Προς το περιεχόμενο

Η Huawei ανακοίνωσε τρία MateBook με αλουμινένιο σχεδιασμό και Windows 10


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το πρωτότυπο MateBook ήταν η πρώτη απόπειρα της Huawei να κατασκευάσει ένα laptop με Windows 10. Πρόσφατα, η Κινέζικη εταιρεία με περίσσια από ότι φαίνεται αυτοπεποίθηση, ανακοίνωσε όχι έναν, αλλά τρείς φορητούς υπολογιστές στην σειρά MateBook.

Το ισχυρότερο και πληρέστερο μοντέλο έχει την ονομασία MateBook X, και είναι ένα 13 ιντσών ultra-portable Windows 10 laptop, με παραδοσιακό clamshell σχεδιασμό από αλουμίνιο (αντί για 2-in-1 design), που βασίζεται σε επεξεργαστές Intel Core i5 ή i7 (σε συνδυασμό με 4GB ή 8GB RAM) και όχι στην λιγότερο ισχυρή σειρά Core m. Επίσης, σύμφωνα με τη Huawei, η μπαταρία του διαρκεί έως και 10 ώρες (παρακολούθηση βίντεο ανάλυσης 1080p) με μία φόρτιση.

 

H οθόνη του MateBook X έχει διαγώνιο 13 ιντσών με αναλογία 3:2 και ανάλυση 2Κ με περιθώρια που δεν ξεπερνούν τα 4,4 mm (δυστυχώς δεν είναι αφής). Το ultra-portable laptop διαθέτει 256GB ή 512GB SSD και το power button λειτουργεί και ως αισθητήρας ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

 

Το MateBook X διαθέτει USB-C, μία για φόρτιση και μία για την μεταφορά δεδομένων ωστόσο η Κινέζικη εταιρεία σε μερικές αγορές θα προσφέρει ένα USB-C dongle μαζί με το laptop. Το dongle διαθέτει USB-A, DVI, HDMI και μία δεύτερη USB-C υποδοχή. Από άποψη ήχου, η Huawei συνεργάστηκε με την Dolby για να φέρει τη τεχνολογία Atmos στον φορητό υπολογιστή της.

 

Εκτός από το MateBook X, η εταιρεία ανακοίνωσε και τα MateBook E και MateBook D. Το πρώτο αποτελεί μία αναβαθμισμένη έκδοση του πρωτότυπου MateBook προσφέροντας τον ίδιο σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένου του δερμάτινου πληκτρολογίου, αλλά με βελτιωμένους μαγνήτες για τη σύνδεση του πληκτρολογίου. Επίσης το προσφέρει με υψηλότερης ανάλυσης οθόνη (2K αντί 1080p) και με πολύ καλή αυτονομία, που αγγίζει τις 9 ώρες. Η αυτονομία έρχεται σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με το πρωτότυπο.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Όσον αφορά στο MateBook D, είναι ένας φορητός υπολογιστής με 15 ιντσών οθόνη και στοχεύει στην αγορά mainstream. Διαθέτει οθόνη 1080p και εξοπλίζεται με επεξεργαστές Core i5 και Core i7 καθώς και με μνήμη 4GB, 8GB ή 16GB. Επίσης διαθέτει σκληρό δίσκο 1TB, που μπορεί να συνοδεύεται –προαιρετικά- και από SSD για όσους θέλουν να συνδυάσουν υψηλή ταχύτητα με μεγάλη χωρητικότητα.

 

Ορισμένα μοντέλα θα εξοπλίζονται και με ανεξάρτητη κάρτα γραφικών της Nvidia, τύπου GeForce 940 MX. Το MateBook D έρχεται με λεπτό, αλουμινένιο σχεδιασμό και με το ίδιο Dolby Atmos System που διαθέτει και το κορυφαίο MateBook X. Και οι τρεις φορητοί υπολογιστές της Huawei αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο Καλοκαίρι.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: The Verge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολους κατι σας θυμιζουν... τελικα επρεπε να βγαλουν ταμπλετ με σφαιρικη οθονη για να μην θυμιζει κατι αλλο... ααα ψεμματα... τοτε θα σας θυμιζε μπαλα.

 

Τεσπα, τιμες, αντιπροσωπευση, διαθεσιμοτητα. Αυτά εχουν σημασια τωρα. Σαν μηχανηματα εκ πρωτης οψης φαινονται μια χαρα.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία σχεδίαση! Πιστεύω ότι θα βρουν μια καλή θέση στην αγορά. Η Huawei έχει τεχνογνωσία και μπορεί να προσφέρει προϊόντα με δυνατότητες σε χαμηλότερη τιμή από τις ανταγωνιστικές εταιρείες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ ομορφα ολα. Αλλα υπαρχει καποιος λογος που δεν μπορεις να παρεις ultrabook της προκοπης κατω απο το χιλιαρικο. Εχουν περασει χρονια απο τις πρωτες προσπαθειες αλλα οι τιμες παντα εκει ψηλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε όχι, πρώτα η Google με το νέο της laptop και τώρα η Huawei. Όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στα χαρακτηριστηκά, δηλαδή επεξεργαστής, μνήμη RAM, ανάλυση οθόνης και ο σκληρός. Από την άλλη καλό, γιατί μπορούμε να αγοράσουμε φθηνά laptop με ισχύς ίδια ενός Macbook Pro. Από την άλλη, τέτοιος ανταγωνισμός θα προσελκύσει την Huawei να βγάζει ίδια laptop με αυτά της Apple, με αποτέλεσμα η Huawei να διαμορφώνεται σε ένα πιο φθηνό εναλλακτικό μέσο, ακριβώς όπως έκανε η Samsung.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...