Προς το περιεχόμενο

Η Michelin παρουσίασε το λάστιχο του μέλλοντος Vision, που είναι 3D-printed


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το νέο concept της Michelin με την ονομασία Vision μας δείχνει πως ενδεχομένως θα είναι ελαστικά των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Η μπλε χρώματος δομή που μοιάζει με τρισδιάστατο ιστό αράχνης, δεν μοιάζει με τα σημερινά τυπικά μαύρα ελαστικά παρά μόνο στο… σχήμα, ενώ είναι εξίσου ανθεκτικό. Επίσης διαθέτει και ορισμένα μοναδικά όσο και προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά. Αν και για τη κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί οι βασικές αρχές που χρησιμοποιούνται και στη κατασκευή των σημερινών ελαστικών, η Michelin έχει βασιστεί και σε ορισμένες αφηρημένες ιδέες, σε μία προσπάθεια να μας επιτρέψει να ρίξουμε μια ματιά στα μελλοντικά σχέδια της πάνω σε αυτό που ονομάζουμε “βιώσιμη κινητικότητα” (η βιώσιμη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον με τη βιωσιμότητα να έχει τρεις βασικές συνιστώσες, την περιβαλλοντική, την κοινωνική και την οικονομική).

 

Το Vision δεν είναι το πρωτότυπο ενός ελαστικού ή ενός τροχού που πρόκειται να εισέλθει στη παραγωγή σύντομα, αλλά αποτελεί μία επίδειξη των χαρακτηριστικών που ενδεχομένως θα διαθέτουν τα καταναλωτικά ελαστικά των οχημάτων του μέλλοντος. Το Vision είναι τόσο ο τροχός όσο και το ίδιο το ελαστικό, δίχως όμως να είναι φουσκωμένο με αέρα.

 

Η μηχανική δομή του είναι ιδιαίτερα ανθεκτική ώστε να μπορεί να αντέξει στο βάρος του οχήματος αλλά και αρκετά ελαστική ώστε να απορροφά κραδασμούς και να αντέχει σε πιέσεις. Δίχως να έχει αέρα, το ελαστικό δεν είναι πλέον επιρρεπές σε ζητήματα που ενδεχομένως να εγκυμονούν κινδύνους, όπως στη περίπτωση ενός ελαστικού με χαμηλή πίεση, ενός σκασμένου ελαστικού κ.ά.

 

Το ελαστικό κατασκευάστηκε από οργανικά, ανακυκλώσιμα υλικά, με τη ρητίνη να έχει κατασκευαστή από φλούδα πορτοκαλιού και όχι από πετρέλαιο. Χάρη επίσης στους ενσωματωμένους αισθητήρες, το ελαστικό μπορεί να προσφέρει στον οδηγό διάφορες διαγνωστικές πληροφορίες και δεδομένα. “Η εμφάνιση του Vision έχει στόχο να είναι ελκυστική, και θεωρούμε ότι είναι τόσο όμορφο όσο και η φύση από την οποία είναι εμπνευσμένη” δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος R&D της εταιρείας, Terry Gettys. Πότε θα δούμε κάτι παρόμοιο στη παραγωγή; Σε πέντε με δέκα περίπου χρόνια.

 

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Ωραια τα consept αλλα ακομα περιμενω τον τρελο εκεινο τροχο που ειχε μονο πελμα και ηταν ελαστικο εσωτερικα για να μη χαλαει ποτε.

Επισης περιμενω ακομα το ελαστικο που φορτιζε τις μπατατιες στα ηλεκτρικα οχηματα μετατρεποντας τη θερμοτητα κλπ σε ηλεκτρικη ενεργεια.

Τι να λεμε για 3d printed τωρα...

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει είναι οτι τα πράγματα αλλάζουν όταν σταματάν να πωλούν πια.. Σιγά σιγά ολα στον καιρό τους θα γίνουν. Δεν ειναι χαζές οι εταιρίες, έχουν σκεφθεί από τώρα έως 10 χρόνια μπροστά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το ίδιο το προϊόν δεν έχω να πω κάτι. Το βίντεο δεν μου άρεσε καθόλου, πολύ φουτουριστικό, δεν μου αρέσει το μέλλον αν θα έχει αυτή την εμφάνιση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι πολλά τα λεφτα ... στην βιομηχανία των ελαστικών! Σε καμία 50ρια χρόνια ίσως

Οταν τα "οχήματα-αεροπλάνα" δεν θα τα χρειάζονται καν !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ αισιοδοξο concept για το μελλον,δεντρα δεν ,και η γη εχει πλημυρισει... whatever

για τα λαστιχα πιστευω οτι ανετα μπορουν να βγαλουν ειδος που να αντεχει 5+χρονια αλλα μετα πως θα βγαζουν τα κερδη τους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.youtube.com/watch?v=vYy2wI1G9vE

 

 

Κι' αυτα ωραια ειναι αλλα μονο λογια. Στην πραξη γινεται?

 

 

Το ένα λάστιχο στο βίντεο, είναι ιδανικό για αμάξι σε μέγεθος του Tumbler

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...