Προς το περιεχόμενο

Στις αρχές του 2017 το Creators Update των Windows 10 με έμφαση στη δημιουργία και το Mixed Reality


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στη σημερινή εκδήλωση της Microsoft, ο Executive Vice President της Microsoft, Terry Myerson, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Άνοιξη, έρχεται η επόμενη έκδοση των Windows 10, στην οποία θα βρούμε «απαράμιλλους νέους τρόπους για να δημιουργούμε και να παίζουμε, φέρνοντας νέες εμπειρίες για το δημιουργό που κρύβουμε μέσα μας».

Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας έχει την ονομασία Windows 10 Creators Update. Στο κέντρο αυτής της έκδοσης βρίσκεται το 3D creation, με τον Terry Myerson να αναφέρει πως ενώ οι προηγούμενες γενιές μεγάλωσαν με το 2D –και μεγάλωσαν μαθαίνοντας για το 3D- οι σημερινές μεγαλώνουν από την αρχή με το 3D στο επίκεντρο.


Σειρά είχε η Megan Saunders η οποία είπε πως με την νέα έκδοση των Windows 10, το 3D θα είναι για όλους. "Αν θέλουμε να κάνουμε το 3D creation να απευθύνεται σε όλους, θα πρέπει να είναι κάτι απλό, σαν να τραβάς μία φωτογραφία" είπε.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της, η Megan Saunders ανακοίνωσε την εμπειρία Windows Capture 3D, την οποία χρησιμοποίησε στο HP Elite x3 smartphone, για να σαρώσει τρισδιάστατα ένα κάστρο από άμμο που βρισκόταν στην σκηνή, και να αποθηκεύσει το τρισδιάστατο μοντέλο του στο κινητό. Μαζί με το Windows Capture 3D, η Megan Saunders ανακοίνωσε και το Paint 3D που θα περιλαμβάνεται στο Windows 10 Creator Update.

Δημοσιευμένη Εικόνα


Στη συνέχεια πρόσθεσε σε ένα λευκό καμβά στο Paint 3D μία φωτογραφία της μαζί με την κόρη της, ένα background με την θάλασσα καθώς και το τρισδιάστατο μοντέλο του κάστρου που σάρωσε προηγουμένως με το HP Elite x3 smartphone νωρίτερα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια, οι χρήστες θα μπορούν να εξάγουν τις δημιουργίες από το Minecraft και να τις κάνουν drop στο Paint 3D, και από εκεί να τις… εκτυπώνουν τρισδιάστατα με ευκολία.

Η Microsoft επίσης ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Trimble, τους δημιουργούς του SketchUp για να φέρουν την τεχνολογία 3D modeling στα Windows 10. Στο Paint 3D app επίσης υπάρχει ένα pane με την ονομασία Community, με την βοήθεια του οποίου, οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν δημιουργίες από άλλους χρήστες. Όλες αυτές τις δημιουργίες, οι χρήστες μπορούν βεβαίως να τις δουν σε 360 μοίρες χρησιμοποιώντας το Hololens της Microsoft, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο PowerPoint. Σύμφωνα με την Saunders το Paint 3D είναι μόνο η αρχή, αφού η Microsoft θα ενσωματώσει το 3D -και επομένως ανοίγονται δρόμοι για τα Virtual Reality, Augmented Reality και Mixed Reality- σε πολλές από τις εφαρμογές της την επόμενη χρονιά.

 

Ένα από τα σημαντικότερα και χρηστικότερα χαρακτηριστικά του Creators Update είναι η προσθήκη των αγαπημένων σας επαφών στη μπάρα εργασίας. Η λειτουργία αυτή θα δίνει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράτε με τα συγκεκριμένα πρόσωπα από ένα και μόνο μέρος, ασχέτως την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, είτε αυτή είναι το Facebook είτε το Skype η κάποιος email client. Μάλιστα αν θέλετε να στείλετε ένα emoji στον χρήστη, αυτό θα εμφανιστεί απευθείας στην επιφάνεια εργασίας του.

 

Σε ότι αφορά την έμφαση που δίνει η εταιρεία στην εικονική πραγματικότητα με την ενσωμάτωση της πλατφόρμας Windows Holographic VR μέσα στα Windows 10, από την άνοιξη θα κυκλοφορήσουν διάφορα συμβατά VR συστήματα στην αγορά από κατασκευαστές όπως η Dell, η HP, η Lenovo και η Asus. Όλα αυτά τα συστήματα θα ενσωματώνουν την τεχνολογία inside-out tracking προκειμένου να εντοπίζουν την ακριβή θέση του χρήστη στο χώρο, κάτι που τα συστήματα που κυκλοφορούν τώρα όπως το HTC Vive και το Oculus Rift, το επιτυγχάνουν μόνο μέσω εξωτερικών αισθητήρων. Παράλληλα τα συστήματα αυτά θα δουλεύουν απευθείας χωρίς να χρειάζεται κάποια ρύθμιση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα Hololens, ενώ το κόστος τους θα ξεκινά από τα $299.


Δημοσιευμένη Εικόνα



Για τους gamers, τα Windows 10 θα κάνουν εύκολη τη μετάδοση του παιχνιδιού που παίζει ο χρήστης, μέσω της τεχνολογίας Beam που εξαγόρασε πρόσφατα η Microsoft, μετατρέποντας τον gamer σε broadcaster, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθούν τη μετάδοση να αλληλεπιδρούν μαζί του.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

wow...just wow. Ειδικά στο σημείο όπου "Κατά την διάρκεια της παρουσίασής της, η Megan Saunders ανακοίνωσε την εμπειρία Windows Capture 3D, την οποία χρησιμοποίησε στο HP Elite x3 smartphone, για να σαρώσει τρισδιάστατα ένα κάστρο από άμμο που βρισκόταν στην σκηνή, και να αποθηκεύσει το τρισδιάστατο μοντέλο του στο κινητό."

Ψαξτε το youtube.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

Μία την θάβετε, μία την ζητωκραυγάζετε...

Εγώ βλέπω μία εταιρεία που καινοτομεί τα τελευταία χρόνια ακατάπαυστα. Όταν οι καινοτομίες της ωριμάσουν, θα τα πάρει όλα τσουνάμι...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...