Προς το περιεχόμενο

hyperspaced

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.110
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    3

Σχετικά με hyperspaced

  • Ημερομηνία γέννησης 21/12/1977

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

hyperspaced's Achievements

  1. Θα ήταν χρήσιμο αν ο χάρτης είχε με διαφορετικό χρώμα τις συνδέσεις που είναι ενεργές.
  2. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει. Το Κράτος έδωσε 120 εκ. στην Aegean από λεφτά που μοίραζε (=τύπωνε) η Ε.Ε. για να στηρίξει επιχειρήσεις. Λεφτά στήριξης πήραν μέχρι και τα κομμωτήρια όπως έγραψε σωστά ένας φίλος πιο πάνω. Δεν βγήκαν από την τσέπη του φορολογούμενου. Στην Aegean το κράτος πήρε warrants σε αντάλλαγμα. Δηλαδή αγόρασε τη μετοχή στα 5 ευρώ και όταν άσκησε το δικαίωμα, την πούλησε στα 11 ευρώ. Η Αegean όχι μόνο σώθηκε αλλά αύξησε και τα κέρδη της σε επίπεδα ρεκόρ. Το λάθος του Κράτους εκ των υστέρων ήταν ότι θα μπορούσε να είχε καθυστερήσει την άσκηση του δικαιώματος των warrants μέχρι το 2026, οπότε και να είχε αποκομίσει μεγαλύτερο όφελος. Αλλά μάλλον είχε τις ορδές των δημοσίων υπαλλήλων να πληρώσει. - Η Ολυμπιακή έφτασε στο χάλι που έφτασε λόγω κακοδιαχείρισης. ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΕΣΑ 350 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. Δεν έκανε ποτέ εξυγίανση (απόλυση προσωπικού, αναδιοργάνωση κλπ.). - Ο ΟΣΕ έμπαινε μέσα 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. - Ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ είναι η κλασσική περίπτωση που πουλάς τα κοσμήματα γιατί είμαστε κράτος-σοβιετία και ταϊζουμε κηφήνες. - Η Pitsos, Λάρκο, Ναυπηγεία κλπ. είναι κλασσικές περιπτώσεις του σοβιετικού τύπου συνδικαλισμού στη χώρα. (για την Πίτσος, που το σχολίασε κάποιος, λόγω απεργιών έφτασε στο σημείο να πουληθεί σε Γερμανούς τη δεκαετία του '70 που τελικά της βγήκε σε καλό γιατί αύξησε κατά πολύ την κερδοφορία της -- η Πίτσος δεν γλίτωσε τον προλετάριο δημάρχο Ελευσίνα όπου μπλόκαρε την απόφαση για δημιουργία καινούργιου εργοστασίου το 2011 -- η αρχή του τέλους)
  3. Δυστυχώς δεν ισχύει ο χάρτης. Είναι καθαρά θεωρητικού επιπέδου για να πανηγυρίζουν κάποιοι υπουργοί. Υπάρχουν περιοχές που δεν έχει καλά-καλά τελειώσει το σκάψιμο και τις δείχνει με κόκκινη τελεία. Μπορείς εύκολα να τις εντοπίσει κανείς αν απλά δει ότι υπάρχουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα χωρίς ούτε 1 σύνδεση (στατιστικά αδύνατον)
  4. Τυπική εφηβική αντίληψη Ελλαδιστάν. Λες να είναι σαδιστές και να επενδύουν ένα σωρό λεφτά στο να εκπαιδεύουν υπαλλήλους και μετά να τους απολύουν; Εντάξει έχεις δίκιο, στην Ελλάδα το κάνουμε καλύτερα.
  5. Μιλάμε για εταιρείες που απολύουν εργαζομένους ώστε να επιβιώσουν. Αν το Twitter δεν απέλυε κόσμο, θα είχε κλείσει μια ώρα αρχύτερα. Τί να κάνουμε, έτσι κάνουν στα σοβαρά κράτη. Δεν είναι σοβιετικιστάν όπως εδώ.
