Προς το περιεχόμενο

«Αρχή του τέλους» για το Microsoft Paint έπειτα από 32 χρόνια [Ενημέρωση]


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η επόμενη αναβάθμιση των Windows 10, η Autumn Creators Update, αναμένεται να εγκαινιάσει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό της Microsoft.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, θα σηματοδοτήσει την «αρχή του τέλους» για ένα πρόγραμμα που ήταν «σήμα κατατεθέν» των Windows εδώ και 32 χρόνια: του Microsoft Paint, ή αλλιώς του προγράμματος «Ζωγραφική», όπως αναφέρεται στην ελληνική έκδοση του λειτουργικού.

 

Το πρόγραμμα πρωτολανσαρίσθηκε με τα Windows 1.0 το 1985, ενώ ήταν ένα από τα πρώτα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων. Με τα χρόνια, έγινε ένα από τα βασικά βοηθήματα, που προσέφερε η Microsoft στους χρήστες.

 

Στο Creators Update των Windows 10, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, η εταιρεία συμπεριέλαβε για πρώτη φορά το Paint 3D, το οποίο εγκαθίσταται παράλληλα με το Paint και περιλαμβάνει εργαλεία για τη δημιουργία 3D αντικειμένων, αλλά και για τη στοιχειώδη επεξεργασία δισδιάστατων εικόνων. Ωστόσο, ούτε αποτελεί αναβάθμιση του αυθεντικού Paint, ούτε έχει το ίδιο περιβάλλον χρήσης.

 

Τώρα, η Microsoft ανακοίνωσε πως, όπως και για προγράμματα σαν το Outlook Express, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Paint, καθώς προστέθηκε στη «λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα απαλειφθούν ή θα υποβαθμιστούν με το Fall Creators Update».

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στα λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα υποβαθμιστούν, των οποίων δηλαδή θα διακοπεί η ανάπτυξή τους, ενώ ενδεχομένως θα αφαιρεθούν σε επόμενες εκδόσεις. Πάντως, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πότε θα το αφαιρέσει από τα Windows, ούτε και πότε θα κυκλοφορήσει το Fall Creators Update.

 

Link.png Site: Guardian

 

Ενημέρωση 25/7, 12:30 - Με άρθρο στο επίσημο blog των Windows 10, η Microsoft διευκρινίζει ότι το MS Paint θα αντικατασταθεί από το Paint 3D ως η προκαθορισμένη λύση σχεδιασμού και δημιουργίας στα Windows 10. Το MS Paint πάντως δεν θα καταργηθεί αφού αρχής γενομένης με την κυκλοφορία του Fall Creators Update, θα είναι διαθέσιμo δωρεάν μέσω του Windows Store.

Επεξ/σία από deligkos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Gimp ως λυση,

αντι να προσθετει χρησιμες εφαρμογες αφαιρει και βαζει bloatware

Δεν έχει καμία σχέση το gimp με το paint. Το paint είναι πιο απλό στη χρήση και στον αρχάριο χρήστη για απλά πράγματα πάντα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Spray tool + ανδρικά γεννετήσια μόρια = Φόντο σε όλους τους υπολογιστές Windows 98 του γυμνασίου plus ωριαίες ομαδικές αποβολές.

 

Στο λύκειο πήραμε χαμπάρι το LAN CS και COD και παρατήσαμε το mspaint.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εργο τεχνης μεσα σε 1 λεπτο με καμια αλλη εφαρμογη δεν μπορω να το φτιαξω τοσο γρηγορα.108.jpg

αν εισαι Π.Μ ελα να μου φτιαξεις το σπιτι στην γλυφαδα βλεπω εισαι ο καταλληλος :P  σαρκαστικο σχολιο  φυσικα.. Επι του θεματος. Κριμα παντως , το πρωτο σχεδιο που ειχα φτιαξει ηταν γερανος.. i miss you already.. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...