Προς το περιεχόμενο

Δύο διαστημικούς τουρίστες σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη θα στείλει η SpaceX το 2018


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δύο ιδιώτες έχουν «ναυλώσει» το διαστημόπλοιο Crew Dragon της SpaceX, με σκοπό μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 να ταξιδέψουν γύρω από τη Σελήνη.

Αυτό ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία χθες, προσθέτοντας ότι οι δύο υποψήφιοι πελάτες προσέγγισαν οι ίδιοι τη SpaceX, με καθ’ όλα σοβαρές προθέσεις για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι – κάτι που αποδεικνύεται, άλλωστε, από το γεγονός πως έχουν ήδη πληρώσει ένα σημαντικό μέρος του κόστους της αποστολής.

 

Στην ανακοίνωση δεν αποκαλύπτονται τα ονόματα των δύο ιδιωτών, αναφέρεται πάντως ότι γνωρίζονται μεταξύ τους. Σύντομα οι υποψήφιοι θα περάσουν από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, ώστε μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς να ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται για την αποστολή.

 

Το σχέδιο είναι το διαστημόπλοιο να εκτοξευθεί με τον πύραυλο Falcon Heavy της SpaceX, οι δοκιμές του οποίου θα ξεκινήσουν από αυτό το καλοκαίρι. Επίσης, το σκάφος Crew Dragon, το οποίο είναι γνωστό και ως Dragon 2, θα πραγματοποιήσει την «παρθενική» του πτήση στο τέλος του 2017 – με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, χωρίς να μεταφέρει αστροναύτες.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Commercial Crew Program της NASA, η SpaceX έχει αναλάβει τη μεταφορά ανθρώπων και εφοδίων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – πραγματοποιώντας κάθε χρόνο μία επανδρωμένη αποστολή και τρεις μεταφορές εφοδίων. Η πρώτη πτήση αστροναυτών αναμένεται να γίνει το δεύτερο τρίμηνο του 2018, δηλαδή λίγο καιρό πριν το «ταξίδι» των δύο πελατών στη Σελήνη.

 

Για την απογείωση, την πτήση γύρω από το φεγγάρι και την επιστροφή στη Γη, το Crew Dragon θα χρειασθεί περίπου μία εβδομάδα, διανύοντας από 480.000 έως 650.000 χιλιόμετρα. Παρόλο που δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές κόστος της αποστολής, σύμφωνα με τον ιδρυτή της SpaceX, αναμένεται να κινείται στο ίδιο ύψος με το ποσό μεταφοράς αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με έναν πύραυλο Soyuz.

 

Σήμερα, ένα «εισιτήριο» για τον Σταθμό, με έναν ρωσικό πύραυλο, κοστίζει στη NASA περίπου 80 εκατ. δολάρια.

 

Link.png Site: Verge


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Απορώ μερικές φορές δεν έχουμε πάει σε φανταστικά μέρη της γής ακόμη και της Ελλάδας και κοιτάμε τον εξωγήινο τουρισμό ρέ πάτε άνω πάπιγκο για καμία βδομάδα άνοιξη ή φθινόπωρο και θα το ξεχάσετε το διάστημα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορείς να κάνεις sex στο διάστημα.

 

όχι με τον κλασσικό τρόπο, διαφορετικά από την πρώτη κιόλας "επανάληψη" στην αναπόφευκτη αποκόλληση θα απομακρυνθούν και οι 2 στο άπειρο και ακόμα παραπέρα (προφανώς δεν υπάρχει επιβράδυνση, αφαιρώντας την αδράνεια της μάζας του κάθε σώματος, όλη η υπόλοιπη ορμή θα γίνει σταθερή ταχύτητα).

 

Αν το δοκίμαζαν τώρα μέσα στο σταθμό θα κατέληγαν μάλλον να κουτουλάνε δεξιά αριστερά σαν τρελόμπαλα, ενώ θα πάλευε να κρατάει ο ένας τον άλλο για να μην αποκολληθούν.

 

1012441877.As.2.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ λέμε μην αγοράσεις επεξεργαστή ή αυτοκίνητο γιατί δεν ξέρεις τι παιδικές ασθένειες θα έχει το πρώτο εξάμηνο και αυτοί θα μπούν σε πύραυλο που ούτε αστροναύτες δεν έχουν μπεί αν κατάλαβα καλά.

 

ΟΚ μερικοί παίζουν με την τύχη τους πάντως

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, και μετά ξύπνησαν στη spaceX.
Ας στείλουν πρώτα κάνα φορτίο στο ISS που το παλεύουν εδώ και μια δεκαετία και μετά πάνε και στο φεγγάρι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, και μετά ξύπνησαν στη spaceX.

Ας στείλουν πρώτα κάνα φορτίο στο ISS που το παλεύουν εδώ και μια δεκαετία και μετά πάνε και στο φεγγάρι...

Δεν την παλεύεις ε ? :P

Έχουν ήδη κάνει 10 

https://spaceflightnow.com/2017/02/15/cargo-manifest-for-spacexs-10th-space-station-resupply-mission/

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το καταφέρει ο Έλονας αυτό το 2018 θα γράψει ιστορία.

Ωστόσο το βρίσκω πολύ απίθανο να του δώσει άδεια η NASA να βάλει ανθρώπους μέσα σε έναν πύραυλο που θα ξεκινήσει να δοκιμάζεται αυτό το καλοκαίρι.

Θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον 3-5 πλήρεις ασφαλείς πτήσεις για να του επιτρέψουν κάτι τέτοιο. Το ίδιο και η κάψουλα-διαστημόπλοιο. Τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ. Δεν νομίζω πως θα προλάβει να ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές ο καινούριος πύραυλος και το διαστημόπλοιο σε τόσο σύντομο χρόνο ώστε να του δώσουν έγκριση το 2018.

Γενικά με τα χρονοδιαγράμματα ο Έλονας έχει θέμα, είναι όλα τους υπερβολικά αισιόδοξα.

Είμαι πραγματικά πολύ περίεργος να δω αν θα καταφέρει αυτό που λέει το 2018. Ακόμα και το 2019 να το κάνει πάλι θα είναι πολύ σύντομα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...