  6. Ξεκάθαρα όχι. Ο κύριος λόγος είναι ότι οι Έλληνες "επιχειρηματίες" είναι εξαιρετικά συντηρητικοί, και παίζουν μόνο στα "σίγουρα", δηλ. περιοχές και με σημαντικό πληθυσμό και με υψηλή αγοραστική δύναμη και μέχρι εκεί. Οι οποίες είναι λογικά ελάχιστες. Περιοχές με μόνο υψηλή αγοραστική δύναμη, όπως π.χ. Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Βάρη , Δροσιά, Εκάλη κλπ είναι εκτός σχεδιασμών.
  7. Και σε ενδεχόμενο πόλεμο της Δύσης με την Κίνα, το αυτοκίνητό σας μετατρέπεται σε τηλεκατευθυνόμενο drone
  8. Αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα για τις μεγάλες εταιρείες στην Αμερική. Και αυτό καλό κάνει, γιατί δεν δημιουργεί εταιρείες-φαντάσματα αλλά εταιρείες που αναδιοργανώνονται, εξελίσσονται, μεγαλώνουν και προσλαμβάνουν εκ νέου εργαζομένους. Απλά εδώ μας κάνει εντύπωση γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα η αντίληψη του πατερούλη (είτε λέγεται Κράτος, είτε Εργοδότης). Να πεθάνει η εταιρεία αρκεί να μην απολυθεί ο υπάλληλος. Τελικά και η εταιρεία πεθαίνει και ο υπάλληλος απολύεται (βλ. Λάρκο, ΟΣΕ, Ολυμπιακή, Πίτσος κλπ..).
  9. Δεν είναι UI only οι ανάγκες μιας Δημόσιας Υπηρεσίας! Αν ήταν θα πήγαιναν σε chromebooks ή tablets. Θέλει σοβαρή υποδομή, security policies, διασύνδεση με άλλα συστήματα και συσκευές, εκτυπώσεις, εφαρμογές κλπ... Και φυσικά η εξοικείωση των χρηστών με το νέο περιβάλλον. Το κόστος των χαμένων ωρών εργασίας είναι πολλαπλάσιο της άδειας χρήσης του λειτουργικού. Εν έτη 2024, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Linux Desktop είναι ακόμα ουραγός (<2%). Είναι έγκλημα από την πλευρά του management μια δημόσια υπηρεσία (με δημόσιους υπάλληλους!) να προσπαθεί να το παίξει πρωτοπόρος.
  10. Θα πληρώσει τα διπλά ο Γερμανός φορολογούμενος!
  11. Σου λέει αφού δεν μπορούμε να προστατεύσουμε την κοπέλα που εκλιπαρούσε για βοήθεια από την αστυνομία μέσα από το αστυνομικό τμήμα, ας κάνουμε καμια έφοδο να βάλουμε κάνα πρόστιμο. Θλιβερή εικόνα Κράτους στο οποίο ο πολίτης καλείται να δείξει εμπιστοσύνη.
  12. Μήπως είσαι υπερβολικά αφελής;
  13. Έχεις ένα αυτοκίνητο 22 ετών που το χρησιμοποιείς καθημερινά και βάζεις >10.000 χιλιόμετρα το χρόνο; Και αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να αγοράσεις καινούργιο ενώ έχεις τα λεφτά; Έχεις σκεφτεί τί θα γίνει αν "χτύπα ξύλο" τρακάρεις; Η διαφορά ενός παλιού με ένα καινούργιο είναι αν θα ζήσεις ή όχι. Αν δεν σε ενδιαφέρει η δική σου ζωή, μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς όσους βάζεις μέσα; (ευτυχώς δεν έχεις παιδιά) Αν θες να το δεις αλλιώς,, έχεις υπολογίσει πόση χαμηλότερη κατανάλωση θα έχεις με το καινούργιο (συν την οδηγική συμπεριφορά, ενεργητική ασφάλεια κλπ.) ; Μην ρισκάρεις τη ζωή σου.
  • Δημιουργία νέου...