Προς το περιεχόμενο

livewire

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    404
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με livewire

  • Ημερομηνία γέννησης 23/04/1980

ΑΛΛΑ

  • Τοποθεσία
    3rd stone from the sun
  • Απασχόληση
    καβατζόπουστα

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

livewire's Achievements

Proficient

Proficient (10/15)

  • Πρώτο Μήνυμα
  • Collaborator
  • 5 χρόνια Insomniac
  • 1 χρόνο Insomniac
  • Ένα Μήνα Μετά

Πρόσφατες Διακρίσεις

99

Φήμη

  1. livewire

    Smartphone μέχρι 350€

    Δε μπορώ να πω πολλά σε σχέση με τα υπόλοιπα, αλλά έχω το Edge 40 εδώ και μία βδομάδα και δηλώνω ενθουσιασμένος. Ειδικά το Nord 3, δεν το έπιασα καν στα χέρια μου. Δε το βρήκα κάπου να το ψιλαφίσω, δυστυχώς. Τα άλλα δύο είχαν σαφώς υποδεέστερη αίσθηση στο χέρι. To Edge 40 είναι κόσμημα. Τρομερή οθόνη, πολύ γρήγορο στις αποκρίσεις του και την εναλλαγή εφαρμογών. Η κύρια κάμερα σε φώτο και βίντεο μου φαίνεται παραπάνω από καλή και ήταν το βασικό μου ζητούμενο από αυτή την αγορά. Στο τέλος αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε Poco F5, Xiaomi 13 Lite και το Edge. Το πήρα από Κώτσο με 400. Τα 50€ παραπάνω του 1+ Nord 3 από σκρουτζομάγαζο με μέτριες κριτικές, για κινητό που δεν κατάφερα να πιάσω στα χέρια μου, τα τσιγκουνεύτηκα, ομολογώ. Δεν ήθελα να περάσω και το ψυχολογικό όριο των 400€ για κινητό, εδώ που τα λέμε.
  2. Δεν απαντάω συγκεκριμένα για να διαφωνήσω σε αυτό το ποστ, αλλά να προσθέσω μία άποψη για το Blair Witch Project, γιατί είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ταινίας. Μοναδική στα χρονικά, θα έλεγα. Πρέπει να ζει κάποιος σε βουνό χωρίς ίντερνετ, για να δει την ταινία αυτή σήμερα και να την κρίνει αντικειμενικά. Καλώς ή κακώς, με το ντόρο που έγινε τότε και με τις διάφορες κουβέντες που γίνονται κατά καιρούς, όλοι είναι υποψιασμένοι για το τι θα δουν και η μαγεία έχει πλέον χαθεί, με τόσο σπόιλερ που έχει φάει η ταινία. Αυτό δε σημαίνει τίποτα. Είναι ταινία σταθμός για το σινεμά και, εντελώς προσωπικά, την κατατάσσω στην κορυφή των θρίλερς που έχω δει, διαχρονικά. Ήμουν βέβαια τυχερός και την είδα στο σινεμά από τους πρώτους. Το περίφημο μάρκετινγκ που λέτε, μπορεί να έφερε παραπάνω εισιτήρια στις αίθουσες, άρα πέτυχε το σκοπό του, αλλά στην ουσία έκανε κακό στην υστεροφημία της ταινίας, γιατί πολύς κόσμος ένιωσε ότι εξαπατήθηκε. Οι περισσότεροι μάλιστα έβγαιναν εξοργισμένοι και για πολύ καιρό γίνονταν ομηρικοί καυγάδες για το αν άξιζε τελικά ή όχι. Το θέμα είναι ότι η ταινία πέτυχε απόλυτα να αποτυπώσει το μυστήριο που περιμένει κανείς από ένα ντοκουμέντο με τη λογική του "found footage", και ο διαρκής υπαινικτικός τρόμος με την κλιμάκωση που πέτυχαν είναι άνευ προηγουμένου (και άνευ επομένου, θα έλεγα). Η σύγκριση με κορυφαία, πλην συμβατικά, θρίλερ του παρελθόντος δεν είναι και τόσο διαφωτιστική, ενώ η σύγκριση με οτιδήποτε αντίστοιχο/παρόμοιο ακολούθησε είναι αστεία, διότι το BWP είναι ο μπαμπάς τους.
  3. Το μηχανάκι το παρέχει η επιχείρηση ή πρέπει να έχουμε δικό μας?
