Προς το περιεχόμενο

Γιατί το Horizon Zero Dawn στέφει το PS4 οριστικό νικητή της τρέχουσας γενιάς


Ocelote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί το αγαπημένο θέμα όλων αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο να είναι το Nintendo Switch (και δικαιολογημένα, δεν βγαίνει κάθε μέρα καινούρια κονσόλα), το λανσάρισμά του ωστόσο συνέπεσε με αυτό ενός τίτλου που σίγουρα θα τον δούμε στη λίστα των διεκδικητών του καλύτερου παιχνιδιού της χρονιάς σε μερικούς μήνες –καλά, το βραβείο του “best of PS4” το έχει ήδη στο τσεπάκι.

Το Horizon Zero Dawn έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές σκορπίζοντας χαμόγελα στους ανθρώπους της Sony, μόνο που η περίπτωσή του είναι κομματάκι “ιδιάζουσα”. Τα “άριστα”, βλέπετε, που του έχουν μοιράσει αφειδώς Τύπος και κοινό δεν λένε όλη την αλήθεια…

 

Θεωρούμε πως οι εξαιρετικές βαθμολογίες που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής το δημιούργημα της Guerrilla Games (88% στο Metacritic με 8,1/10 βαθμολογία χρηστών, 87,95% στο GameRankings) θα μετουσιωθούν και σε εξίσου εντυπωσιακές πωλήσεις. Στοιχεία δεν έχουμε μέχρι στιγμής (και πώς να έχουμε δηλαδή, αφού ο τίτλος έχει-δεν έχει μια βδομάδα στην αγορά) αλλά αν κρίνουμε από το κιμπάρικο προωθητικό πλάνο της Sony (το μισό ίντερνετ ήταν «ντυμένο» με skin του παιχνιδιού, συν τα τηλεοπτικά, τις αφίσες και τα stand εντός καταστημάτων παγκοσμίως), δύσκολα το κοινό δεν θα πληροφορήθηκε τον ερχομό του τίτλου.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η ανάσταση της Guerrilla

 

Η περίπτωση του Horizon Zero Dawn λοιπόν έχει πολλαπλά κέρδη για τη Sony, πολλά περισσότερα απ’ ό,τι μία καλή AAΑ παραγωγή. Πρώτο και σημαντικότερο η ετοιμότητα που επέδειξε η Guerrilla Games όταν κλήθηκε να σηκώσει ένα τόσο βαρύ φορτίο. Κακά τα ψέματα, η ανάθεση της σημαντικότερης αποκλειστικότητας του PS4 για φέτος σε ένα στούντιο που έμοιαζε να έχει “βαλτώσει” στα Killzone, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν συγκαταλέγονται πλέον στις πρωτοκλασάτες first-party κυκλοφορίες της Sony, εμπεριείχε ρίσκο. Ας μην ξεχνάμε ότι με εξαίρεση τον πρώτο της τίτλο, το Shellshock: Nam ’67 του 2004, η Guerrilla δεν είχε δουλέψει σε τίποτε άλλο πέραν των Killzone.

 

Το τελικό αποτέλεσμα όμως δικαιώνει απόλυτα τη Sony και τοποθετεί τη Guerrilla Games σε αυτή την ολιγομελή ομάδα στούντιο, ικανών να αναλάβουν την ανάπτυξη παιχνιδιών-κραχτών για τις πλατφόρμες της. Η ολλανδική Guerrilla Games αποκτά ξαφνικά βαρύτητα εφάμιλλη με αυτή της Sony Santa Monica, της Naughty Dog και της Japan Studio –θεωρητικά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και την Polyphony Digital αν το Gran Turismo δεν ήταν το μόνο που ήξερε να κάνει (με το σκεπτικό ότι στερείται ευελιξίας, οπότε ως εκ τούτου δεν δύναται να αναλάβει τίποτε άλλο).

 

Πρακτικά λοιπόν, στη Sony πλέον έχουν ακόμα μία επιλογή όσον αφορά στην ανάθεση του επόμενου μεγάλου first-party πρότζεκτ τους, κάτι που για μία εταιρεία μόνο αμελητέο δεν είναι –αν δεχτούμε ότι οι αποκλειστικότητες είναι αυτές που καθορίζουν σε έναν –μεγάλο- βαθμό την πορεία ενός συστήματος.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η ψαλίδα από το Xbox One που ανοίγει (κι άλλο)

 

Με αφορμή την τελευταία παραδοχή, ότι οι αποκλειστικές κυκλοφορίες δηλαδή είναι αυτές που σε έναν βαθμό γερνούν την πλάστιγγα προς μία συγκεκριμένη πλευρά, το Horizon Zero Dawn είναι ακριβώς αυτό που ήθελε η Sony την προκειμένη στιγμή. Η κυκλοφορία του, βλέπετε, δεν επισκίασε ολοκληρωτικά το Halo Wars 2 του Xbox One απλά αλλά έδωσε συνέχεια σε ένα εξαιρετικό σερί εντυπωσιακών αποκλειστικοτήτων του PS4, βάζοντας κι αυτό το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα των 100 εκατ. τεμαχίων –διότι, μην εκπλήσσεστε, αυτός είναι ο βασικός στόχος της Sony.

