Προς το περιεχόμενο

Η Corning ανακοίνωσε το Gorilla Glass SR+ για wearables


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η γνωστή εταιρεία Corning ανακοίνωσε ένα νέο τύπο Gorilla Glass, τον οποίο ανέπτυξε ειδικά για wearables, τα οποία φαίνεται πως είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε μικρο-χτυπήματα και γρατσουνιές σε σύγκριση με τα smartphones.

Η Corning περιγράφει το νέο Gorilla Glass SR+ σαν μία νέα ουσία, που διαφέρει σημαντικά από τις προηγούμενες εκδόσεις και βασίζεται στο Project Phire. Να θυμίσουμε ότι με το Project Phire, η Corning ήθελε να δημιουργήσει ένα νέο, ενισχυμένο είδος προστασίας, που συνδυάζει την ανθεκτικότητα στις γρατσουνιές του κρύσταλλου από ζαφείρι με την αντοχή του Gorilla Glass στις πτώσεις και στα χτυπήματα. Από ότι φαίνεται, η εταιρεία πέτυχε τον σκοπό της και το αποτέλεσμα είναι το Gorilla Glass SR+ το οποίο σύμφωνα με την Corning συνδυάζει όλες τις παραπάνω ιδιότητες όπως κανένα άλλο υλικό στις μέρες μας.

 

Με βάση τις εργαστηριακές δοκιμές της Corning, το Gorilla Glass SR+ είναι 70% περισσότερο ανθεκτικό στα χτυπήματα από τις πολυτελείς προστασίες που βρίσκονται στα σημερινά smartwatches και άλλα wearables.

 

Επιπλέον, προσφέρει συνολικά καλύτερη οπτική απόδοση και αναγνωσιμότητα σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που συμβάλλει θετικά στην μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής της μπαταρίας (επειδή ο χρήστης δεν χρειάζεται να αυξήσει την φωτεινότητα ή δεν χρειάζεται να έχει ενεργοποιημένη τη συσκευή για περισσότερη ώρα ωσότου καταφέρει να δει στην οθόνη αυτό που επιθυμεί).
Αν και η Corning δεν ανέφερε τα ονόματα των κατασκευαστών συσκευών που πρόκειται να συνεργαστεί και θα χρησιμοποιήσουν το Gorilla Glass SR+, είπε ότι πρόκειται να κάνει ντεμπούτο σε συσκευές κορυφαίων ονομάτων στον χώρο αργότερα μέσα στην χρονιά.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερώτηση..... (Ρητορική).....

Αν ήταν τοοοοοοοσο καλα τα προϊόντα της γιατί βάζουν ΟΛΟΙ γυαλακι προστασίας, το οποίο μάλιστα αντέχει και περισσότερο από την εργοστασιακή προστασία?

Ευχαριστώ.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ισχύουν όλα αυτά που υποστηρίζει η Corning, και αν είναι εξίσου ανθεκτικό σε μεγαλύτερες επιφάνειες, μακάρι να το δούμε και σε smartphones σύντομα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερώτηση..... (Ρητορική)..... Αν ήταν τοοοοοοοσο καλα τα προϊόντα της γιατί βάζουν ΟΛΟΙ γυαλακι προστασίας, το οποίο μάλιστα αντέχει και περισσότερο από την εργοστασιακή προστασία? Ευχαριστώ.

Τι εννοεις αντεχει περισσοτερο?

Το τζαμακι (σωστης μαρκας, δεν θυμαμαι τι) στο κινητο μου, μετα απο 2-3 πτωσεις αρχισε να ραγιζει. Τωρα που το εβγαλα ιχνος δεν εχει απο γρατσουνια/ραγισμα και εχει πεσει και χωρις προστασια.

 

oneplus one με gorilla glass 3(?)

Αν ισχύουν όλα αυτά που υποστηρίζει η Corning, και αν είναι εξίσου ανθεκτικό σε μεγαλύτερες επιφάνειες, μακάρι να το δούμε και σε smartphones σύντομα

Τα gorilla glass 3,4,5 τι ειναι δηλαδη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα gorilla glass 3,4,5 τι ειναι δηλαδη?

Ωραία, πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε από τα βασικά.....

 

Project Phire = Gorilla Glass 4 (αντοχή στις γρατζουνιές) + ανθεκτικότητα στις πτώσεις = κάτι που μοιάζει με ζαφείρι, αλλά φθηνότερο.

 

Gorilla Glass 5 = ανθεκτικότητα στις πτώσεις αλλά όχι αντοχή στις γρατσουνιές όση στο 4

Για το Gorilla Glass 3 άστο...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο βαιμπρενιουμ θα κρέμαγες δολάρια. Πλάκα πλάκα πόσο να έχει ένα τζαμάκι από ζαφείρι; 30$; Τώρα αν δεν είναι η ιδανική επιλογή για smartwatch αυτό είναι ένα θέμα. Η τιμή πάντως δεν είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσοι φορούν ρολόγια θα ξέρουν ότι πέρα από το τζάμι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα χτυπήματα το αντιμετωπιζει η κάσα. Δεν υπάρχει πιο αντιαισθητικο πράγμα από ένα ωραίο ρολόι κόσμημα που έχει γρατσουνιές περιμετρικά από μικροχτυπηματα. Όσο προσεκτικός και να είναι κάποιος, τα χέρια είναι αεικίνητα και η επαφές με τοίχους, έπιπλα, αντικείμενα, είναι αναπόφευκτες. Η γνώμη μου είναι πως πέρα από το ζαφειρενιο τζάμι ή το gorilla, θα έπρεπε να υπήρχε επικάλυψη κεραμική στην περίμετρο της κασας του ρολογιού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...