Προς το περιεχόμενο

Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με τρεις βιολογικούς γονείς


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ένα αγόρι, που σήμερα είναι πέντε μηνών, είναι το πρώτο που γεννήθηκε στον κόσμο έχοντας τρεις βιολογικούς γονείς. Το βρέφος δημιουργήθηκε με την χρήση μίας νέας τεχνικής, και η οποία έχει νομίμως εγκριθεί μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο (και μάλιστα μετά από έντονη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση), που επιτρέπει σε γονείς με σπάνιες κληρονομικές και γενετικές ανωμαλίες να κάνουν υγιή παιδιά.

Το παιδί γεννήθηκε στις αρχές Απριλίου, ωστόσο οι γιατροί αποφάσισαν ότι έπρεπε να περιμένουν πέντε μήνες για να ανακοινώσουν το γεγονός, για να εξασφαλίσουν ότι είναι εξαιρετικά καλά στην υγεία του. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση -ενός ζευγαριού από την Ιορδανία που ήθελε εδώ και 20 χρόνια να κάνει ένα παιδί- ήταν ελαφρώς διαφορετική από αυτή που έχει νομιμοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι, αντί να γονιμοποιηθούν τα ωάρια, τόσο της μητέρας όσο και της δωρήτριας με τα σπερματοζωάρια του πατέρα, και στην συνέχεια να αντικατασταθεί ο πυρήνας του ωαρίου της δωρήτριας με της μητέρας, στο συγκεκριμένο σενάριο αντικατέστησαν πρώτα τον πυρήνα του ωαρίου της δωρήτριας με της μητέρας, και στην συνέχεια γονιμοποίησαν το ωάριο με το σπέρμα του πατέρα (επομένως, το πυρηνικό DNA ανήκει στην μητέρα και το μιτοχονδριακό DNA στην δωρήτρια). Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύχθηκε η καταστροφή δύο εμβρύων, κάτι που η οικογένεια δεν ήθελε να συμβεί για θρησκευτικούς λόγους (παραδόξως, οι γιατροί σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δημιούργησαν πέντε έμβρυα από τα οποία μόνο το ένα αναπτύχθηκε κανονικά για να εμφυτευθεί στην μήτρα της μητέρας).
Η μητέρα πάσχει από μία σπάνια ασθένεια, το σύνδρομο Leigh (περίπου το ένα τέταρτο των μιτοχονδρίων της φέρουν την θανατηφόρο μετάλλαξη), που κληροδότησε και στα δύο προηγούμενα παιδιά της, που πέθαναν εξαιτίας της θανατηφόρου νευρολογικής πάθησης.

 

Οι δύο παραπάνω τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν απαγορεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οπότε και ο Δρ. Τζον Ζάγνκ από την Αμερικάνικη κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής New Hope Fertility Center στην Νέα Υόρκη, αποφάσισε να εφαρμόσει για πρώτη φορά την συγκεκριμένη τεχνική σε μία κλινική στο Μεξικό. Η συγκεκριμένη τεχνική απαγορεύτηκε και δοκιμάστηκε για τελευταία φορά την δεκαετία του 90, επειδή τα παιδιά που γεννήθηκαν με αυτή την τεχνική ανέπτυξαν γενετικές ανωμαλίες. Στην συγκεκρινένη περίπτωση, η ιατρική ομάδα χρησιμοποίησε ένα αρσενικό έμβρυο για να αποφύγει την μεταφορά κληρονομικού μιτοχονδριακού DNA, και από ότι φαίνεται το παιδί είναι καλά στην υγεία του και χωρίς το σύνδρομο Leigh, παρόλο που τελικά και όπως έδειξαν οι εξετάσεις στο 1% με 2% των μιτοχονδρίων του παιδιού παραμένει η μετάλλαξη. Η ομάδα αναμένεται να περιγράψει τα ευρήματα της στο Επιστημονικό Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής στο Salt Lake City, στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο.

 

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποιος ειδικός παρακαλώ που να μπορεί να εξηγήσει αν στέκει όντως ο τίτλος, με βάση το παρακάτω quote από αυτό το άρθρο (του 2014), που λέει πως αυτό έγινε πρίν από περίπου 15 χρόνια, σε περισσότερους ανθρώπους που πλέον κοντεύουν την ενηλικίωση, χάρη στην ίδια τεχνική, πριν απαγορευτεί:
 
Alana Saarinen is one of only 30 to 50 people in the world who have some mitochondria, and therefore a bit of DNA, from a third person. She was conceived through a pioneering infertility treatment in the USA which was later banned.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¨Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύχθηκε η καταστροφή δύο εμβρύων, κάτι που η οικογένεια δεν ήθελε να συμβεί για θρησκευτικούς λόγους (παραδόξως, οι γιατροί σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δημιούργησαν πέντε έμβρυα από τα οποία μόνο το ένα αναπτύχθηκε κανονικά για να εμφυτευθεί στην μήτρα της μητέρας)."

 

Προφανως κατι δεν καταλαβαινω ...

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που πάμε ρεέεέ.(γονείς με σπάνιες κληρονομικές και γενετικές ανωμαλίες)

(ωστόσο οι γιατροί αποφάσισαν ότι έπρεπε να περιμένουν πέντε μήνες για να ανακοινώσουν το γεγονός, για να εξασφαλίσουν ότι είναι εξαιρετικά καλά στην υγεία του)

δηλαδή εάν δεν έκαμε ζάλους το κοπέλι θα το εφονεύανε,ήντα μωρέ κάθομαι και διαβάζω έπαε και θα κουζουλαθω πάω μωρέ σεις να στριμώξω την κυρά γιατι μόνον ένας μπίκος μας έμεινε και θα μας τον εβγάλουνε κι αυτόν.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην συγκεκρινένη περίπτωση, η ιατρική ομάδα χρησιμοποίησε ένα αρσενικό έμβρυο για να αποφύγει την μεταφορά κληρονομικού μιτοχονδριακού DNA

 

Τα μιτοχονδρια ειναι μητρικης προελευσης, δεν μπορω να καταλαβω τι θελει να πει. Δεν εχει σχεση αν το εμβρυο ειναι αρεν η θηλυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...