Προς το περιεχόμενο

Ιστοσελίδα με τεστ για ECDL


ANGELO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια διορθωσούλα: η ιστοσελίδα http://users.chal.sch.gr/misailidis/ αναφέρεται στην πιστοποίηση των εκπαιδευτικών στις νέες τεχνολογίες και όχι στο ECDL. Απολύτως καμία σχέση, γι' αυτό και σας φάνηκαν εύκολες (η "παρακολούθηση" ήταν 48 ώρες για όλες τις ενότητες μαζί).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Theodore Tsi, i basi gia to kathe mathima einai 75% kai einai gyro stis 35 erotiseis... to se poses mporeis na kaneis lathos eksartatai.. den bathmologounte oles to idio... i eksetasi einai 50 lepta kai dineis se oti windows kai office theleis... ellinika, agglika, 98, 2000, xp ktl.. ;)

tora an anagnorizetai ena ecdl pou apoktithike stin agglia den to gnorizo 100% alla pisteuo pos nai.. par¨ol´auta tha rotiso kai tha sou po... :)

 

sorry pou argisa na sou apantiso.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι περισσότεροι διαγωνισμοί αναφέρουν μέσα πιστοποίηση στα Ελληνικά, οπότε το Αγγλικό δεν θα σου το αναγνωρίσουν...

Οπουδήποτε αλλού πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα με την αναγνωρίση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Επειδή κάποιος φίλος ανέφερε ότι ο ΑΣΕΠ καταργείται από 2005, ας πω κι εγώ ότι αν δεν έχουμε καμία ιδέα για ποια πράγματα μιλάμε ας κάνουμε και καμία διασταύρωση.

 

Το ΑΣΕΠ (ευτυχώς) δεν καταργείται και καλό είναι και να μάθουμε τι είναι το ΑΣΕΠ πριν το καταργήσουμε και επίσης, να του έχουμε κι εμπιστοσύνη μια και είναι από τις λίγες ανεξάρτητες αρχές στην Ελλάδα που ίσως αξίζει εμπιστοσύνης.

 

Από εκεί και πέρα, αυτό που αλλάζει από το 2005 είναι ο τρόπος πιστοποίησης της γνώσης χρήσης Η/Υ. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, στις προκηρύξεις του Δημοσίου, όπου ζητείται γνώση χρήσης Η/Υ, αυτή πιστοποιείται με μια απλή υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου ότι γνωρίζει χρήση Η/Υ σε βασικό επίπεδο, κι εκεί τελειώνουμε.

 

Σύμφωνα όμως με νέο προεδρικό διάταγμα, από 1/1/2005 θα πρέπει ο υποψήφιος να κατέχει κάποιο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος. Μερικοί νομίζουν ότι αυτό είναι το ECDL ή το MOS ή όποιο άλλο. Εδώ πρέπει να μάθουμε ότι κανένα από αυτά δεν είναι αναγνωρισμένο από το κράτος και πιθανότατα αυτό που θα γίνει είναι να καθιερωθεί ένα κρατικό πιστοποιητικό για τη χρήση Η/Υ, στα πρότυπα του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει ως την 1/1/2005, το πιο πιθανό είναι να υπάρξει παράταση της ισχύουσας διαδικασίας, δηλαδή της υπεύθυνης δήλωσης.

 

Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τους εμπόρους ελπίδας να "πουλάνε" στην ουσία τέτοια πτυχία, ECDL ή όπως αλλιώς λέγονται, με το σκεπτικό ότι θα χρειάζονται στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Όχι όχι όχι. Κανένα από αυτά τα πιστοποιητικά δεν είναι ακόμη αναγνωρισμένο και ελπίζω να μην αναγνωριστεί κανένα, για να μην περάσουν τα νταβατζιλίκια όσων τα εκδίδουν, που προσπαθούν να δημιουργήσουν de facto καταστάσεις και τετελεσμένα.

 

Αν θέλετε διαβάσετε και σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος.

 

http://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=159

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Apadhsh apo thn istioselida ths ecdl hellas

 

6/10/2005

Ίδρυμα ECDL: Η ECDL Ελλάς Αποκλειστικός Συνεργάτης σε Ελλάδα, Αλβανία, ΠΓΔΜ

 

Το Ίδρυμα ECDL (European Computer Driving Licence Foundation) ανακοινώνει ότι από 1ης Οκτωβρίου 2005 και σύμφωνα με τη σχετική Σύμβαση, που έχει ήδη υπογραφεί, η ECDL Ελλάς είναι ο νέος, άμεσος και αποκλειστικός Δικαιούχος (Licensee) του European Computer Driving Licence σε Ελλάδα, Αλβανία και Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

 

Ο CEO του Ιδρύματος ECDL, κ. David Carpenter, δήλωσε ότι «Η ECDL Ελλάς έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι είναι ένας άριστος Εθνικός Διαχειριστής (National Operator) σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο και έχει υλοποιήσει το Πρόγραμμα ECDL με εξαιρετικό επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα κατά τα τελευταία 5 χρόνια. Ευελπιστούμε ότι εξίσου επιτυχημένη θα είναι και η πορεία της τα επόμενα χρόνια».

 

Το ECDL είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης γνώσης Πληροφορικής και δεξιοτήτων στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, σε εισαγωγικό, βασικό, προχωρημένο και εξειδικευμένο επίπεδο. Αναπτύσσεται και προάγεται από το Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation, http://www.ecdl.com), ένα διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, που ιδρύθηκε από το Συμβούλιο των Ενώσεων Επιστημόνων Πληροφορικής της Ευρώπης CEPIS. Έχοντας παρουσία σε 140 χώρες, με ένα παγκόσμιο δίκτυο που διαθέτει 16.000 Εξεταστικά Κέντρα και 5.200.000 υποψηφίους μέχρι σήμερα, αναγνωρίζεται ως το διεθνώς αποδεκτό μέτρο σύγκρισης και απόδειξης για τις δεξιότητες Η/Υ. Επίσης, έχει υιοθετηθεί από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα και τον εκπαιδευτικό τομέα. Στη χώρα μας η ECDL Ελλάς (http://www.ecdl.gr) είναι ο αποκλειστικός Δικαιούχος του Προγράμματος. Στα 5 χρόνια της επιτυχημένης πορείας του Προγράμματος στην Ελλάδα έχει παρουσία σε 195 πόλεις, σε κάθε νομό της χώρας, ενώ αριθμεί 1.075 Εξεταστικά Κέντρα και 190.000 υποψηφίους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...
  • 8 μήνες μετά...
  • 4 χρόνια αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Για εκμάθηση και πιστοποίηση ECDL μπορείς να δεις στο http://www.sbs-studies.com/index.php?option=com_tienda&view=products&task=view&id=3&filter_category=3&Itemid=29 . Πολύ καλό και συνεχώς αναπτυσόμενο site!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...