούμενο μοντέλο. Αν η διαφορά είναι στο μισό στοπ δε νομίζω ότι αξίζει. Γιατί σε αντίθεση με την Mark 2 κανείς δε θα την πάρει πια για να τραβάει βίντεο νομίζω.

 

edit: Τώρα βλέπω ότι έχει και touch screen, καλύτερο auto focus και υπόσχεται μεγάλη βελτίωση στο dynamic range. Ειδικά το τελευταίο είναι σημαντικό για τον επαγγελματία στο post processing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανε 4 χρόνια να αντικαταστήσει την 5dm3 στην αγορά ενώ η Νικον έβγαλε την d500,d750,d810...Δύσκολος ανταγωνισμός .Έχουμε και το μεγαθηριο των iso με την sony a7sII...Πιστεύω είναι για όσους είχαν επενδύσει σε φακους σειράς L και δεν διατίθεται να αλλάξουν στρατόπεδο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Canon άργησε αλλά χτυπάει παντού την 810

Αντε μπας και δούμε να κάνει τίποτα σοβαρό η nikon

χαχαχα καλό!!! μάλλον δεν έμαθες για την d5 ,d500....η 7dm2,80d είναι απλά για πέταμα μπροστά στο τέρας που λέγεται d500 και για να χτυπήσει τη d5 θέλει πολυ δρόμο......η επιτυχία της νίκον με την 750 δεν έχει προηγούμενο. Η κάνον απλά μπουκώνει μεγκαπίξελ και χαίρεται με την 5ds (και R) που δεν ασχολήθηκε κανείς... Επίσης η 810 κυκλοφόρησε 2 χρόνια ΠΡΙΝ!! Με την ίδια λογική να συγκρίνουμε την 750 με την 5dm3 και απλά δεν υπάρχει συγκριση ειδικά στο δυναμικό εύρος που έιτε τραβας με πατάτα είτε με κάνον ένα και το αυτό...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο αξιόλογο μοντέλο στο παρελθόν στις médium range επαγγελματικες.

Πλέον όμως αν κάποιος δεν έχει ήδη επενδύσει σε φακούς κανον δύσκολα θα τον τραβήξει.

Ειδικά στο vidéo προσφέρει απλά τα στοιχειώδη και δεν μπορεί ν ανταγωνιστεί Sony και Panasonic.

Στη φωτογραφία όπως πάντα πολύ αξιόλογη, αλλά η νικον d810 όπως και η Sony a7r II την πατάνε σχετικά άνετα. Και λέμε για παλιά μοντέλα στα οποία όπου να ναι φτάνουν οι αντικαταστατες τους.

 

Όσο όμορφα και να περάσαμε με την κανον στο παρελθόν, πλέον έχει μείνει πολύ πίσω.

 

Πάντως σε ενα είναι αξεπεραστες. Την ποιότητα κατασκευής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...