Προς το περιεχόμενο

Symantec: 40 κυβερνοεπιθέσεις σχετίζονται με εργαλεία hacking της CIA


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κυβερνο-επιθέσεις σε μία σειρά από οργανισμούς σε όλο τον κόσμο έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν με τα απόρρητα εργαλεία της CIA, που αναρτήθηκαν πρόσφατα στο Wikileaks.

Αυτό ανακοίνωσε η Symantec, σημειώνοντας πως το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό συνδέεται με τουλάχιστον 40 επιθέσεις σε 16 χώρες.

 

Αν και η Symantec δεν κατονομάζει τη CIA, μιλώντας απλώς για το malware που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα μέσω του Wikileaks, το πιο πιθανό είναι πίσω από τις επιθέσεις να βρίσκεται η αμερικανική κεντρική υπηρεσία πληροφοριών.

 

Εξάλλου, τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν υποδεικνύουν συζητήσεις εντός της υπηρεσίας για τη χρήση αυτών των εργαλείων για την παραβίαση τηλεφώνων, υπολογιστών και άλλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Σύμφωνα επίσης με ειδικούς στους οποίους απευθύνθηκε το Reuters, τα ντοκουμέντα προέρχονται από τη CIA ή εργολάβους της.

 

Η CIA δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα την αυθεντικότητα των ντοκουμέντων. Πάντως ο Heather Fritz Horniak, εκπρόσωπος Τύπου της, έχει δηλώσει πως οι αποκαλύψεις του WikiLeaks έχουν ως στόχο να πλήξουν το δίκτυο συλλογής πληροφοριών, καθώς «όχι μόνο υπονομεύουν αμερικανικές επιχειρήσεις και προσωπικό, αλλά εφοδιάζουν τους αντιπάλους μας με εργαλεία και πληροφορίες για να μας βλάψουν».

 

Link.png Site: Reuters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρουμε ότι μάλλον η τέχνη προηγείται καθώς η γνωστή σειρά Homeland έχει ήδη κάνει αναφορά στο γεγονός πριν από ορισμένα επεισόδια....οπότε αναρωτιόμαστε. Αν ισχύει έστω το ένα δέκατο του σεναρίου της σειράς, τότε γνωρίζουμε στα αλήθεια τι συμβαίνει;

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέφτω από τα σύννεφα.

 

Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι για να σπιλωσουν το άμεμπτο όνομα της Cia που εργάζεται εδώ και δεκαετίες για το οικουμενικό καλό.

 

Έλεος... Να μην δουν έναν άνθρωπο να κάνει ένα καλό...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ομάδα που τα δημοσιοποίησε αυτά τα toοl είναι οι Shadowbrokers.

To όνομα τους το δανείστηκαν από την γνωστή ομάδα που συναντάς στο Mass Effect και που βγάζει σε δημοπρασία σημαντικές πληροφορίες.

Το ιδιο προσπάθησαν να κάνουν και αυτοί αλλά κανείς δεν τους πήρε στα σοβαρά. 

Αρχικά ζήτησαν το εξωφρενικό ποσό του 1 εκατομμυρίων bitcoin από την NSA για αν μην βγάλουν στην φόρα αυτά τα hacking tool που του είχαν κλέψει.

Μετά έβγαλαν μέρος αυτών σε δημοπρασία αλλά οι περισσότεροι πίστεψαν ότι απλά μπλοφάρουν και γιαυτό στην ανοιχτή δημοπρασία που έκαναν μάζεψαν μόνο 10 bitcoin (12.000 δολάρια περίπου)

 

https://www.biteasy.com/blockchain/addresses/19BY2XCgbDe6WtTVbTyzM9eR3LYr6VitWK

 

αν και αυτός εδώ που τους έδωσε τα 8 bitcoin κάποιο αντάλαγμα θα τους ζήτησε 

 

https://www.biteasy.com/blockchain/transactions/0a81b4b6ac41c2864133500ab604101c3afac0de5f8170e7607add2d26716c63

 

πάντως οι ίδιοι έκαναν αυτό που υποσχέθηκαν διέθεσαν ελεύθερα τα tool που έχουν αν και όπως έγραψαν είναι μόνο ένα μικρό μέρος αυτών που έχουν στην κατοχή τους και ότι η ιστορία έχει και συνέχεια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε και ??? Τι θα γίνει ? Θα τους κανει κάποιος ντα? Θα επικαλεστούν οπως κάθε φορά το ζήτημα εθνικής ασφαλείας και θα τελειώσει εκει το γλυκό ! Τι ανακαλύψαμε την Αμερική ? Αυτοί που κατέχουν τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες ειναι και αυτοί που κινούν τα νήματα παντού ! Στα media , στη πολιτική , στην οικονομία στην κοινωνία , σε όλα ! Τους ξεφεύγει καμία διαρροή απο το ανεξέλεγκτο διαδύκτιο ποτε ποτε αλλα οπως συνήθως πέρασε και δεν ακούμπησε ! Κανεις δεν μπορεί πλέον να κανει τίποτα για όλα αυτά που διαβάζουμε και άκουμε . Το νερό μπήκε στο αυλάκι και πλέον ειναι αργά για οποιαδήποτε ατομική η ομαδική ενέργεια απέναντι σε όλα αυτά ! Γιατί όσο εμεις τόσα χρόνια κάναμε την ζωούλα μας το σύστημα γινόταν όλο και πιο δυνατό μέρα με την μέρα ... ακούμε απλα μια είδηση που έβγαλε το Wikileaks και απλα χαιρόμαστε γιατί νομίζουμε οτι τους πιάσαμε στα πράσα ! Οχι μάγκες , δεν τους νοιάζει ,ξέρουν οτι ειμαστε απλα πισω απο ενα πληκτρολόγιο ξέρουν ποιος είσαι, ποιους ξέρεις, που ζεις , τι κανεις , και επίσης ξέρουν οτι άμα κουνήθεις, το σύστημα εχει τους κατάλληλους μηχανισμούς να σε αντιμετωπίσει ...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...