  4. Μπήκα φορτσάτος να δώσω τα εύσημα για την αναφορά στο διαμαντάκι του '73 με το Ρόμπερτ Ντυβάλ!!! Λάθος πόρτα...
  5. Μάλλον η λίστα με την οποία ταυτίζομαι περισσότερο! Κρατάω τα: DEUS EX SYSTEM SHOCK 2 MIGHT & MAGIC VI και προσθέτω: MORROWIND ZELDA: A LINK TO THE PAST (SNES) (real)MYST GOTHIC II THIEF I & II Συμπληρώνω 10άδα γιατί μπορώ και γιατί έχω τα απαιτούμενα ένσημα στο κουρμπέτι: BG2: SHADOWS OF AMN WIZARDRY 8
  6. Ρε παιδιά, συγνώμη αλλά θα σκάσω! Το Ancestors - Humankind Origin είναι στα 15,99€, χωρίς το κουπόνι και ακόμα να αναφερθεί ως η ευκαιρία του 21ου αιώνα Το έχω ήδη πάρει εδώ και καιρό αλλά το έχω παίξει ελάχιστα λόγω ανύπαρκτου ελεύθερου χρόνου, οπότε δεν έχω πλήρη εικόνα. Γι'αυτό και δεν έχω μπει στον κόπο να ανοίξω εγώ ένα νέο νήμα στα PC Games, που επίσης δεν υπάρχει απ'ότι ξέρω!!! Από διάφορα reviews καταλαβαίνω ότι έχει θεματάκια επαναληψιμότητας, αλλά αυτό που είδα εγώ στις πρώτες 2-3 ώρες, είναι ό,τι πιο επαναστατικό, εχω δει, σε σύλληψη, από την εποχή του Spore. Κάντε ένα κόπο και δείτε το, στηρίξτε το, μπας και πάρει κάποια στιγμή το μήνυμα η gaming ζαμπονοβιομηχανία.
  7. Πήγαινε σε ένα κατάστημα που λειτουργεί και ως καφεκοπτείο (πχ Κόφη άηλαντ) και ζήτα μία μικρή ποσότητα, πχ 100γρ αλεσμένο καφέ για φίλτρο και διευκρίνισέ τους ότι έχεις AEROPRESS συσκευή. Πάρε μία ανάλογη ποσότητα ή λίγο παραπάνω από τον ίδιο καφέ, αλλά σε κόκκους. Δούλεψε τον αλεσμένο καφέ λίγο, ώστε να βρεις τη συνταγή που σου βγάζει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε ρόφημα και κατόπιν, πειραματίσου με τους κόκκους και τη ρύθμιση του μύλου, ώστε να πετύχεις μία άλεση σχετικά κοντά* στον έτοιμο καφέ που πήρες. Ψηλαφώντας τον έτοιμο τριμμένο καφέ και αυτόν που άλεσες εσύ, μπορείς να καταλάβεις αν το κόψιμό τους είναι παρόμοιο. Θέλει λίγη εξάσκηση, αλλά είναι εύκολο τελικά. Το καλό εδώ είναι ότι στην περίπτωση του καφέ φίλτρου, μια μικρή απόκλιση στην άλεση συγχωρείται, γιατί πρόκειται για σχετικά χοντροκομμένο καφέ. Δηλαδή, δεν θα σου "μπουκώσει" το φίλτρο αν έχεις αλέσει τον καφέ πιο ψιλά από ό,τι πρέπει. Θα πρέπει βέβαια και η ροή του καφέ που τρέχει στο ποτήρι, να είναι παρόμοια και στις δύο περιπτώσεις(του έτοιμου αλεσμένου καφέ και του δικού σου κοψίματος). Έχε υπ'όψην, βέβαια, ότι ακόμα και μία απόκλιση στην άλεση του καφέ με το δικό σου μύλο, σε σχέση με αυτόν που σου έδωσαν στο καφεκοπτείο, μπορεί να σου δώσει και καλύτερο αποτέλεσμα, με βάση το γούστο σου. Μόλις του πάρεις τον αέρα, μπορείς να δοκιμάσεις και πιο εκλεπτυσμένους καφέδες, χαρμάνια και ποικιλίες, από εταιρίες που φρεσκοψήνουν συνέχεια παρτίδες καφέ και δεν έχουν καμία σχέση με τα εμπορικά λεφτόβερς. Συσκευασίες των 250 γραμμαρίων είναι η πιο συνηθισμένη εκδοχή για οικιακή χρήση.
