Προς το περιεχόμενο

micos000

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    26.587
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    1

Σχετικά με micos000

  • Ημερομηνία γέννησης 08/10/1968

Πληροφορίες προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

39.261 προβολές προφίλ

micos000's Achievements

  1. Εννοείς ότι κατεβάζεις υπότιτλους για τις ταινίες αυτές και δεν "πατάνε", σωστά; Είναι λογικό να μην πατάνε στην περίπτωση σου γιατί όταν κάνεις μετατροπή από vhs δεν μπορούν να ξεκινάνε οι υπότιτλοι στον ίδιο χρόνο με αυτούς από dvd. Επίσης είναι και το θέμα των fps των ταινιών καθώς Στην Ελλάδα δουλεύουμε σε 25fps (στα vhs rips μπορεί να είναι και 50fps interlaced) ενώ τα Αμερικάνικα rips είναι στα 30 fps και τα κινηματογραφικά rips στα 24fps. Οπότε για αρχή θα πρέπει να έχεις τους υπότιτλους για την ταινία στα 25fps και μετά να ρυθμίσεις την καθυστέρηση ώστε να ξεκινάνε οι υπότιτλοι στο σωστό σημείο. Αυτό θέλει λίγο δουλίτσα και πειραματισμούς μέχρι να το πετύχεις. Για αρχή θα πρέπει να δεις αν οι υπότιτλοι έχουν την ίδια καθυστέρηση σε όλη την διάρκεια της ταινίας. Βάλε την ταινία και τους υπότιτλους να παίξουν στο mpc-hc και με τα πλήκτρα F1 και F2 (-500ms και +500ms) προσπάθησε να βάλεις τους υπότιτλους να ξεκινάνε με τον πρώτο διάλογο. Μετά έλεγξε αν είναι εντάξει σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Αν σου φεύγουν όλο και περισσότερο όσο περνάει ο χρόνος τότε είσαι σε λάθος fps και θα πρέπει να αλλάξεις τον χρονισμό στους υπότιτλους . Αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι καθώς πρέπει να ξέρεις για ποια έκδοση είναι συγχρονισμένος ο υπότιτλος (23.976, 24, 29.97, 30 κτλ) και στο subtitle edit (δωρεάν) να επιλέξεις αλλαγή fps από ... (???) σε 25fps (αυτό φαντάζομαι θα είναι στις ταινίες σου, έλεγξε το όμως στο mpc μενού Αρχείο->Ιδιότητες->καρτέλα Πληροφορίες).
  2. Εντάξει, είναι πολύ αρχαιολογία ο encoder. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορέσει κάποιο άλλο πρόγραμμα να "δει" την συσκευή για να κάνει καταγραφή. Δεν χάνεις όμως και τίποτα να δοκιμάσεις π.χ. με το obs. Εγώ χρησιμοποιώ το avidemux2... ...αλλά αν σου φαίνεται περίεργο δες και το freemake.
  3. Σε τι ανάλυση και τι μορφή τα αποθηκεύει, σε mpeg2, σε avi ή σε κάποια άλλη; Αν έχει dv-avi pal επιλογή βάλε αυτό και μετά κάντο re-encode σε mp4-h264 με κάποιο άλλο πρόγραμμα.
  4. Δείχνει ότι είναι θέμα drivers αφού κατάφερες και το ανέβασες 100Mbps περίπου. Νομίζω πάντως ότι θα μπορέσεις να επιβιώσεις με κατά 60Mpbps μικρότερη ταχύτητα μεταφοράς για το συγκεκριμένο pc.
  5. Καλημέρα. Για αρχή θεωρούμε δεδομένο ότι έχει τσεκάρει το βίντεο ότι παίζει κανονικά στο κινητό και το έχεις μεταφέρει στον δίσκο του υπολογιστή ή τουλάχιστον έχεις βγάλει την κάρτα μνήμης και την έχεις συνδέσει στο pc με αντάπτορα ή σε card reader.. Μετά θα ήθελα ένα media info από το αρχείο. Οπότε κατέβασε το mpc-hc. στήστο, άνοιξε το αρχείο με το mpc και πήγαινε μενού Αρχείο->Ιδιότητες->Καρτέλα "Πληροφορίες", κάνε δεξί κλικ->Επιλογή όλων και ξανά δεξί κλικ->Αντιγραφή. Μετά επικόλληση σε επόμενο μήνυμα να δούμε τα πλήρη στοιχεία του αρχείου.