 

Το να φτάσει τα 10-20 εκατ. τεμάχια μια κονσόλα δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο: εκεί γύρω “ολοκλήρωσαν” τις διαδρομές τους τα Dreamcast, Saturn και Wii U, συστήματα που κατά γενική ομολογία εμπορικά απέτυχαν. Το φάσμα των 20-50 εκατ. είναι το πιο ενδιαφέρον αφού εκεί αρχίζουν και διαφαίνονται οι προοπτικές ενός συστήματος, το πόσο ψηλότερα δηλαδή είναι σε θέση να ανέβει. Από εκεί και πέρα, έχουμε πραγματικά σπουδαίες κονσόλες (NES, 3DS, PSP, Game Boy Advance, Xbox 360, PS3), με τα 100 εκατ. να διαχωρίζουν αυτές που έγραψαν ιστορία (Wii, PS, Game Boy) και τα 150 εκατ. να σηματοδοτούν τους θρύλους (DS, PS2).

 

Το PS4 έχει ξεπεράσει καιρό τώρα το “φράγμα” των 50 εκατ. και ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, η πρώτη “50άδα” είναι και η ευκολότερη. Σαφέστατα στις επόμενες, μία πλατφόρμα απολαμβάνει πλεονεκτήματα όπως η χαμηλότερη τιμή, τα ευνοϊκότερα πακέτα πώλησης, η εγκατεστημένη βάση χρηστών και βέβαια η πληρέστερη βιβλιοθήκη τίτλων και γκάμα υπηρεσιών, όμως πλέον απευθύνεται σε πολύ “δυσκολότερά” κοινά: αν κάποιος δεν έχει πειστεί να αγοράσει μια κονσόλα τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας της και παράλληλα δεν είναι στους πρώτους 60-70 εκατ. πελάτες της εταιρείας, αυτόματα πάει να πει ότι χρήζει ειδικής μεταχείρισης.

 

Εκεί είναι λοιπόν που τα σπουδαία συστήματα αρχίζουν και ξεχωρίζουν από τα «απλώς» μεγάλα και το Horizon: Zero Dawn βοηθά το PS4 να κάνει ένα –ακόμα- βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Κακά τα ψέματα είναι ένας ακόμα τίτλος που καθιστά το σύστημα της Sony ξεχωριστό (απ’ αυτούς που μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή για αγορά κονσόλας) διαφοροποιώντας το από τον ανταγωνισμό και ταυτόχρονα βοηθώντας το να ξεφύγει από αυτόν ακόμα περισσότερο: ήδη το PS4 έχει κάνει… νταμπλ σκορ σε σχέση με το Xbox One ενώ η λογική λέει ότι θα περάσει καιρός μέχρι η Sony να νιώσει πίεση από την πλευρά της Nintendo –καθώς το Wii U δεν υφίσταται πλέον ενώ οι αναλυτές δίνουν το Switch στα 10 εκατ. τεμάχια το πολύ για φέτος.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η εμπιστοσύνη που αποκαθίσταται

 

Στα κέρδη της Sony από το λανσάρισμα του Horizon Zero Dawn και το γεγονός ότι όλα όσα μας έδειξε στα events και τις συνεντεύξεις Τύπου της, ήταν πέρα για πέρα αληθινά. Δυστυχώς, οι εταιρείες έχουν αναγκάσει Τύπο και κοινό να αμφισβητούν ανοιχτά τα όσα τους παρουσιάζουν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών τους αφού ολα αυτά τα φαντασμαγορικά cinematics, τα “live” demos και τα λοιπά βίντεο πολλές φορές δεν λένε ολόκληρη την αλήθεια. Πόσες φορές δεν έχουμε διαπιστώσει άλλωστε απογοητευμένοι πως το τάδε παιχνίδι (ονόματα δεν λέμε γιατί θα κλείσουν σπίτια…) στην E3/gamescom/x έκθεση έτρεχε σε περισσότερα FPS και υψηλότερη ανάλυση σε σχέση με την τελική του έκδοση;

 

