Προς το περιεχόμενο

Διαρροή στοιχείων δείχνει τη διείσδυση της NSA στο διατραπεζικό σύστημα χωρών της Μέσης Ανατολής


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ομάδα χάκερ Shadow Brokers έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα ντοκουμέντα που, αν είναι όντως γνήσια, αποδεικνύουν πως η αμερικανική NSA είχε καταφέρει να διεισδύσει στο ηλεκτρονικό δίκτυο συναλλαγών κρατών της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στόχος της NSA δεν ήταν η υπεξαίρεση χρηματικών ποσών, αλλά η παρακολούθηση των μεταφορών κεφαλαίων ανάμεσα σε τράπεζες και εταιρείες της περιοχής.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα ντοκουμέντα υποδεικνύουν πως η αμερικανική υπηρεσία είχε παραβαιάσει το δίκτυο της EastNets, μίας εταιρείας στο Ντουμπάι η οποία διαχειρίζεται τις μεταφορές κεφαλαίων στο παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών SWIFT, για λογαριασμό δεκάδων τραπεζών και επιχειρήσεων. Οι περισσότεροι πελάτες της EastNets έχουν έδρα τη Μέση Ανατολή, όπως το Κατάρ, το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι, την Υεμένη και τα Παλαιστινιακά εδάφη.

 

Μεταξύ των πελατών της που φαίνεται πως παρακολουθούνται ήταν οι Qatar First Investment Bank, Arab Petroleum Investments Corporation Bahrain, Dubai Gold and Commodities Exchange, Tadhamon International Islamic Bank, Noor Islamic Bank, Kuwait Petroleum Company και η Qatar Telecom.

 

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η EastNets διέψευσε την παραβίαση. Ωστόσο, τα ντοκουμέντα που διέρρευσαν δείχνουν το αντίθετο, καθώς για παράδειγμα ανάμεσά τους υπάρχει ένα έγγραφο με τις διευθύνσεις IP των υπολογιστών που είχαν παραβιαστεί, με το όνομα της επιχείρησης στην οποία αντιστοιχούσε κάθε μηχάνημα.

 

Όπως αναφέρει στο Wired ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Matt Suiche, τα μηχανήματα αυτά δεν φαίνεται να ανήκαν στις ίδιες τις εταιρείες, αλλά στους υπολογιστές με τους οποίους η EastNets τις εξυπηρετούσε.

 

Στα δεδομένα που δημοσιοποίησαν οι Shadow Brokers, υπάρχουν επίσης εργαλεία hacking τα οποία εκμεταλλεύονται ευπάθειες εκδόσεων των Windows που είναι παλιότερες από τα Windows 10.

 

Link.png Site: Wired

Επεξ/σία από deligkos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Update!
Σύμφωνα με επίσημη δήλωση της EastNets, αρνήθηκε την παραβίαση, αναφερόμενη ότι πραγματοποιήθηκε σε έναν παρωχημένο server του οποίου τα δεδομένα είναι μη σημαντικής αξίας, μιας και οι υπηρεσίες της είναι εκτός δημόσιου δικτύου.

Πηγή:http://thehackernews.com/2017/04/swift-banking-hacking-tool.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικό κάθε καλός ερευνητής απλώς ακολουθεί το χρήμα και ολα αποκαλύπτονται.Follow the money που λένε και οι "φίλοι" μας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@coffeex

 

Γιαυτό και οι επιθέσεις ddos πρίν περίπου ένα χρόνο και κάτι σε ελληνικές τράπεζες τελικά ήταν πετυχημένες "έστω για λίγο", για συγκεκριμένη τράπεζα που υπηρεσίες ήταν προσβάσιμες μέσω Χ παρόχου; Ενώ έγινε και διαμεσολάβηση άλλου παρόχου και συστημάτων για την διαχείρηση της κατάστασης (ddos);

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...