Προς το περιεχόμενο

Η Google θα ενσωματώσει σύντομα στον Chrome έναν ad blocker


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα γίνει σύντομα πραγματικότητα, με τη Wall Street Journal να αναφέρει ότι η Google είναι έτοιμη να ενσωματώσει ad blocker στη mobile και desktop έκδοση του Chrome browser.

Μια τέτοια κίνηση αν και φαντάζει αδιανόητη για μια εταιρεία που η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της προέρχεται από την online διαφήμιση, εντούτοις έχει λογική αφού σύμφωνα με τη WSJ, ο ad blocker του Chrome θα εστιάσει σε συγκεκριμένους τρόπους διαφημίσεων που καταστρέφουν την εμπειρία του browsing. Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθούν οι εκνευριστικές pop-up διαφημίσεις, όσες διαφημίσεις αναπαράγουν βίντεο με ήχο χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη αλλά και διαφημίσεις που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της ιστοσελίδας και δίνουν πρόσβαση στον χρήστη μετά από αντίστροφη μέτρηση.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Οι τύποι αυτοί διαφημίσεων χαρακτηρίζονται ως «μη αποδεκτοί» από μια συμμαχία εταιρειών που έχει δημιουργηθεί για καλύτερες online διαφημίσεις, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Google και το Facebook. Μια άλλη εναλλακτική που εξετάζει η Google στον Chrome browser είναι ο αποκλεισμός εμφάνισης οποιασδήποτε διαφήμισης από ιστοσελίδα που αποδεδειγμένα παρέχει κακή εμπειρία στον επισκέπτη της, καθιστώντας έτσι υπεύθυνο τον διαχειριστή της.

 

Η κίνηση αυτή της Google αν τελικά επιβεβαιωθεί, αναμένεται να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη εγκατάστασης κάποιας αντίστοιχης εφαρμογής όπως το δημοφιλές AdBlock Plus, το οποίο χρεώνει τους διαφημιστές -μεταξύ των οποίων και τη Google- προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "Acceptable Ads" το οποίο επιτρέπει την εμφάνιση διαφημίσεων ακόμα και σε συστήματα που είναι εγκατεστημένο.

 

Link.png Site: TNW
Link.png Site: WSJ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γιατί κάτι μου λέει ότι θα μπλοκάρει όλων της διαφημίσεις εκτός από τις δικές της...επίσης σίγουρα θα βγάζει από εκεί λεφτά, απλά όσοι θέλουν να μπαίνουν σε white list θα πληρώνουν.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακαρι να δουλευει σωσρα γιατι το adblock του οπερα ειναι καπως περιεργο, θελω να πω στο speedtest δεν με αφηνει καν να μπω ενω με το adblock(extension) ολα καλα 
ολα καλα ομως με το adblock

ΠΣ: Οπερα και ξερω  ψωμι!!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

το οποίο χρεώνει τους διαφημιστές -μεταξύ των οποίων και τη Google- προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "Acceptable Ads"

Όχι δε θα εισπράτει κανείς ΑΛΛΟΣ λεφτά από διαφημίσεις. Τα θέλω ΟΛΑ εγώ. Έτσι σκέφτεται η Google, και όχι δε θα της δώσω τον πλήρη έλεγχο και των διαφημίσεων. Υπάρχουν τόσα εναλλακτικά, καθώς και πολλοί άλλοι Browser. Προσωπικά δε θέλω ακόμα ένα μονοπώλιο και δε χρησιμοποιώ πουθενά Chrome.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι τύποι αυτοί διαφημίσεων χαρακτηρίζονται ως «μη αποδεκτοί» από μια συμμαχία εταιρειών το καρτέλ που έχει δημιουργηθεί για καλύτερες online διαφημίσεις, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Google και το Facebook.

Βέβαια, ούτε λόγος για το tracking και την παραβίαση της ιδιωτικότητας του χρήστη από αυτούς τους χαφιέδες.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μα το λέει το άρθρο

 

 

μια συμμαχία εταιρειών που έχει δημιουργηθεί για καλύτερες online διαφημίσεις, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Google και το Facebook

 

δηλαδή, οι διαφημίσεις που εγκρίνουμε " εμείς"  (και πουλάμε "εμείς" ) είναι οι καλές και θα τις βλέπετε, τις άλλες τις κακές θα σας τις κόβουμε,

 

για το καλό σας πάντα

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως εννοεί ότι θα βάλει blocker στον AdBlocker; :)

εννοει οτι πλεον θα εχει δικο της adblocker , κ εμεις σαν χρηστες θα πρεπει να βρουμε ενα "adblocker - blocker" για να μπλοκαρουμε τις μλκιες της 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα κακά τα ψέματα, και διαφημίσεις χρειάζονται. Σπαστική είναι αυτές με popup που τι δεν βγάζουν. Τώρα όποιος δεν θέλει διαφημίσεις ας κάνει μια δικιά του εταιρεία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...