Προς το περιεχόμενο

Ο Gates προτείνει φορολόγηση των ρομπότ που «κλέβουν» ανθρώπινες δουλειές


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μία νέα ιδέα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης παγκοσμίως, διατύπωσε ο Bill Gates σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Quartz.

Ο ιδρυτής της Microsoft αναφέρθηκε στα ρομπότ τα οποία αντικαθιστούν τον άνθρωπο σε ολοένα περισσότερες δουλειές, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να φορολογούνται σαν κανονικοί εργαζόμενοι.

 

«Αν ένας άνθρωπος αμείβεται με 50.000 ετησίως, δουλεύοντας σε κάποιο εργοστάσιο, τότε το εισόδημά του φορολογείται. Στην περίπτωση που σστην πορεία αναλάβει το πόστο ένα ρομπότ, θα έπρεπε κι αυτό να φορολογηθεί στο ίδιο επίπεδο», σημείωσε.

 

Ο Gates εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τις επιπτώσεις από την επέλαση της ρομποτικής, αναφέροντας πως αν η αυτοματοποίηση απελευθερώσει την ανθρώπινη εργασία από την παραγωγή πολλών αγαθών και υπηρεσιών στην οποία είναι σήμερα απαραίτητα, τότε ο άνθρωπος θα μπορεί να αφιερωθεί σε επαγγέλματα τα οποία απαιτούν την ενσυναίσθηση και την κατανόησή του.

 

 

«Ας βελτιώσουμε τη φροντίδα των ηλικιωμένων, ας μειώσουμε τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, ας βοηθήσουμε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες», τόνισε, προσθέτοντας πως σε όλους αυτούς τους τομείς υπάρχει σήμερα τρομερή έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

 

Link.png Site: Cnbc

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για αυτό είσαι τεράστιος και στο παλμαρε των πιο επιτυχημένων ανθρώπων όλων των εποχών.

 

Μια φανταστική πρόταση που θα αλλάξει το παγκόσμιο μέλλον

  • Like 16
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλησε ο καπιταλας των 50 δις...Χεστηκε για την ανθρωπινη εργασια και τα ρομποτ,απλα θελει να μεγιστοποιησει τα κερδη του...

με ποιο τροπο βγαζει κερδος απο αυτη του την προταση?

  • Like 25
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτος ο ανθρωπος ειναι απιστευτος!!! μαζεμενος μια ζωη και εχει προσφερει και βοηθησει 1002 αλλους που πηραν την δοξα. Αυτος αξιζει που ειναι λεφτας!

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τοσα τσαμπα ινδα και μογγολα που εχουν οι Multi Corps ποιος χεστηκε για τα robot που στην τελικη θα εχουν και μεγαλυτερο κοστος  μας τρολαρει κανονικα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το μόνο που θα καταφέρουν τα ρομπότ είναι περισσότεροι άνεργοι άνθρωποι. Τι να την κάνεις την φορολόγηση ενός ρομπότ όταν την ίδια στιγμή θα κλέβει τη θέση ενός εργαζόμενου που εξαιτίας του θα στερηθεί εισόδημα, ένσημα και περίθαλψη.

 

Όσο για τον αρχικαπιτάλα, αφού είναι τόσο ευαίσθητος να πάψει να αναθέτει τη κατασκευή των προϊόντων του σε εργοστάσια που εργάζονται ανήλικα 16.5 ώρες τη μέρα. Το θέμα δεν είναι ότι τα λέει. Το θέμα είναι ότι κάποιοι τον πιστεύουν και τον θεωρούν φιλολαϊκό ευεργέτη.

 

http://www.businessinsider.com/microsoft-slammed-over-child-labor-accusations-2010-4

 

http://www.cbsnews.com/news/apple-and-microsoft-among-brands-linked-to-child-labor/

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...