Προς το περιεχόμενο

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα 3D laser για το iPhone 8


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με αναφορές, οι μηχανικοί της Apple εργάζονται χωρίς σταματημό σε μία προσπάθεια να ενσωματώσουν έναν αισθητήρα 3D laser στο πίσω μέρος του iPhone 8 που θα βοηθήσει στην βελτίωση της αυτόματης εστίασης αλλά και θα χρησιμοποιηθεί στις λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας επίσης.

Πρόκειται για VCSEL laser, δηλαδή για Vertical-Cavity Surface-Emitting Laser που αναμένεται να προσφέρει μεγάλη βελτίωση στην ανίχνευση του βάθους. Ο νέος αισθητήρας laser είναι ζωτικής σημασίας για το ARKit της Apple που ανακοινώθηκε πρόσφατα και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τους developers για την ανάπτυξη εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας για το iPhone (AR, Augmented Reality). Αυτή την ώρα, οι developers χρησιμοποιούν την υπάρχουσα κύρια κάμερα στο iPhone για την ανάπτυξη των app τους.

 

Το σύστημα laser επίσης στο πίσω μέρος του iPhone θα βοηθήσει σημαντικά στην βελτίωση της αυτόματης εστίασης. Αρκετά σημερινά smartphones χρησιμοποιούν laser-assisted AF για να μπορούν να ανιχνεύουν με σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια την απόσταση της κάμερας από το αντικείμενο. Το σύστημα ανίχνευσης 3D laser της Apple θα βοηθήσει επίσης και στο Portrait Mode.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους νέους αισθητήρες του iPhone 8 θα κατασκευάσουν οι εταιρείες Lumentum, Finisar και II-VI, ενώ είναι γνωστό πως η Apple συνεργάζεται με την Lumentum πάνω στη 3D-sensing τεχνολογία εδώ και αρκετό καιρό.

 

Link.png Site: Macrumors
Link.png Site: GSMArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτή η τεχνολογία δεν είναι παλιά.

Έχω μια φωτογραφική Sony F707 του 2002, η οποία διαθέτει κάτι ανάλογο. Στέλνει ένα laser grid και ο φακός εστιάζει πάνω στην επιφάνεια που πέφτει.

 

Αν η Apple δουλεύει πάνω στο ίδιο πράγμα, μάλλον είτε έχει την άδεια της Sony η απλώς την "δανείζεται".

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουσιαστικά ένα αποστασιόμετρο laser είναι. Κάτι τέτοιο θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες τρισδιάστατης σάρωσης της συσκευής. Το περιμένω εδώ και πολύ καιρό αυτό το χαρακτηριστικό. Εάν δεν δω κάτι ανάλογο σε Android μέχρι τα Χριστούγεννα τότε θα αγοράσω για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια συσκευή Apple!  

Μιλάμε για πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι στην αγορά αν δεν καταφέρει να απαντήσει άμεσα η Google.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μόνο που η κάμερα μεταφέρθηκε από κάθετα σε οριζόντια κάτι πρέπει να ετοιμάζουν με αυτή την αλλαγή...

 

Την βάλανε κάθετα γιατί και οριζόντια που την είχανε όλοι οι έξυπνοι τραβάγανε βίντεο με το κινητό κάθετα ....όποτε σου λέει να τους μπερδέψουμε. Πλάκα έχει να το γυρνάνε οριζόντια τώρα.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν τεχνολογία δεν είναι τίποτα σουπερ ουάου ή καινούργιο. Απλά θα ενσωματώσουν ένα σύστημα laser το οποίο θα υπολογίζει την απόσταση που διανύει η δέσμη φωτός από τον αισθητήρα μέχρι το αντικείμενο και πάλι πίσω με αποτέλεσμα να κάνει μέτρηση του TOF. Μάλιστα το όλο σύστημα δεν θα κοστίζει πάνω από $2 για κάθε συσκευή.

 

Η είδηση εδώ θα είναι το να αξιοποιήσουν σωστά αυτή τη μέτρηση ώστε να φτιάξουν μια πολύ καλή υλοποίηση στο AR.

 

για αυτους που νομιζουν πως innovation ειναι το design.

 

http://www.androidauthority.com/lg-g3-laser-auto-focus-386896/

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το AR είναι κάτι που θα "παίξει" πολύ στο μελλον..Αν και υπάρχουν ήδη συσκευές εκεί έξω με ενσωματωμένο AR hardware -software (Lenovo-Asus) Νομίζω πως η Apple θα κάνει το κάτι παραπάνω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η ειδηση ειναι, πως αν καταφερουν, θα φερουν μια υπαρχουσα τεχνολογια στα χερια πολυ μεγαλης μεριδας του κοινου με έναν τρόπο σημαντικα καλύτερο από οτι έχει κανει μεχρι τώρα ο ανταγωνισμος (βλεπε google/lenovo).

 

Η apple συνηθως κανει πολυ καλυτερα κατι που έχει κάνει καποιος άλλος πρώτος, αλλα όχι τόσο καλά ή όχι με το ίδιο όραμα.

 

Μην με πειτε fan boy, μου ειναι αδιαφορο το AR και θα προτιμουσα τα resources να πανε στην βελτιωση της μπαταριας, που φορτιζω το iphone 2 φορες την ημερα. Αλλα αυτο μαρκετινιστικα δεν πουλαει..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"......το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τους developers για την ανάπτυξη εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας για το iPhone ....."

 

Δηλαδη ποια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας χρειαζομαι και δεν το ξερω? AR XXX?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εργάζονται....σιγα μην ξεσκιζονται κιόλας, το πιο πιθανόν να πλήρωσαν την Sony να τους το κάνει και να αλλάξουν και κάποια πράγματα, η Apple πιστεύω πως εκεί που εργάζεται η ίδια πιο πολύ είναι το software της και το AR

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...