Με το Horizon Zero Dawn λοιπόν, η Sony μπορεί να ισχυρίζεται πως η εμπιστοσύνη του κοινού προς την ίδια, -σε έναν βαθμό- αποκαθίσταται αφού τα όσα εντυπωσιακά είδαμε στις συνεντεύξεις Τύπου της εταιρείας τους προηγούμενους μήνες, ίσχυαν στο ακέραιο. Φτάνει να δείτε πώς αποδίδει το παιχνίδι σε ένα PS4 Pro σε συνδυασμό με μία OLED/HDR τηλεόραση και θα καταλάβετε για τι αριστούργημα μιλάμε. Χωρίς υπερβολή διαθέτει πιθανότατα τα εντυπωσιακότερα γραφικά και τον επιβλητικότερο κόσμο που έχουμε δει ποτέ, ανεξαρτήτως τίτλου ή σειράς. Συγχωρούνται βέβαια με ένα Horizon οι αμαρτίες των περασμένων ετών; Εννοείται πως όχι αλλά αν μη τι άλλο αποτελεί ένα καλό “πάτημα” για όλους όσοι στην επόμενη πρες κόνφερενς της Sony θα δηλώνουν I want to believe”

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Εν τέλει

 

Με μία Nintendo που λανσάρει αργά αλλά σταθερά το Switch και μία Microsoft που μοιάζει να έχει ρίξει όλο το βάρος –και τους πόρους της- στο Scorpio, το Horizon αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Sony να θωρακίσει ακόμα περισσότερο το οικοδόμημα του PS4. Τα θεμέλιά του είναι ούτως ή άλλως γερά, όμως οι στόχοι είναι υψηλοί και οι επιδόσεις που θα χρειαστούν ξεπερνούν αυτές του προκατόχου του. Το Horizon Zero Dawn ήταν το πρώτο σε μια σειρά “δυνατών” αποκλειστικοτήτων σε ορίζοντα διετίας: εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω, και πλέον ήσυχο περνά τη σκυτάλη στα God of War, Detroit: Become Human, Days Gone, The Last of Us Part II και Gran Turismo Sport.

Επεξ/σία από Ocelote
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ SONY ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΟ ZELDA BREATH OF THE WILD ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ VIDEO GAME ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GAMING.Η SONY ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΙΜΗΟΥΡΓΕΙ ΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΓΕΝΙΑ FUNS ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ NINTENDO KAI TH SEGA.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και το breath of the wild φαίνεται να είναι καλύτερο παιχνίδι, δεν ξέρω αν θα έχει την επυτιχία του Horizon Zero Dawn σε πωλήσεις κτλ. Γιατί το install base του PS4 είναι τεράστιο και το Switch ούτε στην ονείρωξη του δεν θα έχει τις day one πωλήσεις του ps4.

 

Σε αυτή την γενιά και εγώ πιστεύω ότι το PS4 πήρε την νίκη. Και ακόμα έχει πολλά δυνατά exclusives στον ορίζοντα. Σίγουρα είναι η καλύτερη κονσόλα να αγοράσει κάποιος.

 

Δεν έχω μετοχές στην Sony.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια και εγω ps4 pro εχω αλλα μονο σε μενα φαινετε μονοτονο το horizon?Οπλα δεν εχει μονο τοξο,αντιπαλους μονο τους ιδιους απλα αλλαζει το μεγεθος,περιοχες..το skyrim φανταζει 1000 χρονια μπροστα που καθε 100 μετρα εβρισκες και κατι το διαφορετικο.

 

Δεν τρολαρω και αν κανω λαθος..ευχαριστως...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ SONY ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΟ ZELDA BREATH OF THE WILD ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ VIDEO GAME ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GAMING.Η SONY ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΙΜΗΟΥΡΓΕΙ ΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΓΕΝΙΑ FUNS ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ NINTENDO KAI TH SEGA.

 

Το zelda breath of the wild ειναι πολυ ωραιο παιχνιδι. Πιστευω πως ειναι καλυτερο απο το horizon χωρις δευτερη σκεψη, αν και ειναι διαφορετικου ειδους παιχνιδιων, αλλα Overall θα ελεγα οτι το zelda ειναι κλασεις ανωτερο.

 

Αλλα καλυτερο game ολων των εποχων, νομιζω οτι ειναι η μεγαλυτερη υπερβολη που εχω ακουσει ποτε. Το ocarina of  time και το ff7 ειναι top of top, γιατι δωσανε πραγματα που δεν υπηρχαν καν τοτε και χαραξαν τον δρομο για τα υπολοιπα. Το breath of the wild απλα ειναι ενα εξελιγμενο zelda, δεν βαζει τιποτα καινουριο στο gaming. Ολα τα mechanics υπαρχουν ηδη σε αλλα παιχνιδια. πχ το magnetic υπαρχει στο half life 2 απο το 2004.. κτλ

 

Παντως φετος σιγουρα το zelda αξιζει να ειναι goty, αν και ειναι πολυ νωρις, καθως δεν νομιζω να βγει καποιο αλλο που να το ξεπερασει..

