Προς το περιεχόμενο

H Lenovo διέθεσε το Moto Mod Dev Kit για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν Mods για τη σειρά Moto Z


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τόσο η LG, με το G5, όσο και η Lenovo με την οικογένεια Moto Z, έδειξαν στον κόσμο την δική τους εκδοχή για το πώς θα έπρεπε να μοιάζει ένα αρθρωτό (modular) smartphone, εστιάζοντας κυρίως στα πρόσθετα εξαρτήματα που μπορεί κάποιος να προσαρμόσει.

Τα πρόσθετα και τα add-ons για το G5 κατασκευάζονται όλα από την Κορεάτικη εταιρεία μέχρι στιγμής ωστόσο στην περίπτωση της Lenovo, στο όλο εγχείρημα εμπλέκονται και άλλοι κατασκευαστές, όπως η Hasselblad, η JBL κ.ά. Μάλιστα, με την ανακοίνωση του Moto Mod Development Kit, η Lenovo ευελπιστεί ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των add-ons για την σειρά Moto Z αλλά και ότι το σύστημα Mod θα προχωρήσει πέρα από τα απλά αξεσουάρ σαν αυτά που έχουν ήδη παρουσιαστεί.

 

Πέρα από ένα βασικό kit, η Lenovo παρέχει add-ons και δείγματα mods για να επιδείξει πιθανές εφαρμογές ή βάσεις για πιο σύνθετα και πολύπλοκα mods, όπως ένας HAT Adapter, που επιτρέπει την προσαρμογή κάθε Raspberry Pi HAT αλλά και “Personality Cards”, για Audio, Display ή Sensors που συνδέονται με το πρότυπο Moto Mod (Reference Moto Mod).

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

To Moto Mod Dev Kit κοστίζει μόνο του $125, με τον HAT Adapter και τις διάφορες Personality Cards να πωλούνται ξεχωριστά. Το development kit είναι ήδη διαθέσιμο στην Κίνα, στην Ν. Αμερική και στην Ευρώπη ενώ στον Καναδά αναμένεται να διατεθεί στις 5 Οκτωβρίου.

 

 

Link.png Site: SlashGear

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν υπάρξει ένα γενικό πρότυπο που να εφαρμοστεί από όλους ή τουλάχιστον από αρκετές μεγάλες εταιρείες δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν αυτά τα πρόσθετα. Κανείς δεν πρόκειται να κάτσει να βγάλει και να διαφημίσει συσκευή που δουλεύει αποκλειστικά σε ένα συγκεκριμένο smartphone και αυτό με πωλήσεις ψίχουλα όπως το Moto Z...

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δύσκολα μπορεί να υπάρξει ένα γενικό πρότυπο για όλους. Η κάθε εταιρεία προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από την άλλη για να αποκτήσει προστιθέμενη αξία έναντι των υπολοίπων.

 

Από τη στιγμή που όλοι χρησιμοποιούν κοινό λειτουργικό και hardware, πρέπει να βρουν κάτι άλλο που να τους διαφοροποιεί. Αυτό είναι και το πλεονέκτημα σε οικοσυστήματα σαν της Apple. Μπορεί να έχει μικρό ποσοστό στις συνολικές πωλήσεις συσκευών, αλλά η αγορά δεν είναι κοινόβιο. Κάθε εταιρεία είναι αυτόνομη, δεν μοιράζονται τα κέρδη στο Android.

 

Δεν θεωρώ πως η LG ή η Lenovo έχουν το brand name ή την αγοραστική βάση να στηρίξει τη συγκεκριμένη διαφοροποίηση. Από το Android, μόνο η Samsung μπορεί να επιχειρήσει να κάνει κάτι διαφορετικό με μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θυμάμαι που παλιά είχα πάρει ένα "mod" για το Ericsson R320 μου, ώστε να παίζει mp3 (τί εποχές!)

 

Τώρα πλέον τα κινητά έχουν ήδη τόσα πολλά καλούδια πάνω τους: IR,BT,GPS,WIFI,Camera,Proximity,Light,Γυροσκόπιο κτλ που δυσκολεύομαι να σκεφτώ τι mod θα είχε πέραση στο ευρύ κοινό.

 

Ίσως το target group τους είναι επαγγελματίες που θα θέλουν να ενσωματώσουν εξειδικευμένα modules σε ήδη υπάρχουσες συσκευές, φοιτητές και ερευνητές που θα έχουν ένα εύκολο τρόπο να αξιοποιήσουν συσκευές σε εργαστηριακά μηχανήματα.

 

Για τους απλούς καταναλωτές, φοβάμαι ότι δε θα είναι αρκετά ελκυστικό ούτε αρκετά φτηνό.

 

 

Παρόλα αυτά, φαίνεται πιο ενδιαφέρουσα υλοποίηση από ότι υπήρχε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πλεονέκτημα το μειονέκτημα ειναι οτι μεχρι να βγαλει παλι κατι πρωτότυπο οπως το πρωτο iphone θα περασουν σίγουρα 20 χρονια.

Ολα αυτα τα τα θεωρώ άχρηστα add on μιας και εκτος οτι αυξάνουν το μέγεθος κοστίζουν και ενα σωρό λεφτά.

Βεβαια παντα υπάρχει η εξαίρεση στο κανόνα (δηλαδη καποιος όντως να χρειάζεται κατι τετοιο απο ενα smartphone)και γιαυτο και μονο το επικροτώ.Ισως στο μέλλον να δουλέψει αλλιώς η ολη φάση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήμουν μεγάλος υπέρμαχος της ιδέας, αλλα τελικά δεν αξίζει τον κόπο δυστυχώς .

Τα κινητά στη συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων θεωρούνται "αναλώσιμα " .

Ποιος θα κάτσει να αλλάζει πραγματα σε κινητό 2-3 χρόνων που θα εχει ίδιες επιδόσεις με ενα νέο μεσαίου κόστους ,το πολύ .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...