  8. Αυτό είναι η βασική αρχή για ένα αξιοπρεπές ρόφημα στο σπίτι. Οι φίλοι που το σκέφτονται ή ξεκινάνε την αναζήτησή τους τώρα, πρέπει να δουν και το μεσομακροπρόθεσμο του πράγματος. Μια μηχανή όπως αυτές που αναφέρθηκαν στην παράθεση συνεχίζουν να έχουν αξία μεταπώλησης αρκετά χρόνια μετά την αγορά τους, με μία σχετική τακτική συντήρηση, πάντα. Οι μηχανές των 100€ είναι παλιοσίδερα (παλιοπλαστικά, βασικά) ήδη από την πρώτη μέρα χρήσης. 'Εχοντας πολλά χρόνια εμπειρίας με Gaggia Classic+σοβαρό μύλο άλεσης, πρόσφατα ήρθα σε επαφή με μία Illy Francis και ό,τι αυτό συνεπάγεται με κάψουλες, κλπ. Πέρα από τον αισχρό περιορισμό στην γκάμα των κάψουλων που μπορεί να πάρει η κάθε καψουλομηχανή (πχ, η Ίλλυ παίρνει μόνο κάψουλες Ίλλυ, ροφλ), το κόστος για ένα διπλό εσπρέσο ή φρέντο εσπρέσο με κάψουλες είναι ακριβώς διπλάσιο από ένα αντίστοιχο καφεδάκι με specialty φρεσκοψημένο καφέ, αλεσμένο δευτερόλεπτα πριν την εκχύλιση Για να μην τα πολυλογούμε, η οικονομικότερη λύση σε πραγματικές συνθήκες είναι η αγορά μιας Classic και ενός καλού χειροκίνητου μύλου (Porlex mini, η Classic των χειροκίνητων μύλων) σε πρώτη φάση, η οποία θα είναι και το μεταβατικό στάδιο όπου θα εξερευνήσει κάποιος τις δυνατότητες του εξοπλισμού του και θα έχει την άνεση χρόνου για προσεκτική έρευνα αγοράς αυτόματου μύλου άλεσης που θα λύσει σχεδόν* οριστικά το ζήτημα "καφές στο σπίτι". * Το "σχεδόν" αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ταβάνι στο κόστος αγοράς εξοπλισμού και κακά τα ψέματα, αν σου μπει το μικρόβιο, πίνοντας καλό καφέ ανοίγει η όρεξη
  9. Bad Lieutenant, Ms. 45, King of New York, The Funeral είναι, κατά σειρά, από αριστούργημα(τα) έως essential viewing περιπτώσεις. Μου θυμίζει αρκετά την περίπτωση του Αρτζέντο. Ενώ έχει φοβερές ιδέες και κάνει μπαμ ότι το ξέρει το αντικείμενο, υπάρχουν εδώ και κει στιγμές τόσο οφφ, που δεν ξέρεις αν είναι συνειδητές b-movie πινελιές, προχειρότητα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
  10. Εθνική τραπεζα μπηκαν.
  11. Μέχρι στιγμής, τίποτα. Καμία αναφορά στο(α) φόρουμ και σε όλα τα ειδησεογραφικά sites, εν τω μεταξύ.
  12. Το σπίτι το αφήνεις σε καλή κατάσταση? Αν ναι, έχεις με το μέρος σου περισσότερες πιθανότητες να συμψηφιστούν οι εγγυήσεις με τα χρωστούμεννα, οπότε βγάλε μερικές φωτογραφίες στις οποίες να φαίνεται με κάποιο τρόπο η ημερομηνία (όσο πιο κοντά στην ημερομηνία αποχώρησής σου). Το ότι πλήρωνες συνήθως κασέρι ήταν λάθος, εκτός κι αν σου έδινε χειρόγραφη απόδειξη είσπραξης. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προγραμματίσεις να του δώσεις ό,τι ποσό μπορείς το συντομότερο (έστω και έναντι και οπωσδήποτε μέσω τραπέζης) και αν μπορείς να βάλεις ένα πλάνο αποπληρωμής των οφειλομένων, έστω μεσομακροπρόθεσμο, το οποίο να θεωρείς εσύ ότι μπορείς να το εξυπηρετήσεις και αυτό (μαζί με τις φωτογραφίες που λέμε παραπάνω) να του το διαβιβάσεις με ένα email ιδανικά ή κάποιο άλλο γραπτό τρόπο, με όσο πιο κόσμιο και ειλικρινή τρόπο μπορείς. Χωρίς να είμαι δικηγόρος, το εξώδικο είναι όπως είπαν μία μορφή πίεσης και πριν προχωρήσει δικαστικά (που αν το χειριστείς σωστά, δεν θα συμβεί) ενδεχομένως να βγάλει και μία διαταγή πληρωμής, ώστε να αποφύγει να φορολογηθεί για τα οφειλόμενα, μέχρι να τα εισπράξει. Ξανατονίζω, δεν είμαι δικηγόρος και καλό είναι να ζητήσεις μία γνώμη από έναν τέτοιο. Θα έλεγα είναι απαραίτητο, αλλά λες ότι είσαι ρέστος. Τόνισέ το αυτό, όταν έρθεις σε επαφή με κάποιον επαγγελματία.
  13. livewire

