Προς το περιεχόμενο

Συμβουλες για αγορά ηλ/ακουστικής κιθάρας.


inout

Προτεινόμενες αναρτήσεις

η καλύτερη λύση για ηλεκτρακουστική κιθάρα σε αυτά τα λεφτά είναι Godin ή Seagull . Και οι δύο είναι χειροποίητες στον Καναδά με φοβερά ξύλα και ακόμα καλύτερα ηλκετρονικά (προενίσχυση σε τάξη Α κλπ κλπ). Έχω μία Seagull εδώ και 6 χρόνια και είναι ότι καλύτερο έχω βρεί σε αυτή την κατηγορία( http://www.seagullguitars.com/products6%2Bcwcedargt.htm )...

Αν τώρα μπορέσεις να δώσεις κάτι παραπάνω δες για καμμία Taylor. Οι Fender-Epiphone κλπ χαμηλής τιμής είναι φτιαγμένες στην Κίνα με απαράδεκτα ξύλα...

Καλό θα είναι φυσικά να πάς να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις...

 

αυτό είναι το site του κατασκευαστή των Godin και Seagull...

http://www.lasido.com/

 

και αυτός ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Seagull

Greece

Stelios Trimis & Co., Ltd

1A Harilaou, Tripouki Street

10678, Athens

Greece

Tél: 3013830816

Fax: 3016450302

 

και αυτός ο αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Godin

Greece

Logothetis Music

Harilau Tripuki & Methonis 23

10681 Athens

Greece

Tél: 3013820840

Fax: 3013820615

E-mail: [email protected]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 11 μήνες μετά...
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

xethavw auto to thema giati ithela na rotisw , mporw na vrw se kapio site digmata apo ihous ilektrikis kai iektro-akoustikis kitharas, gia na katalavw tin diafora ston iho?

 

endiaferome na xekinisw mathimata kai psahnw gia agora kitharas ilektrikis kai iektro-akoustikis!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχει νόημα αυτό που λές*, το θέμα είναι να παίξεις εσύ ο ίδιος με την κιθάρα και με λίγο (εως αρκετά) εξασκημένο αυτί να καταλάβεις τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητες του κάθε οργάνου. Και εκτός αυτού πρέπει να την πιάσεις στα χέρια σου για να διαπιστώσεις ποιά σου "κάθεται καλύτερα" στα χέρια, με ποιά παίζεις πιο εύκολα.

 

*Για να καταλάβεις ο ήχος που βγαίνει τελικά είναι ενας συνδυασμός του ήχου που έχει η κιθάρα από κατασκευής της (της χροιάς της δλδ), και της χαρακτηριστικής χροιάς του εκάστοτε ενισχυτή. Ιδια κιθάρα ακούγεται διαφορετικά σε άλλο ενισχυτή. Ακόμα και διαφορετικά όργανα του ίδιου μοντέλου (πχ 2-3 κιθάρες όλες Gibson Les Paul) να δοκιμάσεις σε έναν ενισχυτή έχουν (ελλάχιστες μεν αλλά έχουν) διαφορές μεταξύ τους. Και όλα αυτά εννοείται με καθαρό εντελώς ήχο, χωρίς να έχεις βάλει κανένα distortion, ή άλλο εφέ. Με εφέ ο ήχος ξεφεύγει εντελώς.

 

Οπότε το θέμα τελικά για την επιλογή κιθάρας είναι τι μουσική σου αρέσει και θες να παίζεις, βλέπε και προηγούμενα posts. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

epeidi den ta ehw xekatharisei entelos mesa sto mialo mou... mia ilektriki kithara mporei na pexei mono agria komatia? (diladi metal, rockies klp?) i ola ta idi? giati den me endiaferei na mathw na pezw ola ta idi...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καμιά προτίμηση σε μάρκα? Κάτι που πρέπει να προσέξω πριν αγοράσω?

 

Από τα λίγα που πρόλαβα να διαβάσω, έμαθα οτι οι κιθάρες έχουν μαγνήτες άλλες μονούς αλες διπλούς κλπ… τι είναι καλύτερο? Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος φίλος σε τι διαφέρουν , τι κάνουν κλπ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχήν μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις?

 

Τι μουσική σου αρέσει να ακούς και σε τι στυλ θες να παίξεις?

 

Γενικά μονός μαγνήτης = πιο κρυστάλινος ήχος, σαν τα καθαρά των Pink Floyd για να καταλάβεις, ή χαλαρό distortion (hard rock μέχρι και grunge φάση) ενώ διπλός μαγνήτης = πιο γεμάτος και "άγριος" ήχος (Zeppelin, μέταλ, και πιο πέρα). Πολύ χοντρικά όλα αυτά έτσι? Με ένα ακριβό πολυεφέ κάνεις παπάδες, βγάζεις ότι ήχο θες.

 

Δες και προηγούμενο post μου που τα γράφω αναλυτικότερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μονός ¨σκάει". Δηλαδή με το που χτυπίσεις την χορδή και αν έχεις τον ενισχυτή δυνατά, θα σου έρθει μία σφαλιάρα. Αμέσως μετά ο ήχος θα πέσει από πλευράς έντασης. Για να καταλάβεις τον ήχο σκέψου red hot chili peppers (purple stain, under the bridge, can't stop) ή jimi hendrix. Ο ήχος είναι κρουστικός.

Ο διπλός έχει πιο συμπιεσμένο ήχο με μεγαλύτερη διάρκεια και επειδή έχει δύο πηνία είναι εν γένει πιο δυνατός. Ένα συν είναι ότι δεν κάνει θόρυβο όταν δεν χτυπάς τις χορδές αν και πλέον υπάρχουν και μονοί με αυτή τη δυνατότητα.Για να καταλάβεις τον ήχο σκέψου slash (sweet child),το 99% των jazz κιθαριστών που θέλουν συμπαγή ήχο, γκάρι μούρ (στιλ γκατ δε μπλούζ), σαντάνα (όλα).

Επίσης να σου πώ ότι πολοί διπλοί μαγνήτες "σπλιτάρουν" δηλαδή με έναν διακόπτη χρησιμοποιούν μόνο το ένα πηνίο και είναι σαν να παίζεις με μονό. Θα σου πρότεινα για αρχή μια τέτοια λύση για να δεις τι σου αρέσει. Κακά τα ψέμματα μέσα σε 5 λεπτά σε ένα μαγαζί δεν καταλαβαίνεις τί σου αρέσει. Πάρε για αρχή μια κιθάρα που να είναι λίγο απ'όλα και μετά όταν κατασταλάξεις σκάς τα χοντρά λεφτά για αυτό που ξέρεις ότι σου αρέσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

opote kaliteri epilogi ine na dialexw mia kithara me 2 monous kai enan diplo magniti? gia kithara mporw na diathesw mehri 300 euro...

 

ehw vrei aytes pou mou aresoun :

 

FENDER SQUIER

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1106&products_id=1281

 

EPIPHONE G-310

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1106&products_id=2306

 

kai IBANEZ GSA 60

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1106&products_id=1307

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά, τι θες να παίζεις? Αν δεν θες metalιές, μην σκεφτείς καν ESP/LTD.

Για ελαφρά πράγματα ξέρω για Fender και LesPaul, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν και καλύτερες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...