Προς το περιεχόμενο

Η πρόταση της Lenovo στα HMD για τα Windows 10 Creators Update (video)


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 έχει την ονομασία Creators Update και καταφθάνει τον Απρίλιο, με έμφαση μεταξύ άλλων σε μια νέα γενιά συστημάτων VR, τα οποία η Microsoft επιθυμεί να κάνει πιο προσιτά στον κόσμο, παρέχοντας παράλληλα και εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας.

Η Lenovo είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν ένα παρόμοιο σύστημα στην αγορά μέχρι το καλοκαίρι, και το οποίο μπορέσαμε να δούμε από κοντά αν και όχι σε λειτουργική μορφή. Το HMD της Lenovo διαθέτει όμορφο σχεδιασμό και είναι αρκετά ελαφρύ, ενώ όπως διαπιστώσαμε τοποθετείται στο κεφάλι με τον ίδιο τρόπο που τοποθετείται και το Hololens της Microsoft. Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η Lenovo δεν είχε πολλά να μοιραστεί μαζί μας πέρα από την ανάλυση 1440x1440 που διαθέτει σε κάθε μάτι, υποστηρίζοντας την τεχνολογία OLED.

 

Η σύνδεση με τον υπολογιστή γίνεται με δύο καλώδια, ένα HDMI και ένα USB 3.0, ενώ θα μπορεί να δεχθεί ακουστικά. Στο εμπρόσθιο μέρος διακρίνουμε δύο κάμερες που είναι απαραίτητες για τη δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του χρήστη στον τρισδιάστατο χώρο, χωρίς να απαιτείται η αγορά και εγκατάσταση εξωτερικών αισθητήρων. Στη μία πλευρά αναγράφεται η λέξη Holographic, κάτι που τονίζει τη δυνατότητα όλων των συμβατών HMD συστημάτων που θα κυκλοφορήσουν για τα Windows 10, και τα οποία θα μπορούν να προσφέρουν όχι μόνο μια κλασσική VR εμπειρία αλλά μια διαφορετική εμπειρία την οποία η Microsoft ονομάζει Mixed Reality και η οποία «παντρεύει» VR χαρακτηριστικά με AR.

 

 

Φυσικά δε περιμέναμε να μάθουμε την τιμή του συστήματος της Lenovo και όπως μας ενημέρωσαν τα στελέχη της εταιρείας, αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα. Προσπάθειες όμως γίνονται προκειμένου αυτή να κυμανθεί μεταξύ €299 και €399.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μας τα εχουν κανει καρπουζια με τις φοβερες και τρομερες ανακοινωσεις των VR που δε φτανουν τελικα ποτε στον καταλανωτη σε σταδιο λιγο μεγαλυτερο του alpha.

 

αλλα σημασια εχει να ανεβαινει το hype και η αξια των μετοχων οποτε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αληθεια ειναι πως στην αρχη δεν πολυψηνομουν με την φαση VR. Ειδα ομως unboxholics που παιζουν παιχνιδια σε VR και πρεπει να ειναι τρομερη εμπειρια! Η τιμη τους ομως ειναι φωτια και λαυρα! Κανουν οσο κανει μια κονσολα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα και αν είναι υποδεέστερο στο tracking η ανάλυση 1440x1440 είναι πολύ θετικό σημάδι. Αν το δούμε κάτω από 400€ το έχω τσιμπήσει.

τσιμπατο θα εχει 399

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τοσο μεγαλη αναλυση δε θα πρεπει να εχεις pc τερας για να τρεχει σε καλα fps?

GPU: Nvidia GeForce GTX 970, AMD Radeon R9 280 equivalent or better

CPU: Intel i5-4590, AMD FX 8350 equivalent or better

RAM: 4 GB or more

(O κολλητός μου έτρεξε Oculus Rift με R9 370, i3 6100 και 8GB DDR4 RAM. Στα πιο απαιτητικά παιχνίδια, μ'έπιασε ναυτία. Δεν το περίμενα. Κυριολεκτικά ναυτία. Σαν να τρως του σκασμού και να μπαίνεις σε καράβι η αμάξι με παλιό υφασμάτινο σαλόνι. Με την δικιά μου (R9 380 4GB edition) θα τρέχουν στα medium τα παιχνίδια.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...