    Louie (Louis CK)

    Από τις 3 κορυφαίες σειρές που έχω δει ποτέ, το Louie είναι, ίσως, το μοναδικό από το οποίο δεν έχω το παραμικρό παράπονο*. Δε θα άλλαζα τίποτα. Το πιο εντυπωσιακό δε, στοιχείο του, είναι ότι αυτό το αψεγάδιαστο ταξίδι των τεσσάρων σεζόν είναι ουσιαστικά η δουλειά ενός και μόνο ανθρώπου. Ο τύπος παίζει εκπληκτικά (τον εαυτό του), γράφει και σκηνοθετεί με αφοπλιστική μαεστρία, έως και διαλέγει το ιδανικό σάουντρακ για μία από τις πιο ερωτεύσιμες απεικονίσεις της Νέας Υόρκης(τηλεοπτικής ή κινηματογραφικής) που μπορώ να ανακαλέσω. Να μην πιάσουμε τα επιμέρους στοιχεία: ακόμα και οι συχνές στιγμές αμηχανίας είναι απολαυστικές. Επειδή δεν είναι pop τηλεόραση, θεωρώ ότι μπορεί να ξενίσει κάποιον που δεν έχει "γράψει" κάποια κρίσιμα χιλιόμετρα εποικοδομητικού τηλεοπτικού χρόνου. Αν δεν σας κάνει κλικ αμέσως, δοκιμάστε αργότερα. Αφήστε το να αναπνεύσει. Θα σας αποζημιώσει. Να σημειωθεί ότι δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στο stand up comedy, ούτε και έχω εντρυφήσει στην υπόλοιπη δουλειά του Louis CK. Αλλά στο Louie, ο τύπος τα έκανε όλα άψογα. (*) Από το Treme θα ήθελα λίγο πιο μικρά επεισόδια, καθώς κάποια subplot ήταν φλύαρα και από το Carnivale θα ήθελα να είχε καναδυό σεζόν ακόμα, να προλάβουμε να το χορτάσουμε.
  14. Πολλά σημεία της υπόθεσης με παραξενεύουν, γι'αυτό και ψάχνω να βρω τρόπο να το διασταυρώσω. Το προιόν είναι κάτι μπορεί να αφορά συλλέκτες, αλλά πράγματι, δεν είναι και τοσο δύσκολο να το βρεις πιο κοντά από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Απλά, επειδή δεν ασχολούμαι καθόλου με το σπορ της online αγοραπωλησίας, ειπα μήπως έχω χάσει επεισόδια στον τρόπο που γίνονται αυτές οι δουλειές. Anyway, όταν βρεθώ σε πισί το βράδυ, θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτό απο τα email.
  • Δημιουργία νέου...