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ SONY ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΟ ZELDA BREATH OF THE WILD ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ VIDEO GAME ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GAMING.Η SONY ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΔΙΜΗΟΥΡΓΕΙ ΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΓΕΝΙΑ FUNS ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ NINTENDO KAI TH SEGA.

Το ''ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη'' το έχεις ακούσει :P :P

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας περιμένουμε την E3 που πλησιάζει να είμαστε σίγουροι.

 

Γιατί η MS έχει μείνει πάρα πολύ καιρό σιωπηλή και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ετοιμάζει παιχνίδια όλο αυτό το διάστημα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To Ηorizon zero dawn είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό

παιχνίδι.

 

Αμφιβολίες, φόβοι, ανασφάλειες και καχυποψίες υπήρχαν και ευτυχώς εξαλείφθηκαν θριαμβευτικά.

Η Sony θέλει δουλειά για να αποκαταστήσει πλήρως την εικόνα της, μα σίγουρα είναι στον σωστό δρόμο. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το zelda breath of the wild ειναι πολυ ωραιο παιχνιδι. Πιστευω πως ειναι καλυτερο απο το horizon χωρις δευτερη σκεψη, αν και ειναι διαφορετικου ειδους παιχνιδιων, αλλα Overall θα ελεγα οτι το zelda ειναι κλασεις ανωτερο.

 

Αλλα καλυτερο game ολων των εποχων, νομιζω οτι ειναι η μεγαλυτερη υπερβολη που εχω ακουσει ποτε. Το ocarina of  time και το ff7 ειναι top of top, γιατι δωσανε πραγματα που δεν υπηρχαν καν τοτε και χαραξαν τον δρομο για τα υπολοιπα. Το breath of the wild απλα ειναι ενα εξελιγμενο zelda, δεν βαζει τιποτα καινουριο στο gaming. Ολα τα mechanics υπαρχουν ηδη σε αλλα παιχνιδια. πχ το magnetic υπαρχει στο half life 2 απο το 2004.. κτλ

 

Παντως φετος σιγουρα το zelda αξιζει να ειναι goty, αν και ειναι πολυ νωρις, καθως δεν νομιζω να βγει καποιο αλλο που να το ξεπερασει..

 

Ναι όντως πιστεύω ότι είναι μεγάλη υπερβολή να είναι το καλύτερο παιχνίδι όλως των εποχών. Είναι δυνατό παιχνίδι, και σαν Zelda πολύ καλό αλλά όχι, σαν το Ocarina of time ακόμα δεν βγήκε κανένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονο εγω "νευριαζω" που περιμενε το λασαρισμα του switch και του botw για να βγαλει το horizon;

 

Νομιζω πως δεν συγκρινεται με το zelda και πιο πολυ η περιοδος λανσαρισματος με κανουν να αισθανομαι πως η sony τονεβγαλε τωρα για να χτυπησει το switch εκει που ποναει, σε ενα αντιπαλο του zelda που ομως δεν ειναι παρα μια ΚΑΚΗ ΑΠΟΜΙΜΙΣΗ -ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ- .
Προσοχη: εχω ps4 και θα το παρω. Η παραπανω λεξεις δεν περιγραφουν παρα την αντιληψη μου.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και το breath of the wild φαίνεται να είναι καλύτερο παιχνίδι, δεν ξέρω αν θα έχει την επυτιχία του Horizon Zero Dawn σε πωλήσεις κτλ. Γιατί το install base του PS4 είναι τεράστιο και το Switch ούτε στην ονείρωξη του δεν θα έχει τις day one πωλήσεις του ps4.

 

Σε αυτή την γενιά και εγώ πιστεύω ότι το PS4 πήρε την νίκη. Και ακόμα έχει πολλά δυνατά exclusives στον ορίζοντα. Σίγουρα είναι η καλύτερη κονσόλα να αγοράσει κάποιος.

 

Δεν έχω μετοχές στην Sony.

 

Μικρη διορθωση! "ΚΑΙ" σε αυτη τη γενια ειναι ο νικητης!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας περιμένουμε την E3 που πλησιάζει να είμαστε σίγουροι.

 

Γιατί η MS έχει μείνει πάρα πολύ καιρό σιωπηλή και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ετοιμάζει παιχνίδια όλο αυτό το διάστημα.

 

Ο,τι μα ο,τι και να ετοιμαζει με καθυστεριση ενος χρονου απο την κυκλοφορια του ps4 pro και των αναριθμητων κορυφαιων exclusives που ηδη εχει η sony (με αλλα τοσα να ρχονται) θα περασει απλα απαρατηρητη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...