  6. Οι Samsung δεν είναι android. Έχουν δικό τους λειτουργικό.
  7. Τι σε απασχολεί το πρόγραμμα; Μόνο για το capturing το χρειάζεσαι. Μετά χρησιμοποιείς οποίο πρόγραμμα θέλεις για το editing.
  8. Αν η tv είναι όντως amdroid και όχι απλά smart τότε μπορείς να βάλεις το stremio. Ποια είναι; (δώσε link)
  9. Στο 3ο μηχάνημα με την realtek, ποιο chip φοράει η κάρτα δικτύου; Είναι ενσωματωμένη στην μητρική ή ανεξάρτητη κάρτα (στο 2ο μπορεί να παίζει και κάτι με την μητρική, π.χ. σε ποια pci θύρα είναι κουμπωμένη); Τους drivers τους έστησαν μόνα τους τα windows ή τους έβαλες εσύ (για το 2ο, είναι από τον κατασκευαστή ή από την realtek);
  10. Σε καταλαβαίνω. Ο κουμπάρος μου είναι DJ εκδηλώσεων και παλαιότερα έπαιζε και σε μαγαζιά και ξέρω ότι όταν είναι από πάνω στο laptop δεν είναι εύκολο να παρακολουθεί άλλες διεργασίες. Πάντως, θα μπορούσε να είναι και το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για djing. Ίσως να δημιουργεί κάποιους φάκελους για την λειτουργία του. Αν έβλεπες πότε δημιουργήθηκαν οι φάκελοι μπορεί να καταλάβαινες αν ήταν τις ώρες που δούλευες το πρόγραμμα ή σε κάποια άσχετη στιγμή.
  11. Μια χαρά. Χαίρομαι όταν οι devs υποστηρίζουν και εξελίσσουν τις εφαρμογές τους. Θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε την εφαρμογή σου. Την κατέβασα και έβαλα και 5 αστέρια για να σε στηρίξω.
  12. Κάτι ακόμα που σκέφτηκα είναι να δημιουργήσεις έναν διαφορετικό χρήστη και να δεις αν στο κάνει και εκεί.
  13. Μέσα τι έχουν οι φάκελοι; Αυτοί οι φάκελοι για να δημιουργούνται όταν δεν το παρακολουθείς ίσως να είναι κάτι που τρέχει όταν το pc είναι idle. Δες στο task scheduler μήπως έχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για να κάνει κάτι περίεργο (πάτα το πλήκτρο windows και γράψε "χρονοδιάγραμμα" και επέλεξε το χρονοδιάγραμμα εργασιών)
  14. Μια βασική (για μένα) είναι το ότι έχει και portable έκδοση. Όσο για τις πρακτικές λειτουργίες, είναι πολλές όπως π.χ. η παρακολούθηση της χρήσης του επεξεργαστή, της χρήσης δικτύου και η γενική χρήση του συστήματος από τον χρήστη (user activity), το πολύ όμορφο και πρακτικό hud κάτω δεξιά, η ρύθμιση για συγκεκριμένη ώρα (δεν το προσφέρει η δικιά σου) ή μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (αυτό το προσφέρει), η δυνατότητα εκτέλεσης κάποιου προγράμματος (ή script) και η λήψη screenshot πριν τον τερματισμό, δυνατότητα προστασίας της εφαρμογής με κωδικό, ο τερματισμός απομακρυσμένου υπολογιστή κτλ. Στα συν του δικού σου είναι η απλότητα και το ότι κατεβαίνει από το store οπότε μπορεί να θεωρηθεί πιο ασφαλές και ότι μπορεί να στηθεί και σε S Mode, το οποίο απορώ αν κάποιος το χρησιμοποιεί για παραπάνω από 1 ώρα, όσο δηλαδή θα του πάρει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και να τηλεφωνήσει σε κάποιον φίλο ή να γκουγκάρει πως σκ@τ@ μπορεί να βάλει τον chrome στο νέο του λάπτοπ με προεγκατεστημένα windows 10/11 S (exit S Mode)
  • Δημιουργία νέου...