Προς το περιεχόμενο

Το Gmail για το iOS θα σε ειδοποιεί για τυχόν συνδέσμους phishing


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν από μερικούς μήνες, και μετά από μία μεγάλης έκτασης επίθεση που επηρέασε εκατομμύρια χρήστες, η Google λανσάρισε ένα νέο χαρακτηριστικό anti-phishing για το Gmail στο Android.

Τώρα, η εταιρεία από το Mountain View προσθέτει το πρόσθετο χαρακτηριστικό ασφαλείας στο Gmail για το iOS. Οπότε μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες, όταν και θα ξεκινήσει και η σταδιακή διανομή του χαρακτηριστικού, αν τυχόν και επιχειρήσετε να κάνετε κλικ σε κάποιον επικίνδυνο ή ύποπτο σύνδεσμο μέσα σε κάποιο μήνυμα στο Gmail στο iPhone ή στο iPad σας, η Google θα εμφανίζει σχετική προειδοποίηση.

 

Στο μήνυμα/ ειδοποίηση γίνεται σαφές ότι η διεύθυνση/ σύνδεσμος που επιθυμείτε να επισκεφτείτε οδηγεί σε μία ιστοσελίδα που δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε και θα σας ρωτήσει αν είστε απολύτως σίγουροι ότι θέλετε να συνεχίσετε.

 

Αν επιλέξετε να συνεχίσετε, η Google θα “φορτώσει” μία ακόμη προειδοποίηση που θα σας γνωστοποιεί ότι η ιστοσελίδα που επιχειρείτε να επισκεφτείτε έχει αναγνωριστεί ως ψεύτικη. Όπως είναι λοιπόν αντιληπτό, το νέο εργαλείο της Google είναι μία πολύ-επίπεδη προστασία ενάντια στο phishing, και επομένως έχετε και το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί αν τελικώς πέσετε θύματα επιτήδειων και απατεώνων, και σας κλέψουν προσωπικά στοιχεία ή διαπιστευτήρια (για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εταιρεία που εργάζεστε ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς σας κ.ά).

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...